Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Július 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Ülést tart a toronyi képviselő-testület június 14-én, csütörtökön délután 4 órai kezdettel az önkormányzati hivatal épületében (Rohonczi u. 6.). A nyilvános ülés napirendje előtt tájékoztató hangzik el a bölcsődei ellátás helyi magvalósításáról, továbbá a település kamerarendszerének kiépítéséről.
Olaszországi zarándoklaton tartózkodnak a toronyi plébánia hívei, a május 27-én kezdődött hosszú útról a tervek szerint június 7-én, azaz csütörtökön érkeznek meg. A minden bizonnyal feleljthetetlen zarándoklatról a későbbiekben részletesen beszámolunk.
Szeredás elnevezéssel nyári napközis gyermektábort hirdetett meg a toronyi művelődési ház. Két, egy hétig tartó turnusba várják a jelentkezőket, akiknek minden nap reggel 8-tól délután 4 óráig tartanak foglalkozásokat.
Két gólos hátrányt megfordítva nyert a Torony vasárnap a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén a dobogó második fokára pályázó Oszkó-Győrvár ellen a 25. fordulóban lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Június 1-jétől új művelődésszervező kezdi el a munkáját Toronyban. Szabó Zsolt Celldömölkön született, 46 éves, legutóbbi munkahelye a szombathelyi Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ Egységes Gyógypedagógiai, Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola volt. A toronyi állást pályázat útján nyerte el.
Torony község civil szervezetei június 16-án rendezik meg az immár hagyományos civil napot. Ennek keretében az idén is lesz kispályás labdarúgó torna, amit helyi csapatoknak szerveznek.
Az Őrségbe szervezett kirándulást május 24-ére a toronyi nyugdíjas klub. Ötvenen indultak útnak múlt csütörtökön reggel a helyi művelődési ház elé érkezett autóbusszal.
A tavalyit is jócskán meghaladta az érdeklődés és a részvétel a toronyi gyermeknapi családi délutánon és annak egyik kiemelt programján, a második alkalommal megrendezett torta- és süteményfesztiválon. Összesen hetvenféle édességgel neveztek a versenyre a toronyiak.
Május utolsó vasárnapján mindkét toronyi temetőben megemlékeztek az első és a második világháború hőseiről és áldozatairól. Koszorúkat, virágcsokrokat és mécseseket helyeztek el az emlékműveknél.
Június első vasárnapja Úrnapja, ehhez az ünnephez kapcsolódóan csütörtökön este Dozmaton, szombaton este Bucsuban, vasárnap délelőtt pedig a plébániai székhelyen, Toronyban lesz úrnapi körmenet.
Remek kezdés után rövidzárlat, a végén mégis siker - így lehet összefoglalni a Torony KSK vassurányi vendégszereplését a 24. fordulóban vasárnap lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Névadója tiszteletére immár hetedik alkalommal rendezte meg Gazdag-napok elnevezésű kulturális, művészeti programját a toronyi általános iskola. A sportcsarnokban megtartott csütörtök délutáni eseményre ezúttal is sok szülő, nagyszülő volt kíváncsi.
Május 27-étől június 7-éig tart az az olaszországi zarándokút, amire vasárnap indulnak a hívek a toronyi plébániához tartozó településekről.
Oszkóban vendégeskedett április 28-án a Toronyőr Kulturális Egyesület tizenegy tagja. A nagy múltú helyi civil egyesület munkájával ismerkedtek a toronyiak, közben persze jutott idő borkóstolásra is.
Akárcsak tavaly, az idén is jelentős mennyiségű virágot ajándékozott Toronynak a szombathelyi Sámson Kertészet. Ezúttal ötszáz tő egynyári virágot kapott a toronyi önkormányzat. Folytatódhat a településen a virágosítási akció.

Eddig sem tétlenkedtek a közmunkások Toronyban, folyamatosan nyírták a füvet, kapálták és gondozták az évelő növényeket, a virágzó cserjéket a település utcáiban, közterületein. Mostantól még több dolguk lesz, ugyanis ötszáz tő egynyári virág érkezett a faluba - Kovács György polgármester közbenjárására - a szombathelyi Sámson Kertészettől - méghozzá ajándékba. A pompázatos növényeket az elkövetkezendő napokban ültetik ki, s persze folyamatosan gondoskodnak arról, hogy a virágok jól is érezzék magukat az új helyükön. Ha kell, öntözéssel, ha kell, gyomlálással.

A sok színben virágzó növények a Gazdag Gyuláról elnevezett parkot, az iskola, az óvoda, a művelődési ház és a polgármesteri hivatal előtti területet díszítik, de jut belőlük a főutat szegélyező szakaszokra is. Semmi kétség, az idén is virágos lesz Torony, ahogy azt az előző években már megszokhatták a helybeliek, illetve a községen átutazók, köztük az osztrákok, akik mindig elismeréssel beszélnek a faluképről.

Fotó: Szabó Zsolt