Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Március 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Torony Község Önkormányzata szeretettel hívja a település lakosságát az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc emlékére meghirdetett ünnepségre, ami a művelődési ház előtti kopjafa téren lesz március 14-én, kedden délután 3 órakor.
Tizenkét résztvevő nevezett a toronyi művelődési házban vasárnap hetedik alkalommal megrendezett Gazdag Gyula sakk emlékversenyre.
Vereséggel kezdte a tavaszi idényt a Torony KSK, a vendéglátó séi együttes 4-0-ra győzött a vasárnapi mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában. Együttesünk az utolsó előtti helyről várja a folytatást.
Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el pénteken az ország egész területére, ami visszavonásig érvényes – közölte a katasztrófavédelem. A rendelkezés értelmében tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, a fásításokban és ezek kétszáz méteres körzetében.
„Életem ott van
Isten tenyerén
Azért nem félek én,
Bármi fáj nekem
Mosolyog szemem.
Száz jajszó között is
Bízom vakon,
Hitem fel nem adom!
Rám törhet vadul
Ezer baj, veszély
Isten így szól: Ne félj!
Miért is, mitől is
Félhetnék én:
Az Isten tenyerén?”

Mint az Egyházközség plébánosa szeretnék számot adni a plébániánkhoz tartozó minden jóakaratú embernek az Isten tenyerén eltöltött 2016-os esztendőről!
1) A szentmise végén elvégzem a hamvazás szertartását. Alázatra bátorít! SIT TRANSIT GLÓRIA MUNDI! - Isten nélkül semmit sem tehetünk, porból lettünk és porrá leszünk.

2) Ma minden községben a templomunk javára adtuk a perselyadományt!

3) Ma Toronyban a rózsafüzértársulat fél 3-kor végzi imádságát, Bucsuban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét!

4) Toronyban, Bucsuban, Dozmaton  pénteken ½ 6-től, Sében csütörtökön este 6-tól keresztutat végzünk. Kérem az iskolás gyermekeket, hogy ők is vegyenek részt a keresztúton.

5) A héten a filmklub keretében a legszebb ajándékcímű filemt tekintjük meg a szokott helyen és időben.

6) Nagyböjt péntekjein 14 éves kortól halálunkig kötelező a hústilalom.

7) Jócselekedet gyakorlat a hétre: senkiről nem mondok semmi rosszat.
Elfogadott költségvetése van a toronyi önkormányzatnak. A település valamivel több, mint 208 millió forintból gazdálkodhat az idén.
Gyűlést tart Bucsuban, a helyi kultúrházban március 22-én, szerdán délután 4 órakor a toronyi lakosokat is magába foglaló vadászati földtulajdonosi közösség. A tavalyi vadászati évre vonatkozó földhasználati díjakat ugyanezen a napon délután egy és két óra között fizetik ki a toronyi művelődési házban.
Hetedik alkalommal hirdették meg Toronyban a Gazdag Gyula sakk emlékversenyt, amit március 5-én, vasárnap délelőtt 10 órától rendeznek a művelődési házban.
Újabb, méghozzá nagy arányú győzelemmel rukkolt elő ötödik felkészülési mérkőzésén a toronyi gárda, ezúttal az ugyancsak másodosztályú Pecöl volt a szenvedő fél. Időközben közzétették a tavaszi rajt menetrendjét, eszerint a Torony Sében kezd március 5-én.
Háromszáznál több résztvevője volt az immár hatodik alkalommal megrendezett toronyi egyházközségi batyus bálnak, amin a plébániához tartozó Bucsu, Dozmat és Sé mulatni vágyó lakói is nagy számban megjelentek. A bál bevételét a szokás szerint a résztvevők arányában osztják szét a négy falu között.
Toronyi Csicsergő Óvoda

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet

Toronyi Csicsergő Óvoda

Óvodapedagógus

munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

határozott idejű tartós távollét (táppénz/Gyes) idejére –ig tartó közalkalmazotti jogviszony

                       

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Vas megye, 9791 Torony, Újvári utca 1.
Az orvosok egész napos továbbképzése miatt március 1-jén, szerdán és április 5-én, ugyancsak szerdán nem lesz rendelés a szombathelyi kistérséghez tartozó településeken, így Toronyban sem.
1) A keresztény filmklub keretében jövő héten a Másik asszony című filmet nézzük meg a szokott helyen és időben.

2) Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára adjuk a perselyadományunkat az egész országban.
Lejátszotta negyedik előkészületi mérkőzését a Torony KSK. Az Iszak Sándor edző vezette csapat magabiztos játékkal 4-1 arányban győzött a Táplánszentkereszt gárdája ellen.