Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Október 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Toronyban táboroznak egy héten át a Böjte Csaba ferences szerzetes révén ismert nagyszalontai gyermekotthon lakói és kísérőik. A tábor programja már kész, sok felajánlás is érkezett, de a szervezők továbbra is várják a segítők jelentkezését.
Augusztus 10-éig várják a felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket arra az igazgatási ügyintézői állásra, amit a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetett meg. A leendő munkatársat határozatlan idejű közigazgatási jogviszonyban alkalmazzák, a munkakör azonnal betölthető.
Hozzáfogtak a kivitelezők három toronyi utca járdáinak a felújításához. A munkálatok nyomán csaknem két kilométernyi járdaszakaszt tesznek rendbe az elkövetkezendő hetekben a Felsőőri, a Rohonczi és az Ady utcában – utóbbinál az önkormányzat a saját forrásából nyújt fedezetet, míg az előbbieknél belügyminisztériumi pályázati támogatást használnak fel.
Nincs nyári szünet a toronyi és a dozmati nyugdíjas klub életében. Július elején a szombathelyi püspöki palotában és könyvtárban ismerkedtek az egyházi értékekkel, míg a közeljöbőben a Böjte Csaba testvér gyermekotthonából toronyi táborozásra érkezők fogadására, illetve az augusztusi kenyérünnepre készülnek.
Tájékoztatót tart Szombathelyen, a Megyeházán a hulladékgazdálkodási közszolgáltató-váltás részleteiről az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatója július 20-án, csütörtökön délután 3 órakor.
Felhívást tett közzé a Torony KSK labdarúgó szakosztálya, amelyben játékos toborzót hirdettek. Közben elkészült a csapat felkészülési programja a kupamérkőzésre és a tervek szerint augusztus 19-én kezdődő őszi bajnoki szezonra.
Ünnepek, emléknapok:

kedd (június18.) Szent Hedvig
szombat
 (június 22.): Mária Magdolna

1)     A toronyi és a dozmati nyugdíjas klub soron kívüli összejövetelt tart Dozmaton szerdán délután 3-kor, Toronyban csütörtökön délután fél 3-kor.


Jubuleumi ünnepséget tartottak a Toronyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai és vendégeik abból az alkalomból, hogy az elődök 125 évvel ezelőtt alapították meg a szervezetet. A megemlékezésen részt vett dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és több környékbeli tűzoltó egyesület is.
Müllex Közszolgáltató Nonprofit Kft. és Torony Község Önkormányzata

LOMTALANÍTÁSI   AKCIÓT SZERVEZ
2017. július 8-án (szombat)


Kérjük a Tisztelt lakosságot, hogy reggel 7:00-ig rakják ki megközelíthető helyre az elszállítandó lim-lomot.
FONTOS:
A lomtalanítás során csak nem veszélyes, nagydarabos hulladék adható át a közszolgáltatónak. (Például: bútor, ágybetét, matrac, szőnyeg )

Gumiabroncs, 90cm átmérőig (háztartásonként 8 db) kirakható!

Közszolgáltató a lomtalanítás során az alábbi hulladékokat NEM veheti át:

 • zöldhulladék (kerti hulladék, nyesedék)
 • szelektív hulladék ( sárgazsákban gyűjthető hulladékok )
 • állati tetem
 • trágya
 • autóbontásból származó autó alkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.)
 • építési törmelék (mosdókagyló, csempe, WC csésze)
 • lapátos, zsákos hulladék
 • személy-, teher-, traktor gumiabroncs
 • veszélyes hulladék (pl.: permetezőszer göngyöleg, maradék festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos, üzemanyagos göngyöleg stb.)
 • elektronikai hulladék (pl.: selejtes hűtő, televízió, háztartási gép)


Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtést is tartunk

2017. július 6-án (csütörtök) és 7-én(péntek) 


15:00 – 18:00 óra között az önkormányzati szolgálati lakás udvarán (Torony, Réffy u. 1.) lehet elhelyezni az e-hulladékot.


Elszállításra kerülnek:

 • Háztartási gépek (kis- és nagyberendezések):
 • Számítógépek, telefonok, egyéb irodatechnikai berendezések:
 • Szórakoztató elektronikai cikkek: rádió, TV, lejátszók, rádió, stb.
 • Elektromos és elektronikus barkácsgépek, szerszámok:


Kérjük, hogy a bontott hiányos készülékeket (pl.: képcső nélküli televízió, monitor), valamint a festékpatronokat ne rakják le.
 
