Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Március 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Második alkalommal rendezte meg Toronyban a település önkormányzata a Mindenki karácsonya elnevezésű ünnepváró programját. Ezúttal nem sátor alatt, ahogy tavaly, hanem az általános iskola sportcsarnokában gyülekezett a község apraja-nagyja, hogy részese legyen az ünnepre hangolódást segítő, közösségformáló eseménynek.
A toronyi Aranypatak Asszonykórus is meghívást kapott Felsőcsatárra a helyi szépkorúak karácsonyváró délutánjára. Nagy sikerrel adták elő a műsorukat, vastapsot kaptak a produkció végén.
1) Ferenc pápa ma ünnepeli a 81. születésnapját, imádságainkban emlékezzünk meg róla.

2) Plébániánk területén az utolsó hajnali szentmise szerda reggel 6-kor Bucsuban, csütörtökön és pénteken reggel 6-kor Toronyban lesznek.

3) Mivel Ádvent 4. vasárnapja egyben szenteste napja is, ezért az advent 4. vasárnapjára szóló szentmiséket mind a négy községben szombaton előesti szentmise keretében tartjuk meg. Így Dozmaton és Sében szombaton délután 5-kor, Toronyban és Bucsuban este 6-kor lesz a szentmise, ne feledjük, hogy ez vasárnapra szóló szentmise, így a részvétel mindenki számára kötelező, az éjféli szentmise nem pótolja az advent IV. vasárnapit.

4) Vasárnap (december 24.) szenteste napján délután 4 órakor a toronyi és a séi templomban hittanosaink betlehemi pásztorjátékot, Jézuska várást tartanak. Az éjfélkor kezdődő szentmisében emlékezünk meg Urunk születéséről, Toronyban és Bucsuban. Dozmaton és Sében pedig elővételezett éjféli szentmise lesz  22-kor.

5) Karácsony (december 25.) és karácsony másnapján (december 26.) Bucsuban és Dozmaton 8 órakor, Toronyban és Sében ½ 10 –kor lesznek a szentmisék. Karácsony napján a Szentatya Urbi et Orbi áldásban részesíti a világ minden jóakaratú emberét, amely áldást a MTV és a Duna TV élő egyenes adásban közvetít déli 12-kor.

6) Ebben az évben az utolsó fogadóóra csütörtökön 21-én lesz.

7) A karácsonyi oltárok díszítése Dozmaton fél 2-től, és Toronyban vasárnap délután 2-től , Sében szerdán 2-től, Bucsuban csütörtökön reggel 8 órától lesz. A segítőkész embereket tisztelettel és szeretettel várjuk.

8) A karácsonyi oltárok díszítéséhez adományokat köszönettel elfogadunk.
A tavalyi kezdeményezés sikerén felbuzdulva az idén is megrendezi a toronyi önkormányzat a Mindenki karácsonya elnevezésű ünnepváró programját. December 21-én, csütörtökön délután négy órára hívják és várják a toronyiakat az általános iskola sportcsarnokába.
1) A karácsony előtti fatimai engesztelés szerdán este fél 6-kor szentségimádással veszi kezdetét a séi templomban, 6-kor pedig a szentmise. A szentmise főcelebránsa Molnár János egykori séi-oladi esperes-plébános úr lesz, aki a szentségimádás alatt gyóntat. Elfogadható időjárás esetén a körmenet a Polgármesteri Hivatal felé a járdán halad. Amerre a körmenet elhalad kérem, hogy az ablakokat virággal díszítsük.

2) A hajnali szentmise reggel 6-kor kezdődik, éljünk ezzel a szép és rendkívüli lehetőséggel szerdán Bucsuban, csütörtökön és pénteken Toronyban.

3) A keresztény filmklub keretében a héten a Karácsony a kastélyban című filmet tekintjük meg. Hétfőn Dozmaton, kedden Sében, szerda helyett pénteken Toronyban, csütörtökön Bucsuban a szokott helyen este 6-kor. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

4) Szombaton délelőtt fél 11-kor a Székesegyházban a Brenner János emlékév lezárása lesz, amelynek főcelebránsa Dr. Veres András győri megyéspüspök lesz, mindenkit tisztelettel és szeretettel várunk! Brenner Jánosról készült jó pásztor zenés dráma előadása 13-kor és 15.30-kor lesz az MMIK-ban, jegyek még a mai szentmise után ingyenesen átvehetők a sekrestyében, hétfőn azonban a megmaradt jegyeket visszaviszem a Püspöki Hivatalba, ezért kérem, hogy akik szeretnék megtekinteni a darabot, most a szentmise után vegyék át az ingyen jegyeket.

