Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Március 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Egyházi hírek

1) A mai vasárnap persely adományát a szentföldi szent helyek megsegítésére adjuk.

2) A lelkigyakorlat pontos időpontja március 28-án kedden Dozmaton, 29-én szerdán Bucsuban, csütörtökön Sében, pénteken Toronyban lesz. Délután 5-től gyóntatás, 6-kor pedig a szentmise. A plébánia területén a betegeket kivéve nem lesz több húsvéti gyónási alkalom elsőpénteken sem, ezért kérem, hogy mindenki ebben az időszakban végezze el a húsvéti szentgyónását. A lelkigyakorlat vezetője Heiter Róbert Gottfried és Hancz Tamás premontrei atyák lesznek. A jövő hétvégi szentmiséket is Ő mondja, de akkor már nem lesz lehetőség a szentgyónásra. Nagyon kérem, hogy vegyünk, részt a lelkigyakorlaton tiszteljük meg ezzel az atyákat, de önmagunkat is, hogy pozitív képet alakítsanak ki rólunk.  

3) Pénteken ½ 6-tól keresztutat végzünk a toronyi, bucsui és dozmati templomban, Sében pedig csütörtökön este ½ 6-tól. Ne feledjük, hogy nagyböjt péntekjein 14 éves kortól halálunkig Jézus szenvedése iránti tiszteletből nem fogyasztunk hús eledelt!

4) Az elsőáldozók oktatása kivételesen szombaton reggel 8-kor lesz a toronyi templomban, mert Csehimindszenten ½ 11-kor Mindszenty József bíboros úr születésének 125. évfordulójára emlékezünk. A szentmisét Dr. Pápai Lajos ny. győri megyéspüspök mutatja be.

5) Jövő vasárnap elsővasárnap, a R.T. fél 3-kor tartja imaóráját a toronyi templomban, Bucsuban a fatimai imacsoport végzi majd kilencedét, s ezen a vasárnapon perselyadományunkat a templom javára adjuk.

6) Brenner János vértanú papunkról a Szombathelyi Egyházmegye egy új és szép kivitelű kiadványt jelentetett meg, amely 390 ft-os áron megvásárolható a készlet erejéig sekrestyében.

7) A hétköznapi szentmisék még este 6-kor kezdődnek, április 1-től állunk át a nyári miserendre, így a szombat előesti bucsui szentmise már este 7-kor kezdődik.

8) Heti feladat részt veszünk a nagyböjti lelkigyakorlatunkon.


Egyházi hírek

1)    Pénteken ½ 6-tól keresztutat végzünk a toronyi, bucsui és dozmati templomban, Sében pedig csütörtökön 6-tól. Ne feledjük, hogy nagyböjt péntekjein 14 éves kortól halálunkig Jézus szenvedése iránti tiszteletből nem fogyasztunk hús eledelt!

2) Jövő héten a filmklub keretében Páli Szent Vince életéről készült filmet tekintjük meg a szokott helyen és időben.

3) Brenner János vértanú papunkról a Szombathelyi Egyházmegye egy új és szép kivitelű kiadványt jelentetett meg, amely 390 ft-os áron megvásárolható a készlet erejéig sekrestyében.

4) Plébániánk területén nagyböjt 4. vasárnapján 1 hét múlva a betegek kenetét szolgáltatom ki, amelyet felvehetnek mindazok, akik elmúltak 60 évesek vagy betegség, vagy bármilyen ok miatt szükségét érzik. A szentkenet felvételének felvétele a szentgyónás elvégzése, amelyet a hétköznapi szentmisék vagy a vasárnapi szentmisék előtt lehet megtenni. A betegek szentségének felvételére a sekrestyében lehet jelentkezni a mai nappal bezárólag.

5) Esztergomi egyházmegyei zarándoklatra, amely május 1-jén lesz, s egyben a plébániai egy napos kirándulásunk a sekrestyében lehet jelentkezni, a maximum 100 fő jelentkezését tudom elfogadni, mert 2 buszt sikerült foglalni. Az egyházmegyei program kiegészül egy hajókirándulással Esztergomtól Budapestig, a hajóút ára 3300 ft, 14 éves kor alatt 50%, 65 éves kor felett 25% kedvezmény van. Az esztergomi út kb. 6000 ft az egyházmegye által kiadott zarándok csomaggal együtt. Jelentkezni csak a sekrestyében lehet, szentmisék előtt és után a mai nappal bezárólag.

