Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Április 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Folytatódnak a programok a toronyi művelődési házban. Kedden költészet napi rendhagyó irodalomórára, utána nyuszivárásra, csütörtökön pedig Nagy Jonathan bűvészshow-jára hívják az érdeklődőket, elsősorban is a gyerekeket.
Több programmal várják az érdeklődőket, elsősorban is a gyerekeket a hétvégén a toronyi művelődési házba. A húsvéti előkészületek jegyében lesz tojás írókázás, előadás, kézműves foglalkozás, közben szombaton megrendezik a település nyílt sakkbajnokságát is.
Az orvosok egész napos továbbképzése miatt április 5-én, szerdán nem lesz háziorvosi rendelés a szombathelyi kistérséghez tartozó településeken, így Toronyban sem.
A hetvenedik percig vezetett hazai pályán a Torony együttese vasárnap a huszonegyedik fordulóban lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság Szombathelyi-csoportjában.
2017. április 24-25-én reggel 8-tól - 16 óráig.

A beíratáshoz hozzák magukkal:

  • a gyermek születési anyakönyvi kivonatát
  • a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót, és lakcímet igazoló hatósági igazolványát
  • TB kártyáját
  • a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát
  • háziorvosi igazolást a gyermek egészségi állapotáról és oltásairól.

 

Torony Község Önkormányzata és

Dozmat Község Önkormányzata
Hagyományteremtő céllal rendezett jótékonysági kulturális délutánt a toronyi iskolásokat segítő alapítvány a helyi sportcsarnokban. A rendezvényen az iskola tanulói is nagy sikerrel mutatták be a különféle művészeti ágakban megnyilvánuló tehetségüket.
1) Szilvási Roland toronyi 20 éves fiatalnak gyűjtött pénzt a falvak képviselőivel átadtuk a családnak, az Ő nevükben is köszönöm az adományt. A jó Isten segítse a gyógyulás útján Rolandot!

2) Ma első vasárnap van, a R.T. fél 3-kor tartja imaóráját a toronyi templomban, Bucsuban a fatimai imacsoport végzi majd kilencedét, s ezen a vasárnapon perselyadományunkat a templom javára adjuk.

3) Filmklub keretében Fatimai jelenések 100. évfordulójához kapcsolódóan a jelenésekről szóló filmet tekintjük meg a szokott helyen és időben.

4) Pénteken délelőtt látogatom végig mind a négy község házaknál található betegeit, kérem, hogy nevüket és címüket a mai nappal bezárólag jelentsék be a sekrestyében.

5) Pénteken 1/2 7-től keresztutat végzünk a toronyi, bucsui és dozmati templomban, Sében pedig csütörtökön este ½ 6-tól, mert ezt követően a gitárosok próbája lesz. Ne feledjük, hogy nagyböjt péntekjein 14 éves kortól halálunkig Jézus szenvedése iránti tiszteletből nem fogyasztunk hús eledelt!

6) Az elsőáldozók oktatása szombaton délelőtt 10-kor lesz a toronyi templomban.

7) A ministránsokat egy szerény agapéra várom szombaton 12-kor a plébánia udvarán!

8) Brenner János vértanú papunkról a Szombathelyi Egyházmegye egy új és szép kivitelű kiadványt jelentetett meg, amely 390 ft-os áron megvásárolható a készlet erejéig sekrestyében.

9) A májusra hirdetett Bánk Bán előadás nem kerül megszervezésre.

10) A hétköznapi és a bucsui előesti szentmise plébániánk területén este 7-kor kezdődik.

11)  Húsvét előtti társadalmi munka lesz Bucsuban szombat reggel 8-tól Dozmaton, szombaton fél 2-től.

12)  A húsvéti oltárok díszítéséhez adományokat, az előző évekhez hasonlóan köszönettel elfogadunk.

13) Jövő vasárnap virágvasárnap a szentmise elején elvégezzük a barka szentelés szertartását a szentmisén pedig passiót olvasunk!

14) Heti feladat részt tudatosan odafigyelek, hogy senkiről semmi rosszat nem mondok.