5) A karácsony előtti nagygyóntatás és adventi lelki napunk szombaton és vasárnap lesz. Szombaton gyóntatás a Sében 2-3-ig, Toronyban 3-4-ig, Dozmaton 4-5-ig, Bucsuba 5-6-ig. Akik ezen a napon nem tudják elvégezni a szentgyónásukat megtehetik még a hajnali szentmise előtt és után, de a karácsonyi ünnepek alatt erre nem lesz mód és lehetőség a szentmisék szoros egymásutánja miatt. Ádventi lelki napunkat Barna Máté domonkos atya vezeti.

6) A mai nappal lezárult az egyházi adó befizetésének lehetősége, köszönöm azoknak akik ebben az évben is eleget tettek ezen kötelezettségüknek.

7) A karácsonyi oltár díszítéséhez az előző évekhez hasonlóan adományokat köszönettel elfogadunk. A karácsonyi oltárok elkészítése jövő vasárnap délután történik, amelyhez segítséget várunk és kérünk.

8) A kis Jézus jászla már itt van közöttünk a templomban, a gyermekek leveleit, amelyet a Jézuskának írtak el lehet benne helyezni.

9) Karácsonyi CD a sekrestyében 2.500 ft-os áron megvásárolható!
Minden toronyi gyermek kapott ajándékot a Mikulástól hétfőn délután, aki ott volt a művelődési házban. Mindenki Mikulása a települési önkormányzat meghívására érkezett a gyerekekhez, akik nagy izgalommal várták.
1) A mai vasárnap december hónap elsővasárnapja van, ezen a vasárnapon a rózsafüzér Társulat ½ 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban. A mai vasárnap minden községben perselyadományunkat a templom javára adjuk.

2) Dozmaton a nyugdíjas klub szerdán délután 3-kor tartja összejövetelét!

3) A hajnali szentmisék reggel 6-kor kezdődnek Bucsuban szerdán, Toronyban csütörtök és pénteken. Éljünk minél többen a hajnali szentmise szép és különleges lehetőségével!

4) Jövő hétvégén a szentmiséken Farkas András, Kertesi Ingrid művésznő tanítványa fog szerepelni, mind a négy községben.

5) A megrendelt kalendáriumok naptárakat kérem, hogy a mai szentmise után vegyétek át a sekrestyében!

6) A Brenner János emlékév, amelyet halálának 60. évfordulójára hirdettek meg december  16-án lesz lezárva délelőtt fél 11-kor a Székesegyházban. A szentmise főcelebránsa Dr. Veres András győri megyéspüspök lesz. A délután során az MMIK-ban A jó pásztor zenés drámát adják elő a bolyi fiatalok 13.00 és 15.30-kor , az előadásra jegyek ingyenesen kaphatók, s most szentmise után át is tudom adni őket, kérem, hogy csak azok vigyenek jegyet akik biztosan el is fognak menni az előadásra.
Abban a szerencsés helyzetben - és élményben - lesz része kedden délután, illetve este a toronyi gyerekeknek, hogy otthonukban látogatja és ajándékozza meg őket az önkormányzat Mikulása.
Egy sikeres pályázat révén teqball asztallal gyarapodott a Torony Községi Sportkör sporteszköz állománya. Az asztal megérkezett, már fel is állították. A tervek szerint tavasztól mindenki használhatja majd az új sporteszközt, sőt, versenyeket is szerveznek.
A Mikulás csizmája című előadásra, illetve a mindenki Mikulásával történő találkozásra hívja és várja a toronyi gyerekeket és persze a szüleiket és a nagyszüleiket is a település önkormányzata december 4-én, hétfőn délután öt órakor a helyi művelődési házba.
Kertesi Ingrid, Lakner-Bognár András és a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium gyermekkórusának adventi karácsonyváró koncertje lesz a Martinus Exclusive sorozat keretében december 4-én, hétfőn este fél nyolckor Szombathelyen, a székesegyházban.
1) Egyházmegyénk korábbi főpásztora Dr. Konkoly István püspök atya hétfőn délután a szombathelyi kórházban a betegek kenetével és a szent útravalóval megerősítve hazatért a Mennyei Atya házába. Temetése szerdán 11-kor lesz a Székesegyházban, ahol ¼ 11-től már rózsafüzért imádkozunk lelki üdvéért! A püspöki rendelet értelmében minden plébánián gyászmisét mutatnak be az elhunyt lelki üdvéért, így plébániánk területén a temetést megelőző napon kedden este 6-kor lesz gyászmise a püspök atyáért a plébániatemplomban Toronyban, amelyre mind a négy falu híveit tisztelettel várom! A temetés estéjén a püspöki rendelet szerint az esti úrangyala után negyed óráig szól majd a harang az egyházmegye valamennyi templomában, plébániánk területén ezen kívül vasárnap, hétfőn és kedden érte szól majd a harang 10-kor és 13-kor is. Imádságainkban emlékezzünk meg Konkoly István püspök atyáról, aki 19 éves főpásztori szolgálata alatt valamint nyugdíjas éveiben is többször tett látogatást plébániánk területén.

