Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Március 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Megtartották idei farsangi délutánjukat csütörtökön a művelődési házban a toronyi szépkorúak, akikkel együtt mulattak a dozmati idősek is. Mintegy hatvanan vettek részt a vigadalomban, volt nótázás és tánc is, mindenki remekül érezte magát.
1) 13-án – hétfőn – a fatimai engesztelő imanap ½ 6-kor szentségimádással kezdődik, majd szentmise a bucsui templomban és azt követően körmenet lesz. A prédikációt Dr. Pem László atya tartja, aki a szentségimádás alatt gyóntat. Minél többen jöjjünk el imádkozni magyar hazánkért valamint saját bűneink engeszteléséért.

2) Kedden délután 3-tól a séi faluház várja a nyugdíjas korosztályt teázásra, beszélgetésre.

3) A dozmati és a toronyi nyugdíjas klub csütörtökön fél 3-kor tartja közös batyus bálját a toronyi Művelődési Házban!

4) Február 18- án, szombaton – este 6–tól egyházközségi batyus bált tartunk a toronyi Sport Csarnokban. Tombola felajánlást elfogadunk, amelyet kérünk, hogy a sekrestyébe vagy a bál helyszínére hozzatok el. A bálba jegyeket és támogató jegyeket a csütörtöki fogadóórával bezárólag lehet vásárolni. Belépés este fél 6-órától lehetséges. A bál megnyitója 6-kor lesz, kérem, hogy pontosan érkezzünk, hogy az előadásokat ne zavarjuk. Előkészületeket szombaton délelőtt 9-tól tesszük meg a Sport csarnokban, az elpakolás vasárnap a szentmise után 11-kor lesz. Mivel a bál tiszta bevételét a résztvevők arányának megfelelően a 4 falu között osztjuk szét, így kérem, hogy aki teheti az előkészületi és a bál utáni rendrakásban is vegyen részt mind a 4 faluból.

5) Az egyházközségi bál miatt jövő szombaton az előesti szentmise Bucsu községben délután 4-kor kezdődik.

6) A séi karitász csoport vezetője Poór Sarolta lett, Isten áldása és segítsége kísérje munkáját!
Egy héttel elhalasztotta a megyei labdarúgó bajnokság tavaszkezdő fordulójának időpontját a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség. Így a csapatok - köztük a toronyi - nem február utolsó hétvégéjén, hanem március 4-én és 5-én lépnek először pályára.
Hatodik alkalommal hirdette meg a toronyi plébánia az egyházközségi bált. Az idei farsangi mulatság február 18-án, szombaton este hat órakor veszi kezdetét a helyi sportcsarnokban.
Az önkormányzat idei költségvetése is a napirendi pontok között szerepel a toronyi képviselő-testület február 13-án, hétfőn délután 4 órára meghirdetett ülésén. A nyilvános tanácskozás az önkormányzati hivatalban lesz.
Szombat  ( február 11.)   A Lourdes- i jelenés 159. évfordulója

1) A mai vasárnap mind a négy községben a templom javára adtuk a perselyadományt, Toronyban a Rózsafüzér társulat fél 3-kor tartja az imaóráját.

2) Ma a szentmise végén Balázsáldásban részesítjük a kedves testvéreket!

3) Ma vasárnap 5-én, délután fél 5-kor plébániai egyházközségi gyűlés lesz, amelyre a falvak három-három egyházközségi képviselőit várom a toronyi plébánia hivatalba, hogy átbeszéljük és elfogadjuk a 2016. évi zárszámadást valamint a 2017. évi költségvetést!

4) Jövő héten kedden este 7-kor a toronyi, szerda este ½ 7-kor a bucsui, csütörtök este 7-kor a dozmati és pénteken este 7-kor a séi egyházközségi képviselőtestületek évi rendes gyűlése lesz, amelyre az egyházközségi tagokat tisztelettel és szeretettel hívom és várom a toronyi plébánia hivatalba, kivételt képeznek a bucsuiak, velük a bucsui plébániaházban találkozom.

5) A héten a filmklub keretében a szeretet ébredése című filmet tekintjük meg, a szokott helyen és időben.

6) Február 18-án, szombaton – este 6-tól egyházközségi batyus bált tartunk a toronyi Sport Csarnokban. Tombola felajánlást elfogadunk, amelyet kérünk, hogy a sekrestyébe vagy a bál helyszínére hozzatok el. A bálba jegyeket és támogató jegyeket vásárolni lehet a fogadóórában illetve az egyházközségi elnököktől.