Torony, 2017. június 26.

Torony Község Önkormányzata
Torony Község Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy a 2017. JÚLIUS 1-től a közszolgáltatási feladatokat a

Müllex Közszolgáltató Nonprofit Kft.
(9784 Harasztifalu, Nyárfasor utca 049/3. hrsz.) az alábbiak szerint végzi.

Hulladékgyűjtési  napok:

Torony község
2017.  III. negyedév

Vegyes hulladékgyűjtési nap változás ÚJ SZÁLLÍTÁSI NAP:
HETI RENDSZERESSÉGGEL
SZERDA

Szelektív zsákos hulladékgyűjtési  napok:

Szállítási nap: négyhetente
HÉTFŐ

július 03.
július 31.
augusztus 28.
szepember 25.

További felvilágosítással a Müllex Kft. a 94/726- 000-ás telefonszámon áll rendelkezésükre.               

Torony Község Önkormányzata
Megható színfoltja volt a toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola múlt szombati tanévzáró ünnepélyének az intézmény egykori tanárának, dr. Schermann Verának a köszöntése abból az alkalomból, hogy hatvan évvel ezelőtt vette át a diplomáját.
Ünnepek, emléknapok:

Péntek  (június 23.):         Jézus Szentséges Szívének ünnepe
Szombat
(június 24.):       Keresztelő Szent János születése

1) Jövő vasárnap Péter fillér gyűjtés címén adományainkat az Apostoli Szentszéknek adjuk.

2) Az Egyházmegyei Karitász Napközis tábort szervez Nardán június 19-től, hétfőtől augusztus 11-ig, minden hétre külön be lehet jelentkezni. Várja a táborba az általános iskola 1-8. osztályos tanulóit, naponta 8 és 16 óra között. Jelentkezési határidő folyamatos és minden hétre külön be lehet jelentkezni a hirdető táblán elhelyezett telefonszámon 94-318-560 keresztül reggel 8 és 14 között.

3)  Szombaton 24-én, 10-kor a Székesegyházban a jubiláns házaspárok szentmiséje lesz, amelyre szeretettel hívják a jelentkezett jubilánsokat.

4) Jövő szombaton a toronyi tűzoltó egyesület 125. évi jubileumi ünnepsége lesz, amelynek keretében 3-kor megáldom a tűzoltó szertár homlokzatán a Szent Flórián szobrot, valamit fél 4-kor ünnepi szentmisét celebrálok a toronyi templomban.

5) Jövő szombaton délután 5-kor a séi templomban Viszked Tamás és Borsos Zsuzsanna torony-séi hívők esküvője lesz, imádkozzunk az új házaspárért!

6) Jövő vasárnap a hittanra járó gyerekek Te Deuma lesz, a szentmisék végén osztom ki a hittanos bizonyítványokat valamint a dicséretben részesülteknek, akik minden vasárnap templomban itt voltak, illetve a hittan tanulás terén tanúsított szorgalomért átadom az ajándék dvd-ket!

7) Jövő vasárnap délután 4-kor a Szombathelyi Székesegyházban Brenner József ny. püspöki helynők, nagypréspost, apát kanonok gyémántmisét mutat be, pappá szentelésének valamint első szentmiséjének 60. évfordulóján, a hálaadó szentmisére tisztelettel és szeretettel hívjuk és várjuk plébániánk híveit is!

8) A gyémántmise miatt Torony község szokásos hegyi zarándoklata július 2-án, vasárnap lesz megtartva.

 
A tavalyi sikeres kezdeményezés után az idén is megtartotta közösségépítő sport- és szabadidős rendezvényét a Toronyi Civil Kerekasztal. A sportpályán szombaton megrendezett civil napi programokon ezúttal is sokan vettek részt, a gyerekektől az idősekig szinte minden korosztály képviseltette magát.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján tartós hőség várható az elkövetkező napokban, ezért dr. Szentes Tamás, országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár mától hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást adott ki – közölte Szombathely Járás katasztrófavédelmi megbízottja.