6) Az elsőáldozással kapcsolatban hirdetem, hogy s szülői értekezlet március 24-én, pénteken lesz az esti szentmise után fél 7-től, a gyerekek oktatása pedig március 25-én, szombaton délelőtt 10-kor lesz Toronyban, a templom sekrestyéjében.

7) Az Aranypatak kulturális Alapítvány március 25-én, szombaton, délután 2 órától egy kulturális délutánt rendez az Iskola Sportcsarnokában, a részvétellel és a jegyek megvásárlásával az iskola diákjait támogatjuk. Az egyéni szereplők mellett fellépnek az Ungeresca táncosai és a Toronyi Asszonykórus. Jegyeket 1000 ft-os áron az Iskolában és az Alapítvány elnökénél Kissné Kovács Ilonánál lehet vásárolni, a nem szereplő diákok 500 ft-os támogató jegyet tudnak vásárolni.

8) Ősi hagyomány az Egyházban, hogy a nagyböjti önmegtagadások idején a krisztushívők megtakarított javaikat a szegényeknek adják. Ezt a hagyományt felelevenítve és az elmúlt években kialakult szokást folytatva az idei nagyböjtben is tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló testvéreinknek. Kérjük, hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat, és tegyék a templomban erre kijelölt helyre. Ezt megtehetik a hétköznapi szentmisék előtt és jövő vasárnapi szentmisékkel bezárólag. Adományaikat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk. Isten áldja meg segítőkész családjainkat! Hálásan köszönjük minden kedves testvér jó szándékú adományát.

9) A bucsui egyházközségi karitász vezetője Antoniné Magyar Eszter lett, köszönöm, hogy elfogadta felkérésemet, Isten áldása és segítsége kísérje munkáját, s egyben megköszönöm Iker Marianna áldozatos, figyelmes, segítőkész munkáját!

10) Jövő vasárnap perselyadományunkat a szentföldi szent helyek megsegítésére adjuk.

11) Szilvási Roland toronyi fiatalnak szeretnék segíteni a jövő vasárnap, akit agyvelő gyulladással kezelnek és komoly szív műtét előtt áll. A kezelések nem kis terhet rónak a családra, ennek enyhítésével szeretnénk segíteni a fiatal 20 éves fiún. Aki ezzel a szándékkal azonosulni tud, azokat kérem, hogy jövő vasárnap erre a célra kihelyezett perselybe helyezze el adományát, amelyet a családnak továbbítunk!

12) Heti feladat, tudatosan odafigyelünk a reggeli és az esti imádságra, a héten elővesszük a Szentírást és elolvasunk egy-egy részletet, és valamelyik munkatársunk irányába egy jócselekedetet végzünk.

 


Egyházi hírek

1) Hétfőn a fatimai egesztelő napunkon a keresztút fél 6-kor kezdődik Dozmaton, 6-kor a szentmise, majd elfogadható időjárás esetén a körmenet. Minél többen jöjjünk el a nagyböjti fatimai napra imádkozni magyar hazánkért, saját bűneink engeszteléséért! Az est szónoka Nagy Gábor körmendi atya lesz.(TV)

2) Kedden délután 3-kor a séi faluház várja teázásra a nyugdíjasokat, amelynek keretében Dr. Jakabné dr. Varga Cecília gyógyszerész válaszol kérdéseikre.

3) Szerdán a Mágnás Miska előadásra megyünk Budapestre az Operettszínházba. A belépőjegyeket ne felejtsük itthon. Busz indulás 11.40 Bucsu, 11.50 Dozmat, 12.00 Torony. Útközben megállunk s megtekintjük a Majki kamalduli remeteséget, ahová a nemzeti ünnep alkalmából ingyenes a belépés! Az utazás költsége, amelyet a buszon szedünk össze 5.000 ft.