 
Január 15-én megkezdte a felkészülését a tavaszi idényre a Torony KSK labdarúgó csapata. Az új edző, Iszak Sándor heti két alkalommal a tornacsarnokban foglalkozik a fiúkkal, három előkészületi mérkőzést már le is játszottak.
Folyamatosan szállítják a tűzifát Toronyban a rászoruló családoknak, a napokban érkezett szállítmányból, amit az önkormányzat vásárolt, több mint ötven helyre jut két-két köbméter.
Sikeres vizsgát tett tizenhárom toronyi közfoglalkoztatott, akik már meg is kapták a bizonyítványukat. Az OKJ-s középfokú végzettséggel mezőgazdasági munkásként helyezkedhetnek el.
1) Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, csütörtökön a plébániatemplomban, Toronyban lesz szentmise este 6-kor, amelyen elvégezük a gyertyaszentelés szertartását. A szentmisére plébániánk híveit szeretettel hívjuk és várjuk.

2) A héten elsőcsütörtökön a séi templomban is lesz szentmise délután 5-kor, elsőpénteken délelőtt a házaknál látogatom meg az elsőpéntekes betegeket, a toronyi esti szentmise előtt pedig fél 6-tól gyóntatás lesz.

3) Pénteken délután 5-kor a Martineum Felnőttképző Akadémián dr. Beer Miklós váci megyéspüspökkel lesz egy beszélgetés, amelyre minden érdeklődött, szeretettel várnak.

4) Jövő vasárnap elsővasárnap van. A Rózsafüzér Társulat ½ 3-kor tartja imádáságát a toronyi templomban. Perselyadományunkat jövő hétvégén mind a 4 községben a templom javára adjuk.

5) A jövő vasárnap a szentmise végén Balázs áldásban részesítjük a kedves testvéreket!

6) Jövő vasárnap délután ½ 5-kor plébániai egyházközségi gyűlés lesz, amelyre várom a falvak 3-3 egyházközségi képviselőjét!

7) Február 18-án, szombaton – este 6-tól egyházközségi batyus bált tartunk a toronyi Sport Csarnokban. Tombola felajánlást elfogadunk, amelyet kérünk, hogy a sekrestyébe vagy a bál helyszínére hozzatok el. A bálba jegyeket és támogató jegyeket vásárolni lehet a fogadóórában illetve az egyházközségi elnököktől.
Rendkívül népszerű Torony hivatalos honlapja, a www.torony.hu. Az oldal egyedi látogatóinak a száma januárban átlépte az egymilliót. Nem ritkák az olyan bejegyzések, amiket ezernél is többen olvasnak el.
Mindenki segített, aki csak tudott. A plébániai karitász csoport tagjai, a plébános, a polgármester, a vízvezetékszerelő, számos helyi család. Az összefogás eredménye pedig, hogy együtt maradhatott a Nyári család, miután - egy időre legalább is - megoldódtak a lakhatási gondjaik.
Ünnepek, emléknapok:

Szerda ( január 25):                             Szent Pál apostol megtérése

Csütörtök ( január 26):                        Szent Timoteus és Titusz püspökök

Szombat ( január 28.)                        Aquinói Szent Tamás

1) Placid atya vasárnap este életének 101. évében békében elszenderült az Úrban.

2) A héten a filmklub keretében a karácsonyi reménysugár című filmet tekintjük meg a szokott helyen és időben.

3) Szombaton Bucsu községben busójárás lesz, ezért az előesti szentmise Dozmaton lesz, Bucsuban pedig vasárnap reggel 8-kor. 

4) A Mágnás Miska operett előadásra még ma lehet jelentkezni a szentmisék után. Az előadás Budapesten az Operettszínházban lesz március 15-én.

5)  Február 18 – án, szombaton – este 6 -tól egyházközségi batyus bált tartunk a toronyi sportcsarnokba. A bálba a zenét Tímár János Szentpéterfai lakós fogja szolgáltatni. Belépőjegy ára 2500 ft, amely nem tartalmazza a fogyasztást. Batyus bál, tehát mindenki az általa hozott süteményekből, ill. ételekből, italokból tud fogyasztani. Tombola felajánlást elfogadunk, amelyet kérünk, hogy a sekrestyébe vagy a bál helyszínére hozzatok el. A bálba jegyeket és támogató jegyeket a sekrestyében lehet vásárolni szentmisék előtt és után vagy a plébániai fogadóórában vagy a 4 falu egyházközségi elnökeinél. A támogató jegy ára 2000 ft.

6) Január 27-én, pénteken este 6-kor a szervezők a séi faluház könyvtárában várjak azokat a gyerekeket, akik szívesen szerepelnének a március 15-i műsorban.
Kellemes és vidám hangulatban kezdték az újévet a művelődési házban a toronyi Szépkorúak Klubjának tagjai január 19-én délután. Sokan nem gondolták a program elején, hogy a végén csicseriborsó fasírtot fognak fogyasztani sütőtök-mártogatóssal és kínai kel salátával.
A toronyi kultúrház és a sportcsarnok is kijelölt melegedőhely, ahol szélsőséges időjárási körülmények között menedékre találhatnak az arra rászorulók - tette közzé honlapján a vasi katasztrófavédelem.