Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Március 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Ma este 7 órai kezdettel tartja ülését a toronyi plébánián a Plébániai Tanácsadó Testület, amelynek munkájában falvanként 3-3 képviselő vesz részt. A testület ülésén a 2017. évi zárszámadásról és a 2018. évi költségvetésről lesz szó.
Nagy érdeklődés övezi a múlt héten meghirdetett első toronyi farsangi fánk fesztivált, amit február 3-án rendez meg a települési önkormányzat a helyi sportcsarnokban. Sokan fontolgatják, hogy beneveznek a fánkmustrába. Ezt csak a nevezési lap kittöltésével tehetik meg, amihez itt is hozzá lehet férni.
2010 után az idén ismét meghirdette a Torony KSK a Focifarsang elnevezésű teremlabdarúgó tornát, amit az elmúlt hétvégén bonyolítottak le az iskola sportcsarnokában. Tizenhárom csapat nevezett, a Majdnem Befutottak végzett az első helyen. A végső sorrend büntető rúgásokkal alakult ki.
Németh Istvánné Baksa Eszter, az Őrség mesemondója volt a meglepetés vendég a toronyi szépkorúak múlt csütörtöki farsangi délutánján. A toronyi és a dozmati klub tagjai felköszöntötték a születésnapját ünneplő dr. Perger Gyula plébánost, majd énekkel, tánccal tették emlékezetessé a délutánt.
A toronyi egyházközség február 10-én, szombaton este 6 órától tartja a hagyományos batyus bált az iskola sportcsaronákban, amit immár hetedik alkalommal hirdettek meg. Február 24-én, szombaton pedig a Pesti Magyar Színházba utaznak az érdeklődők, ahol a Valahol Európában című darabot tekintik meg.
Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a helyi önkormányzat az első toronyi farsangi fánk fesztivált február 3-án, szombaton délután 4 órai kezdettel az általános iskola sportcsarnokában. Hagyományos és különleges fánkkal lehet nevezni a fánkmustrára január 31-éig.
Betöltötték szerdán a haláleset miatt megüresedett képviselői helyet Toronyban. Az új képviselő, Kissné Kovács Ilona átvette a megbízólevelét, letette a hivatali esküt, majd teljes jogú tagként bekapcsolódott a képviselő-testület munkájába.
Az őszi siker után tavasszal folytatódik a Martinus Exclusive, a Püspöki Palotában és a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban tartott koncertsorozat. Jegyek dr. Perger Gyula plébánosnál korlátozott számban még kaphatók.
Betöltik a haláleset miatt megüresedett képviselői helyet a toronyi képviselő-testület január 17-ére, szerdán délután 4 órára meghirdetett soron következő ülésén, amit az önkormányzati hivatal épületében tartanak. A tanácskozás nyilvános.
Január 13-án, szombaton ismét megtartják Toronyban az immár hagyományos fatimai engesztelő szentmisét és körmenetet. A szertartás főcelebránsa ezúttal dr. Gyürki László gyémántmisés atya, nyugalmazott körmendi plébános lesz.
Böjte Csaba atya árváinak Bucsuban 91 ezer 260, Dozmaton 52 ezer 400, Sében 50 ezer 100, Toronyban pedig 124 ezer 210 forint jött össze, így a plébánia hívei összesen 317 ezer 970 forintot ajánlottak fel erre a nemes célra - közölte dr. Perger Gyula plébános a január 7-ei (Urunk megkeresztelkedésének ünnepén bemutatott) szentmisék hidetéseiben.
Focifarsang elnevezéssel teremlabdarúgó tornát hirdetett a Torony KSK labdarúgó szakosztálya. A mérkőzéseket január 20-án és 21-én rendezik a tornacsarnokban, a nevezéseket január 13-áig fogadják.
Közzétette a Müllex Kft. az idei első negyedévre vonatkozó kommunális hulladékszállítási rendet, valamint kijelölte a szelektív zsákos hulladékgyűjtés napjait.
Oldalunkról letölthető a Toronytól az Ondódi Toronyig legújabb száma. Letöltéshez kérem, kattintson a címlapra.

Toronytól az Ondódi Toronyig 2017. december
Kedves Toronyiak!

Pár nap múlva véget ér a 2017-es esztendő. Pezsgőt bontunk, koccintunk az újévre, de előtte szinte kötelességszerűen visszatekintünk a mögöttünk hagyott 365 napra. Visszanézünk, akár a hosszútávfutó a cél előtt, és elgondolkodunk: vajon tényleg sikerült teljesítenünk, amit a rajtnál kitűztünk magunk elé?