 
A lehetséges hatból négy versenyszámban első helyen végeztek a toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola diákjai a Szombathely városkörnyéki sportversenyek 2016/17. évi téli fordulóiban. Az évszakra való tekintettel a versenyszámoknak a toronyi és a vasszécsenyi tornacsarnok adott otthont.
Közzétette a Müllex Kft. az idei második negyedévi kommunális hulladékgyűjtési rendet, valamint kijelölte a Toronyra vonatkozó szelektív zsákos hulladékgyűjtési napokat.
Győzelemmel felérő döntetlent ért el a toronyi csapat vasárnap a Tanakajd vendégeként a huszadik fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.
1) A mai vasárnap persely adományát a szentföldi szent helyek megsegítésére adjuk.

2) A lelkigyakorlat pontos időpontja március 28-án kedden Dozmaton, 29-én szerdán Bucsuban, csütörtökön Sében, pénteken Toronyban lesz. Délután 5-től gyóntatás, 6-kor pedig a szentmise. A plébánia területén a betegeket kivéve nem lesz több húsvéti gyónási alkalom elsőpénteken sem, ezért kérem, hogy mindenki ebben az időszakban végezze el a húsvéti szentgyónását. A lelkigyakorlat vezetője Heiter Róbert Gottfried és Hancz Tamás premontrei atyák lesznek. A jövő hétvégi szentmiséket is Ő mondja, de akkor már nem lesz lehetőség a szentgyónásra. Nagyon kérem, hogy vegyünk, részt a lelkigyakorlaton tiszteljük meg ezzel az atyákat, de önmagunkat is, hogy pozitív képet alakítsanak ki rólunk.  

3) Pénteken ½ 6-tól keresztutat végzünk a toronyi, bucsui és dozmati templomban, Sében pedig csütörtökön este ½ 6-tól. Ne feledjük, hogy nagyböjt péntekjein 14 éves kortól halálunkig Jézus szenvedése iránti tiszteletből nem fogyasztunk hús eledelt!

4) Az elsőáldozók oktatása kivételesen szombaton reggel 8-kor lesz a toronyi templomban, mert Csehimindszenten ½ 11-kor Mindszenty József bíboros úr születésének 125. évfordulójára emlékezünk. A szentmisét Dr. Pápai Lajos ny. győri megyéspüspök mutatja be.

5) Jövő vasárnap elsővasárnap, a R.T. fél 3-kor tartja imaóráját a toronyi templomban, Bucsuban a fatimai imacsoport végzi majd kilencedét, s ezen a vasárnapon perselyadományunkat a templom javára adjuk.

6) Brenner János vértanú papunkról a Szombathelyi Egyházmegye egy új és szép kivitelű kiadványt jelentetett meg, amely 390 ft-os áron megvásárolható a készlet erejéig sekrestyében.

7) A hétköznapi szentmisék még este 6-kor kezdődnek, április 1-től állunk át a nyári miserendre, így a szombat előesti bucsui szentmise már este 7-kor kezdődik.

8) Heti feladat részt veszünk a nagyböjti lelkigyakorlatunkon.
Március 28-án, kedden délután 3 órakor tartja soron következő ülését a toronyi képviselő-testület az önkormányzati hivatalban. A tizenkét napirendi pont megtárgyalása nyilvános.
Civil kezdeményezéssel egyesület alakult hétfőn a toronyi óvodában. A Csicsergők Egyesület a Toronyi Óvoda Gyermekeiért elnevezésű szervezet máris megkezdte nyilvános működését: elsőként jótékonysági kupakgyűjtést hirdetett.
Jótékonysági kulturális délutánra hívja és várja a toronyiakat az Aranypatak Kulturális Alapítvány március 25-ére, szombatra. Az esemény délután 2 órakor kezdődik az iskolai sportcsarnokban.
Március 23-án, csütörtökön délután négy órától este fél hétig lesz a véradás a toronyi művelődési házban. Aki teheti, tegye magát szabaddá erre az időpontra, és adjon vért.