Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Március 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el mától a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban és az intézmény vasi telephelyein.
Szakosztályi gyűlés keretében találkozott szombaton a művelődési házban a Torony KSK labdarúgó csapata és vezetősége, ahol bemutatták a gárda az új vezetőedzőjét, Iszak Sándort, aki ismertette a felkészülési tervet és az elképzeléseit.
Harmincnyolc családnak összsen ötven gyermek után fizetett egymillió forint rendkívüli gyermeknevelési támogatást a toronyi önkormányzat. Kétszer ennyien lettek volna jogosultak, de a többiek nem adták be az igényüket.
A toronyi tűzoltók is részt vettek abban a mentési gyakorlatban, amelynek során több mint ötven hivatásos, illetve önkéntes gyakorolta a jégről mentést a befagyott vaskeresztesi tavon – számolt be minderről a katasztrófavédelem honlapja.
1) Ma elsővasárnapi gyűjtésünket a templom javára ajánljuk fel.

2) Ma fél 3-kor a toronyi templomban a Rózsafüzér Társulat imaórát tart.

3) Január 13-án – pénteken– fatimai körmenet lesz. ½ 6-től szentségimádás a toronyi templomban, majd 6 órakor szentmise, ezt követően pedig körmenet. A szentmisét Sifter Gergely Tab város plébánosa, szentszéki bíró mondja. A körmenet az Újvári utcán halad elfogadható időjárás esetén, kérem, hogy amerre a körmenet elhalad, az ablakokat világítsuk meg. Minél többen jöjjünk el imádkozni Magyar Hazánkért és saját bűneink engeszteléséért.

4) A héten a keresztény filmklub keretében a Karácsonyi Kívánság című filmet tekintjük meg, a szokott helyen este 6-kor.

5) A keresztény újságok befizetése aktuálissá vált. Keresztény Élet 9.400 ft, Martinus 2.400 ft.

6) A szombathelyi Brenner János Gimnázium felvételt hirdet a nyolc évfolyamos gimnáziumába a 2017/2018-as tanévre. A képzésre várja tehetséges, jó képességű, tanulásra motivált negyedik osztályos diákok jelentkezését, akik kiemelt színvonalú képzésben szeretnének részt venni a felső tagozat kezdetétől egészen az érettségiig. Az idei évben is lehetőség lesz a nyolc évfolyamos gimnázium kilencedik évfolyamára való bekapcsolódásra nyolcadik osztályos tanulóknak. Az intézményben felvételi tájékoztatót tartanak január 11-én, szerdán 17 órai kezdettel.
Pályázati támogatásból csaknem 900 ezer forint értékben, az önkormányzat saját költségvetéséből pedig további 2,5 millió forint ráfordítással vásároltak tűzifát a rászoruló toronyi lakosoknak. Összesen hetvenhat család jut így egyenként 2-2 köbméter tűzifához.
Óvja meg a vízmérőjét a fagytól, a pénztárcáját pedig a többletkiadástól! - hívja fel közleményében a lakosság figyelmét a fagyveszélyre a VASIVÍZ Zrt.
2017. január 1-jétől a Müllex Közszolgáltató Nonprofit Kft. látja el Toronyban a hulladékszállításra vonatkozó közszolgáltatási feladatokat. Továbbra is hetente ürítik a kukákat, míg a szelektíven gyűjtött zsákos hulladékot havonta szedik össze.
Ünnepek, emléknapok:

péntek  (január 6.)                  Vizkereszt ünnepe
vasárnap
(január 8.):               Urunk megkeresztelkedése

 

1) 2014-től a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia január 6-ra napos napjára tette Vízkereszt ünnepét, mint ahogy a Világegyházban is ünneplik és parancsolt ünnepnek nyilvánította, amely azt jelenti, hogy a szentmisén való részvétel ezen a napon is kötelező. Plébániánk területén szentmise csak a plébánia templomban Toronyban lesz este 6 órakor, amelyre mindenkit szeretettel várunk!

2) A héten elsőpéntek, délelőtt a házaknál látogatom meg az elsőpéntekes betegeket, s pénteken fél 6-tól gyóntatás lesz a toronyi templomban.

3) A Rózsafüzér Társulat jövő vasárnap ½ 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban, s ezen a vasárnapon tartjuk meg az elsővasárnapi gyűjtést is a templomok javára.

4) Jövő vasárnap elvégezzük a szentmiséken a vízszentelés szertartását!
Oldalunkról letölthető a Toronytól az Ondódi Toronyig legújabb száma. Letöltéshez kérem, kattintson a címlapra.

Toronytól az Ondódi Toronyig 2016. december
Az alábbiakban közöljük Kovács György toronyi polgármester ünnepi és évzáró gondolatait, amelyek a faluújság most megjelent számában (is) olvashatók.
Tizenkét felsőoktatási hallgató Bursa ösztöndíjpályázatát fogadta el és támogatja anyagilag is Toronyban a település önkormányzata. Minden érintett havonta ötezer forint ösztöndíjat kap a helyhatóságtól.
Mindenki karácsonya mottóval hirdette meg a toronyi önkormányzat - most első alkalommal - ünnepváró közösségi rendezvényét, amihez özvegy Dan Józsefné alánlotta fel a tíz évesnél valamivel idősebb gyönyörű ezüstfenyőjét.
Hat társával együtt Torony polgármestere, Kovács György is bizonyságlevelet és malacperselyt kapott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőtől annak elismeréseként, hogy jól gazdálkodtak az érintett falvak, nem volt adósságuk 2013-ban, amikor a kormány átvállalta a települések tartozását, és azóta is fegyelmezett a költségvetésük.
Ünnepek, emléknapok:

hétfő (december 26.): Szent István első vértanú

1) Plébániánk területén az utolsó hajnali szentmise szerda reggel 6-kor Bucsuban, csütörtökön és pénteken reggel 6-kor Toronyban lesznek.

2) Szombaton (december 24.) szenteste napján délután 4 órakor a toronyi és a séi templomban hittanosaink betlehemi pásztorjátékot, Jézuska várást tartanak. Az éjfélkor kezdődő szentmisében emlékezünk meg Urunk születéséről, Toronyban és Bucsuban. Dozmaton és Sében pedig elővételezett éjféli szentmise lesz  22-kor.

3) Karácsony (december 25.) és karácsony másnapján (december 26.) Bucsuban és Dozmaton 8 órakor, Toronyban és Sében ½ 10 –kor lesznek a szentmisék. Karácsony napján a Szentatya Urbi et Orbi áldásban részesíti a világ minden jóakaratú emberét, amely áldást a MTV és a Duna TV élő egyenes adásban közvetít déli 12-kor.

4) Ebben az évben az utolsó fogadóóra csütörtökön 22-én lesz, mert szenteste valamint szilveszter napján, szombaton illetve a két ünnep között csütörtökön 29-én nem lesz megtartva.

5) A karácsonyi oltárok díszítése Dozmaton és Bucsuban vasárnap délután 2-től , Toronyban csütörtökön délután 2-től lesz. A segítőkész embereket tisztelettel és szeretettel várjuk.

6) A karácsonyi oltárok díszítéséhez adományokat köszönettel elfogadunk.