4) Csütörtökön a toronyi nyugdíjas klub fél 3-kor tartja összejövetelét a toronyi művelődési házban.

5) Pénteken ½ 6-tól pedig keresztutat végzünk a toronyi, bucsui és dozmati templomban, Sében pedig csütörtökön 6-tól. Ne feledjük, hogy nagyböjt péntekjein 14 éves kortól halálunkig Jézus szenvedése iránti tiszteletből nem fogyasztunk hús eledelt!

6) Jövő hétvégi szentmiséken Kardos Éva zongoraművész és Czikora István operaénekes fog fellépni, fogadjátok Őket szeretettel, mint decemberben is tettétek.

7) Brenner János vértanú papunkról a Szombathelyi Egyházmegye egy új és szép kivitelű kiadványt jelentetett meg, amely 390 ft-os áron megvásárolható a készlet erejéig sekrestyében.

8) Plébániánk területén nagyböjt 4. vasárnapján 2 hét múlva a betegek kenetét szolgáltatom ki, amelyet felvehetnek mindazok, akik elmúltak 60 évesek vagy betegség, vagy bármilyen ok miatt szükségét érzik. A szentkenet felvételének felvétele a szentgyónás elvégzése, amelyet a hétköznapi szentmisék vagy a vasárnapi szentmisék előtt lehet megtenni. A betegek szentségének felvételére a sekrestyében lehet jelentkezni.

9) Esztergomi egyházmegyei zarándoklatra, amely egyben a plébániai egy napos kirándulásunk a sekrestyében lehet jelentkezni, maximum 100 fő jelentkezését tudom elfogadni, mert 2 buszt sikerült foglalni. Az egyházmegyei program kiegészül egy hajókirándulással Esztergomtól Budapestig. Jelentkezni csak a sekrestyében lehet, szentmisék előtt és után.

10) Az elsőáldozással kapcsolatban hirdetem, hogy s szülői értekezlet március 24-én, pénteken lesz az esti szentmise után fél 7-től, a gyerekek oktatása pedig március 25-én, szombaton délelőtt 10-kor lesz Toronyban a templom sekrestyéjében.

11) Az Aranypatak kulturális Alapítvány március 25-én, szombaton, délután 2 órától egy kulturális délutánt rendez az Iskola Sportcsarnokában, a részvétellel és a jegyek megvásárlásával az iskola diákjait támogatjuk. Az egyéni szereplők mellett fellépnek az Ungeresca táncosai és a Toronyi Asszonykórus. Jegyeket 1000 ft-os áron az Iskolában és az Alapítvány elnökénél Kissné Kovács Ilonánál lehet vásárolni.

12) 5-6 osztályos hittanosaink a tegnapi hittanversenyen 2. helyezést, a 7 és 8. osztályosaink 3. helyezést érték el, ezúton is gratulálunk nekik és köszönjük a felkészítést és a felkészülést!

13) Tudatosan odafigyelek az apró örömökre, amelyeket a nap során érnek, a nap végére 5 apró örömet kell összegyűjteni, amely a nap során ért, s azokat este ajándékként köszönjük meg az Úrnak.


Egyházi hírek

„Életem ott van
Isten tenyerén
Azért nem félek én,
Bármi fáj nekem
Mosolyog szemem.
Száz jajszó között is
Bízom vakon,
Hitem fel nem adom!
Rám törhet vadul
Ezer baj, veszély
Isten így szól: Ne félj!
Miért is, mitől is
Félhetnék én:
Az Isten tenyerén?”

Mint az Egyházközség plébánosa szeretnék számot adni a plébániánkhoz tartozó minden jóakaratú embernek az Isten tenyerén eltöltött 2016-os esztendőről!


Egyházi hírek

1) A szentmise végén elvégzem a hamvazás szertartását. Alázatra bátorít! SIT TRANSIT GLÓRIA MUNDI! - Isten nélkül semmit sem tehetünk, porból lettünk és porrá leszünk.

2) Ma minden községben a templomunk javára adtuk a perselyadományt!

