Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Június 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Mozgalmas volt Toronyban a május 1-jéhez kapcsolódó hosszú hétvége. Vasárnap este felállították a művelődési ház előtt a község májusfáját, hétfőn ugyanitt sportolásra, ügyességi játékokra, kézműves foglalkozásra várták az érdeklődőket, majd családi séta zárta a majálist.
1) Az elsőáldozás fényképeit a szerdai naptól lehet megtekinteni és megvásárolni a fő téri Tóth fotóban. Az elsőáldozók szülei az elsőáldozási ruhát kérjük, hogy kedden, május 2-án adják le a toronyi templomban este 6 és 7 között! Nagyon kérem, hogy mindenki ebben az időpontban kimosva adja le a ruhát, mert szerdán vissza kell vinnem azokat a Brenner iskolába, mert ott is elsőáldozás lesz!

2) Hétfőn május 1-én, Esztergomba megyünk kirándulni a busz indulás Bucsu 5.30 a templom elől, Dozmat 5.40, Sé 5.45  a templom elől, Torony 5.40. Az út költsége 5000. ft, 400 ft a zarándok füzet, s a hajójegy ára 3300 ft. Igy a kedvezménnyel nem rendelkezők 8.700 ft-ot, a 65 év felettiek a hajó kedvezmény miatt 7.900 ft-ot, a 14 év alattiak 7.100 ft-ot fizetnek. A Máv kedvezménnyel rendelkezők 5.400 ft-ot fizetnek. Kérek mindenkit, hogy pontos összeget adjon majd át nekem a buszon. S a hajótársaság tájékoztatásaként közlöm, hogy a 65 év feletti  nyugdíjasoknak a jegyvásárlása során a személyi igazolványukat, míg a regisztrációs jeggyel utazóknak pedig a MÁV igazolványukat kell bemutatni. 

3)  Május hónapban az esti szentmisék előtt, beleértve a bucsui előesti szentmisét is ¾ 7-től Lorettói litániát imádkozunk. Máriát dicsérni hívek jöjjetek!

4) Elsőcsütörtökön este 6-kor Sében is lesz szentmise.

5) Elsőpénteken a házaknál látogatom meg az elsőpéntekes betegeket, majd pénteken este ½ 7-től gyóntatás lesz a toronyi templomban.

6) Mivel szombaton délután két esküvőm is van, az óndódi kápolna szentmiséje elsőpénteken este 6-kor lesz megtartva a kápolnában.

7) Jövő vasárnap délután ½ 3-kor a toronyi templomban a Rózsafüzér Társulat imaórát tart, a bucsui templomban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét. Perselyadományunkat a templom javára adjuk.

8) A jövő vasárnap, május hónap első vasárnapja van, az édesanyákat köszöntjük. A jó Isten áldja meg szolgálatukat, az elhunyt Édesanyáknak pedig érdemeik jutalmául adja meg az örök élet boldogságát.
Csaknem ötvenen ezúttal is ott voltak a toronyi szépkorúak szokásos havi klubfoglalkozásán a művelődési házban. A programban most is különös figyelmet kapott az egészséges életmód, erre inspiráltak a bemutatott meridián tornagyakorlatok.
Oldalunkról letölthető a Toronytól az Ondódi Toronyig legújabb száma. Letöltéshez kérem, kattintson a címlapra.

Toronytól az Ondódi Toronyig 2017. április
Építő- és anyagmozgató gépkezelő (targoncavezető) OKJ-s képzést indít Toronyban a település önkormányzata, a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya, valamint a Szombathelyi Műszaki SZC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma alapfokú végzettséggel rendelkező személyek részére. Május 2-áig várják a jelentkezéseket.
Vetített képes előadáson mutatja be az érdeklődőknek április 26-án, szerdán este 6 órakor a toronyi művelődési házban Kinyó Zsolt kalocsai történelem-földrajz szakos tanár, hogyan tette meg gyalog a Szent Márton-zarándokutat.
Közösen állítanak májusfát április 30-án, vasárnap este hat órakor a toronyiak. A művelődési ház előtti térre várja az önkormányzat mindazokat, akik szalagot szeretnének kötni a májusfára. Május 1-jén, hétfőn családi séta lesz a 600 éves gesztenyefához.


 1) Ma az Isteni Irgalmasság vasárnapja van. Ezt az ünnepet Szent II. János Pál pápa vezette be. A 2002. június 29-én kelt dekrétum szerint teljes búcsú nyerhető a mai napon a szokásos feltételek mellett.

