Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Április 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

1) A szentmise végén elvégzem a hamvazás szertartását. Alázatra bátorít! SIT TRANSIT GLÓRIA MUNDI! - Isten nélkül semmit sem tehetünk, porból lettünk és porrá leszünk.

2) Ma minden községben a templomunk javára adtuk a perselyadományt!

3) Ma Toronyban a rózsafüzértársulat fél 3-kor végzi imádságát, Bucsuban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét!

4) Toronyban, Bucsuban, Dozmaton  pénteken ½ 6-től, Sében csütörtökön este 6-tól keresztutat végzünk. Kérem az iskolás gyermekeket, hogy ők is vegyenek részt a keresztúton.

5) A héten a filmklub keretében a legszebb ajándékcímű filemt tekintjük meg a szokott helyen és időben.

6) Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól halálunkig kötelező a hústilalom.

7) Jócselekedet gyakorlat a hétre: senkiről nem mondok semmi rosszat.
Elfogadott költségvetése van a toronyi önkormányzatnak. A település valamivel több, mint 208 millió forintból gazdálkodhat az idén.
Gyűlést tart Bucsuban, a helyi kultúrházban március 22-én, szerdán délután 4 órakor a toronyi lakosokat is magába foglaló vadászati földtulajdonosi közösség. A tavalyi vadászati évre vonatkozó földhasználati díjakat ugyanezen a napon délután egy és két óra között fizetik ki a toronyi művelődési házban.
Hetedik alkalommal hirdették meg Toronyban a Gazdag Gyula sakk emlékversenyt, amit március 5-én, vasárnap délelőtt 10 órától rendeznek a művelődési házban.
Újabb, méghozzá nagy arányú győzelemmel rukkolt elő ötödik felkészülési mérkőzésén a toronyi gárda, ezúttal az ugyancsak másodosztályú Pecöl volt a szenvedő fél. Időközben közzétették a tavaszi rajt menetrendjét, eszerint a Torony Sében kezd március 5-én.
Háromszáznál több résztvevője volt az immár hatodik alkalommal megrendezett toronyi egyházközségi batyus bálnak, amin a plébániához tartozó Bucsu, Dozmat és Sé mulatni vágyó lakói is nagy számban megjelentek. A bál bevételét a szokás szerint a résztvevők arányában osztják szét a négy falu között.
Toronyi Csicsergő Óvoda

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet

Toronyi Csicsergő Óvoda

Óvodapedagógus

munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

határozott idejű tartós távollét (táppénz/Gyes) idejére –ig tartó közalkalmazotti jogviszony

                       

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Vas megye, 9791 Torony, Újvári utca 1.
Az orvosok egész napos továbbképzése miatt március 1-jén, szerdán és április 5-én, ugyancsak szerdán nem lesz rendelés a szombathelyi kistérséghez tartozó településeken, így Toronyban sem.
1) A keresztény filmklub keretében jövő héten a Másik asszony című filmet nézzük meg a szokott helyen és időben.

2) Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára adjuk a perselyadományunkat az egész országban.
Lejátszotta negyedik előkészületi mérkőzését a Torony KSK. Az Iszak Sándor edző vezette csapat magabiztos játékkal 4-1 arányban győzött a Táplánszentkereszt gárdája ellen.
Megtartották idei farsangi délutánjukat csütörtökön a művelődési házban a toronyi szépkorúak, akikkel együtt mulattak a dozmati idősek is. Mintegy hatvanan vettek részt a vigadalomban, volt nótázás és tánc is, mindenki remekül érezte magát.
1) 13-án – hétfőn – a fatimai engesztelő imanap ½ 6-kor szentségimádással kezdődik, majd szentmise a bucsui templomban és azt követően körmenet lesz. A prédikációt Dr. Pem László atya tartja, aki a szentségimádás alatt gyóntat. Minél többen jöjjünk el imádkozni magyar hazánkért valamint saját bűneink engeszteléséért.

2) Kedden délután 3-tól a séi faluház várja a nyugdíjas korosztályt teázásra, beszélgetésre.

3) A dozmati és a toronyi nyugdíjas klub csütörtökön fél 3-kor tartja közös batyus bálját a toronyi Művelődési Házban!

4) Február 18- án, szombaton – este 6–tól egyházközségi batyus bált tartunk a toronyi Sport Csarnokban. Tombola felajánlást elfogadunk, amelyet kérünk, hogy a sekrestyébe vagy a bál helyszínére hozzatok el. A bálba jegyeket és támogató jegyeket a csütörtöki fogadóórával bezárólag lehet vásárolni. Belépés este fél 6-órától lehetséges. A bál megnyitója 6-kor lesz, kérem, hogy pontosan érkezzünk, hogy az előadásokat ne zavarjuk. Előkészületeket szombaton délelőtt 9-tól tesszük meg a Sport csarnokban, az elpakolás vasárnap a szentmise után 11-kor lesz. Mivel a bál tiszta bevételét a résztvevők arányának megfelelően a 4 falu között osztjuk szét, így kérem, hogy aki teheti az előkészületi és a bál utáni rendrakásban is vegyen részt mind a 4 faluból.

5) Az egyházközségi bál miatt jövő szombaton az előesti szentmise Bucsu községben délután 4-kor kezdődik.

6) A séi karitász csoport vezetője Poór Sarolta lett, Isten áldása és segítsége kísérje munkáját!
Egy héttel elhalasztotta a megyei labdarúgó bajnokság tavaszkezdő fordulójának időpontját a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség. Így a csapatok - köztük a toronyi - nem február utolsó hétvégéjén, hanem március 4-én és 5-én lépnek először pályára.
Hatodik alkalommal hirdette meg a toronyi plébánia az egyházközségi bált. Az idei farsangi mulatság február 18-án, szombaton este hat órakor veszi kezdetét a helyi sportcsarnokban.
Az önkormányzat idei költségvetése is a napirendi pontok között szerepel a toronyi képviselő-testület február 13-án, hétfőn délután 4 órára meghirdetett ülésén. A nyilvános tanácskozás az önkormányzati hivatalban lesz.