3) Ma Toronyban a rózsafüzértársulat fél 3-kor végzi imádságát, Bucsuban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét!

4) Toronyban, Bucsuban, Dozmaton  pénteken ½ 6-től, Sében csütörtökön este 6-tól keresztutat végzünk. Kérem az iskolás gyermekeket, hogy ők is vegyenek részt a keresztúton.

5) A héten a filmklub keretében a legszebb ajándékcímű filemt tekintjük meg a szokott helyen és időben.

6) Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól halálunkig kötelező a hústilalom.

7) Jócselekedet gyakorlat a hétre: senkiről nem mondok semmi rosszat.


Egyházi hírek

1) A keresztény filmklub keretében jövő héten a Másik asszony című filmet nézzük meg a szokott helyen és időben.

2) Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára adjuk a perselyadományunkat az egész országban.


Egyházi hírek

1) 13-án – hétfőn – a fatimai engesztelő imanap ½ 6-kor szentségimádással kezdődik, majd szentmise a bucsui templomban és azt követően körmenet lesz. A prédikációt Dr. Pem László atya tartja, aki a szentségimádás alatt gyóntat. Minél többen jöjjünk el imádkozni magyar hazánkért valamint saját bűneink engeszteléséért.

2) Kedden délután 3-tól a séi faluház várja a nyugdíjas korosztályt teázásra, beszélgetésre.

3) A dozmati és a toronyi nyugdíjas klub csütörtökön fél 3-kor tartja közös batyus bálját a toronyi Művelődési Házban!

4) Február 18- án, szombaton – este 6–tól egyházközségi batyus bált tartunk a toronyi Sport Csarnokban. Tombola felajánlást elfogadunk, amelyet kérünk, hogy a sekrestyébe vagy a bál helyszínére hozzatok el. A bálba jegyeket és támogató jegyeket a csütörtöki fogadóórával bezárólag lehet vásárolni. Belépés este fél 6-órától lehetséges. A bál megnyitója 6-kor lesz, kérem, hogy pontosan érkezzünk, hogy az előadásokat ne zavarjuk. Előkészületeket szombaton délelőtt 9-tól tesszük meg a Sport csarnokban, az elpakolás vasárnap a szentmise után 11-kor lesz. Mivel a bál tiszta bevételét a résztvevők arányának megfelelően a 4 falu között osztjuk szét, így kérem, hogy aki teheti az előkészületi és a bál utáni rendrakásban is vegyen részt mind a 4 faluból.

5) Az egyházközségi bál miatt jövő szombaton az előesti szentmise Bucsu községben délután 4-kor kezdődik.

6) A séi karitász csoport vezetője Poór Sarolta lett, Isten áldása és segítsége kísérje munkáját!


Egyházi hírek

Szombat  ( február 11.)   A Lourdes- i jelenés 159. évfordulója

1) A mai vasárnap mind a négy községben a templom javára adtuk a perselyadományt, Toronyban a Rózsafüzér társulat fél 3-kor tartja az imaóráját.

2) Ma a szentmise végén Balázsáldásban részesítjük a kedves testvéreket!

3) Ma vasárnap 5-én, délután fél 5-kor plébániai egyházközségi gyűlés lesz, amelyre a falvak három-három egyházközségi képviselőit várom a toronyi plébánia hivatalba, hogy átbeszéljük és elfogadjuk a 2016. évi zárszámadást valamint a 2017. évi költségvetést!

4) Jövő héten kedden este 7-kor a toronyi, szerda este ½ 7-kor a bucsui, csütörtök este 7-kor a dozmati és pénteken este 7-kor a séi egyházközségi képviselőtestületek évi rendes gyűlése lesz, amelyre az egyházközségi tagokat tisztelettel és szeretettel hívom és várom a toronyi plébánia hivatalba, kivételt képeznek a bucsuiak, velük a bucsui plébániaházban találkozom.

5) A héten a filmklub keretében a szeretet ébredése című filmet tekintjük meg, a szokott helyen és időben.