2) Szerdán a nyugdíjas klub Dozmaton 3-kor, csütörtökön fél 3-kor Toronyban tartja az összejövetelét!

3) Szerdán este 6-kor a Művelődési házban Kínyó Zsolt tart előadást a Szent Márton útról Tours-Szombathelyig címmel, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

4) Jövő hétvégén van Torony községben a plébániánkhoz tartozó 26 gyermek elsőáldozása. Gyóntatásuk és hozzátartozóik gyóntatása szombaton 9-kor kezdődik, ezt követően lesz a próbájuk. Ezen a hétvégén a szülők feladata az előző évek gyakorlatait követve a templom valamint környéke és a plébánia környezetének takarítása, ill. a templom díszítése. Az elsőáldozás vasárnap 10-kor kezdődik. A templomban mindkét oldalon az első 6 sor a gyermekek szüleinek lesznek fenntartva. Az elsőáldozás után agapé lesz számunkra a plébánia udvarán. Az elsőáldozás miatt a szentmise ezen a vasárnap Dozmaton ½ 8-kor, Sében ½ 9-kor kezdődik, Toronyban lesz előesti szentmise szombaton este 6-kor, aki teheti erre a szentmisére jöjjön, vagy Bucsuba este 7-re.

5) Május 1-jén megyünk zarándokútra Esztergomba, a jelentkezettek listáját kifüggesztettem a hirdető táblára, a hajóút kedvezménye miatt kérem mindenki nézze meg, hogy 14 év alatt és 65 éves kor illetve a vasutasoknál a kedvezményt jól vettem-e figyelembe. Most van lehetőség a jelzésre, ha nem jól írtam be esetlegesen a 14 év alattiakat vagy a 65 felettieket, mert hétfő reggel leadom a végleges listát a hajó társaságnak, akik mellett nem tüntettem fel kort, azok a teljes árú jegyet kell fizetniük. A zarándoklat pontos részleteit jövő hétvégén hirdetem!
Szombathelyen, a Zanat vendégeként lépett pályára vasárnap a Torony együttese, és vereséget szenvedett a huszonnegyedik fordulóban megrendezett mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.
A Toronyi Aranypatak Asszonykórus is a fellépők között szerepel a hétvégén, szombaton és vasárnap a szombathelyi Múzeumfaluban megrendezendő Szent György-napi vásár programjában. A toronyiakat vasárnap délelőtt 11 órakor láthatja és hallhatja a közönség a nagyszínpadon.
Az idén ünnepli megalakulásának százhuszonötödik évfordulóját a Toronyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a jubileumi ünnepséget a tervek szerint júniusban tartják meg. Erről is szó volt a tavalyi évet értékelő leutóbbi közgyűlésükön.
Figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az április 19-20. közötti időszakra. Nagy mennyiségű csapadékra kell számítani, a hegyekben vastag hótakaró képződhet, de a Kárpát-medence nyugati és északi részén síkvidéken is valószínű az eső mellett havas eső, havazás. Az átlagosnál mintegy 8-12 fokkal hidegebb lesz szerdán és csütörtökön, a legmagasabb nappali hőmérséklet helyenként még az 5 fokot sem éri el - tájékoztatott Kiss Péter tűzoltó százados, polgári védelmi felügyelő.
Ünnepek, emléknapok: Húsvét nyolcada

1) A Szentatya húsvétvasárnap déli 12-kor Urbi et Orbi áldásban részesíti a világ minden jóakaratú emberét, amely áldást a MTV és a Duna TV közvetít.

2) XVI. Benedek pápa a mai napon ünnepeli 90. születésnapját, imádságainkban emlékezzünk meg róla.

3) Húsvétvasárnap és Húsvéthétfőn (április 16-17.) a szentmisék Dozmaton és Bucsuban 8-kor, Sében és Toronyban 930 -kor kezdődnek.

4) Szombaton (április 22-én) délelőtt 1000 órakor a leendő elsőáldozókat várom felkészítő foglalkozásra a toronyi templomban. 

5) Jövő hétvégén a búzaszentelés szertartását végezzük el, Bucsuban este fél 7-kor a focipályán, Dozmaton a templomban, Toronyban ¼ 10-kor a temető melletti búza táblánál, Sében a templomban végezzük el a szertartást!

6) A Feltámadt Üdvözítő békéjét és szeretetét kívánom mindnyájatoknak!
Újabb győzelmet aratott a Torony vasárnap, ezúttal az utolsó helyezett Táplán ellen szerezte meg a három pontot a huszonharmadik fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.