2) Ma Krisztus Király vasárnapja van. Ezzel a vasárnappal lezárul az egyházi év, s jövő vasárnap már advent 1. vasárnapja lesz, jövő hétvégén az otthonról elhozott adventi koszorúkat megszenteljük a szentmise kezdetén. Egyházi kötelezettségeinknek az egyházi adó befizetésével december 10-ig tehetünk eleget, ezt követően nem tudunk egyházi adó befizetést elfogadni.

3) Jövő héten a filmklub keretében XII. Piusz pápáról szóló film 2. részét tekintjük meg, a szokott helyen és időben este 6-kor hétfőn Dozmaton, szerdán Toronyban, csütörtökön Bucsuban és pénteken a keddi gyászmise helyett Sében.

4) Kérem, hogy a megrendelt naptárakat és kalendáriumokat vegyétek át a sekrestyében a jövő vasárnappal bezárólag.

5) December 4-én hétfőn, Kertesi Ingrid művésznő és a Brenner Iskola ünnepi adventi-karácsonyváró koncertet ad a Székesegyházban a Martinus Exclusive koncertek keretében. Jegyek 1.500 ft-os áron a Látogatóközpontban vásárolhatók keddtől szombatig 9 és délután 5 között!

6) Kezdődik az advent, s az hat éve bevezetett kedves szép szokást szeretnénk folytatni, a Szent Család képe végig vonulna a falun december 1-től 24-ig, Szállást keres a Szent Család mottóval, egy-egy napra befogadhatjuk a Szent Család képét, s esténként összegyűlhet a család, s köszöntheti a Szent Családot, s másnap a listán szereplő családnak kellene tovább adni a képet. Akik szeretnék befogadni a Szt. Családot, kérem, iratkozzanak fel a sekrestyében pontos név, cím és telefonszám bediktálásával, most a szentmise után.

7) Kérem a kedves testvéreket, hogy idős, beteg hozzátartozóikat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat, jelentsék a sekrestyében. December 1-én, elsőpénteken délelőtt és délután fogom meglátogatni őket otthonukban. Kérem, hogy azok felé is jelezzétek, akik templomba nem járnak, de tudjátok, hogy a családban idősek betegek vannak és szeretnének élni ezzel a lehetőséggel, a mai szentmise és a hétköznapi szentmisék után csütörtök estével bezárólag jelentésetek a betegek nevét a sekrestyében.

8) Sében a faluházban, kedden délután 3-kor Dr. Jakabné dr. Varga Cecília tart előadást kérdezze meg gyógyszerészét címmel az érdeklődőknek!

9) Jövő vasárnap délután 5-kor a séi templomban advent-karácsonyváró koncert lesz, amelyre mindenkit szeretettel várnak!

10) A miseszándékok rendje tájákoztató jelleggel erre a linkre kattintva letölthető.
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Vas Megyei Kormányhivatal, Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa és a Szombathelyi Képző Központ Nonprofit Kft. a TOP-6.8.2-15-SH-2016-00001 azonosító számú projekt keretében, konzorciumi együttműködésében foglalkoztatási együttműködést, paktumot hozott létre.
Felhívást jelentetett meg a Földművelésügyi Minisztérium a lakossági tüzelőberendezések szakszerű üzemeltetéséről, az elégethető tüzelőanyagokról. Ebben egyebek mellett kitérnek arra is, hogy a hulladékok háztartási tüzelőberendezésben történő égetése Magyarországon jogszabályilag tilos.
Az anyagi terheik könnyítése érdekében egyszeri gyermeknevelési támogatásban részesíti a toronyi önkormányzat az arra jogosult, a településen lakóhellyel rendelkező, nem iskolai nevelési-oktatási intézménybe járó, 0-6 éves korú gyermekek szüleit. A kérelem benyújtásának határideje december 6-a.