6) Február 18-án, szombaton – este 6-tól egyházközségi batyus bált tartunk a toronyi Sport Csarnokban. Tombola felajánlást elfogadunk, amelyet kérünk, hogy a sekrestyébe vagy a bál helyszínére hozzatok el. A bálba jegyeket és támogató jegyeket vásárolni lehet a fogadóórában illetve az egyházközségi elnököktől.

 


Egyházi hírek

1) Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, csütörtökön a plébániatemplomban, Toronyban lesz szentmise este 6-kor, amelyen elvégezük a gyertyaszentelés szertartását. A szentmisére plébániánk híveit szeretettel hívjuk és várjuk.

2) A héten elsőcsütörtökön a séi templomban is lesz szentmise délután 5-kor, elsőpénteken délelőtt a házaknál látogatom meg az elsőpéntekes betegeket, a toronyi esti szentmise előtt pedig fél 6-tól gyóntatás lesz.

3) Pénteken délután 5-kor a Martineum Felnőttképző Akadémián dr. Beer Miklós váci megyéspüspökkel lesz egy beszélgetés, amelyre minden érdeklődött, szeretettel várnak.

4) Jövő vasárnap elsővasárnap van. A Rózsafüzér Társulat ½ 3-kor tartja imádáságát a toronyi templomban. Perselyadományunkat jövő hétvégén mind a 4 községben a templom javára adjuk.

5) A jövő vasárnap a szentmise végén Balázs áldásban részesítjük a kedves testvéreket!

6) Jövő vasárnap délután ½ 5-kor plébániai egyházközségi gyűlés lesz, amelyre várom a falvak 3-3 egyházközségi képviselőjét!

7) Február 18-án, szombaton – este 6-tól egyházközségi batyus bált tartunk a toronyi Sport Csarnokban. Tombola felajánlást elfogadunk, amelyet kérünk, hogy a sekrestyébe vagy a bál helyszínére hozzatok el. A bálba jegyeket és támogató jegyeket vásárolni lehet a fogadóórában illetve az egyházközségi elnököktől.


Egyházi hírek

Ünnepek, emléknapok:

Szerda ( január 25):                             Szent Pál apostol megtérése

Csütörtök ( január 26):                        Szent Timoteus és Titusz püspökök

Szombat ( január 28.)                        Aquinói Szent Tamás

1) Placid atya vasárnap este életének 101. évében békében elszenderült az Úrban.

2) A héten a filmklub keretében a karácsonyi reménysugár című filmet tekintjük meg a szokott helyen és időben.

3) Szombaton Bucsu községben busójárás lesz, ezért az előesti szentmise Dozmaton lesz, Bucsuban pedig vasárnap reggel 8-kor. 

4) A Mágnás Miska operett előadásra még ma lehet jelentkezni a szentmisék után. Az előadás Budapesten az Operettszínházban lesz március 15-én.

5)  Február 18 – án, szombaton – este 6 -tól egyházközségi batyus bált tartunk a toronyi sportcsarnokba. A bálba a zenét Tímár János Szentpéterfai lakós fogja szolgáltatni. Belépőjegy ára 2500 ft, amely nem tartalmazza a fogyasztást. Batyus bál, tehát mindenki az általa hozott süteményekből, ill. ételekből, italokból tud fogyasztani. Tombola felajánlást elfogadunk, amelyet kérünk, hogy a sekrestyébe vagy a bál helyszínére hozzatok el. A bálba jegyeket és támogató jegyeket a sekrestyében lehet vásárolni szentmisék előtt és után vagy a plébániai fogadóórában vagy a 4 falu egyházközségi elnökeinél. A támogató jegy ára 2000 ft.

6) Január 27-én, pénteken este 6-kor a szervezők a séi faluház könyvtárában várjak azokat a gyerekeket, akik szívesen szerepelnének a március 15-i műsorban.


Egyházi hírek

1) Ma elsővasárnapi gyűjtésünket a templom javára ajánljuk fel.

2) Ma fél 3-kor a toronyi templomban a Rózsafüzér Társulat imaórát tart.

3) Január 13-án – pénteken– fatimai körmenet lesz. ½ 6-től szentségimádás a toronyi templomban, majd 6 órakor szentmise, ezt követően pedig körmenet. A szentmisét Sifter Gergely Tab város plébánosa, szentszéki bíró mondja. A körmenet az Újvári utcán halad elfogadható időjárás esetén, kérem, hogy amerre a körmenet elhalad, az ablakokat világítsuk meg. Minél többen jöjjünk el imádkozni Magyar Hazánkért és saját bűneink engeszteléséért.

4) A héten a keresztény filmklub keretében a Karácsonyi Kívánság című filmet tekintjük meg, a szokott helyen este 6-kor.

5) A keresztény újságok befizetése aktuálissá vált. Keresztény Élet 9.400 ft, Martinus 2.400 ft.

6) A szombathelyi Brenner János Gimnázium felvételt hirdet a nyolc évfolyamos gimnáziumába a 2017/2018-as tanévre. A képzésre várja tehetséges, jó képességű, tanulásra motivált negyedik osztályos diákok jelentkezését, akik kiemelt színvonalú képzésben szeretnének részt venni a felső tagozat kezdetétől egészen az érettségiig. Az idei évben is lehetőség lesz a nyolc évfolyamos gimnázium kilencedik évfolyamára való bekapcsolódásra nyolcadik osztályos tanulóknak. Az intézményben felvételi tájékoztatót tartanak január 11-én, szerdán 17 órai kezdettel.


Egyházi hírek

Ünnepek, emléknapok:

péntek  (január 6.)                  Vizkereszt ünnepe
vasárnap
(január 8.):               Urunk megkeresztelkedése

 

1) 2014-től a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia január 6-ra napos napjára tette Vízkereszt ünnepét, mint ahogy a Világegyházban is ünneplik és parancsolt ünnepnek nyilvánította, amely azt jelenti, hogy a szentmisén való részvétel ezen a napon is kötelező. Plébániánk területén szentmise csak a plébánia templomban Toronyban lesz este 6 órakor, amelyre mindenkit szeretettel várunk!

2) A héten elsőpéntek, délelőtt a házaknál látogatom meg az elsőpéntekes betegeket, s pénteken fél 6-tól gyóntatás lesz a toronyi templomban.

3) A Rózsafüzér Társulat jövő vasárnap ½ 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban, s ezen a vasárnapon tartjuk meg az elsővasárnapi gyűjtést is a templomok javára.

4) Jövő vasárnap elvégezzük a szentmiséken a vízszentelés szertartását!


Egyházi hírek

Ünnepek, emléknapok:

hétfő (december 26.): Szent István első vértanú

1) Plébániánk területén az utolsó hajnali szentmise szerda reggel 6-kor Bucsuban, csütörtökön és pénteken reggel 6-kor Toronyban lesznek.

2) Szombaton (december 24.) szenteste napján délután 4 órakor a toronyi és a séi templomban hittanosaink betlehemi pásztorjátékot, Jézuska várást tartanak. Az éjfélkor kezdődő szentmisében emlékezünk meg Urunk születéséről, Toronyban és Bucsuban. Dozmaton és Sében pedig elővételezett éjféli szentmise lesz  22-kor.

3) Karácsony (december 25.) és karácsony másnapján (december 26.) Bucsuban és Dozmaton 8 órakor, Toronyban és Sében ½ 10 –kor lesznek a szentmisék. Karácsony napján a Szentatya Urbi et Orbi áldásban részesíti a világ minden jóakaratú emberét, amely áldást a MTV és a Duna TV élő egyenes adásban közvetít déli 12-kor.

4) Ebben az évben az utolsó fogadóóra csütörtökön 22-én lesz, mert szenteste valamint szilveszter napján, szombaton illetve a két ünnep között csütörtökön 29-én nem lesz megtartva.

5) A karácsonyi oltárok díszítése Dozmaton és Bucsuban vasárnap délután 2-től , Toronyban csütörtökön délután 2-től lesz. A segítőkész embereket tisztelettel és szeretettel várjuk.

6) A karácsonyi oltárok díszítéséhez adományokat köszönettel elfogadunk.


Egyházi hírek

1) A karácsony előtti fatimai engesztelés kedden este fél 6-kor szentségimádással veszi kezdetét a séi templomban, 6-kor pedig a szentmise. A szentmise főcelebránsa Szár Gergely premontrei atya lesz, aki a szentségimádás alatt gyóntat. Elfogadható időjárás esetén a körmenet a Polgármesteri Hivatal felé a járdán halad. Amerre a körmenet elhalad kérem, hogy az ablakokat virággal díszítsük.

2) A hajnali szentmise reggel 6-kor kezdődik, éljünk ezzel a szép és rendkívüli lehetőséggel szerdán Bucsuban, csütörtökön és pénteken Toronyban.

3) A keresztény filmklub keretében a héten a Ferenc pápáról készült legújabb filmet tekintjük meg, amelyet tavasszal mutattak be a mozikban. Hétfőn Dozmaton, szerdán Toronyban, csütörtökön Bucsuban pénteken Sében a szokott helyen este 6-kor. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk. A film különösen azért aktuális, mert Ferenc pápa pénteken ünnepeli 80. születésnapját, imádságainkban emlékezzünk meg róla.

4) Szombaton délelőtt 11-kor a Szalézi templomban a Brenner János emlékév ünnepélyes megnyitása lesz, mindenkit tisztelettel és szeretettel várunk!

5) A karácsony előtti nagygyóntatás és adventi lelki napunk szombaton és vasárnap lesz. Szombaton gyóntatás a Sében 2-3-ig, Toronyban 3-4-ig, Dozmaton 4-5-ig, Bucsuba 5-6-ig. Akik ezen a napon nem tudják elvégezni a szentgyónásukat megtehetik még a hajnali szentmise előtt és után, de az ünnepek alatt erre nem lesz mód és lehetőség a szentmisék szoros egymásutánja miatt. Ádventi lelki napunkat Heiter Gottfried premontrei szerzetes atya vezeti.

6) A héten lezárult az egyházi adó befizetésének lehetősége, köszönöm azoknak akik ebben az évben is eleget tettek ezen kötelezettségüknek.

7) A karácsonyi oltár díszítéséhez az előző évekhez hasonlóan adományokat köszönettel elfogadunk. A karácsonyi oltárok elkészítése jövő vasárnap délután történik, amelyhez segítséget várunk és kérünk.

8) A kis Jézus jászla már itt van közöttünk a templomban, a gyermekek leveleit, amelyet a Jézuskának írtak el lehet benne helyezni.

 


Egyházi hírek

Ünnepek, emléknapok:

csütörtök (december 8.): Szeplőtelen Fogantatás

 

1) Ma a dozmati templomban délután fél 5-kor az Erkel kórus adventi, karácsonyváró koncertet tart, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2)      A mai vasárnap december hónap elsővasárnapja van, ezen a vasárnapon a Rózsafüzér Társulat ½ 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban. Ma minden községben perselyadományunkat a templom javára adjuk.

3) A hajnali szentmisék reggel 6-kor kezdődnek, szerdán Bucsuban, csütörtökön, pénteken Toronyban.

4) December 6-án, kedden, a dozmati templomban is lesz hajnali szentmise reggel 6-kor.

5)  Szerdán, délután 3-kor a keresztény nyugdíjas klub összejövetele lesz Dozmaton, csütörtökön fél 3-kor Toronyban.

6) Jövő vasárnap a szentmiséken Czikora István volt kollégista diákom, ének művész fog adventi áhítatott tartani minden templomban, orgonán kíséri Vlasitsné Kardos Éva zongora művész.

7) Az új imafüzetből lehet vásárolni 750 ft-os áron!

8) Etalon Kiadó munkatársai jövő hétvégén nagyon szép DVD-ket, könyveket fognak árusítani a szentmise végén a templom előtt, kiváló alkalom, hogy karácsonyra szép ajándékokkal lepjük meg szeretteinket!

9) Egyházi adó befizetésének utolsó határideje december 10-e szombat.

10)  A karácsonyi oltár díszítéséhez adományokat köszönettel elfogadunk.

11)  Kis Jézus jászla már itt van közöttünk, várja a gyerekek leveleit!

12)   Mikulás járt a plébánián!