Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< December 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

Rangadót játszott vasárnap a Torony KSK az Oszkó csapata ellen, és veszített a tizenkettedik - utolsó előtti - fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Hirdetmény 

Szociális tűzifa támogatás 

 

Torony Község Önkormányzata a Belügyminisztérium pályázatán 1.333.500,- Ft vissza nem térítendő egyszeri támogatást nyert szociális célú tűzifa vásárlásához.

A rendelkezésre álló mennyiség összesen 75 m3 .

A Képviselő-testület döntése alapján további 75 m3 tűzifa kerül megvásárlásra. A kiosztás előreláthatólag december és január hónapokban két részletben történik meg.

Torony Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendelete alapján tűzifát igényelhet az a Torony község közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkező személy aki, vagy akinek a háztartásában olyan személy él, aki időszakosan bekövetkezett vagy tartósan fennálló létfenntartási problémákkal küzd, feltéve, ha a kérelmező háztartásában a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum 300 %-át, mely jelenleg 85.500,- Ft./fő,   egyszemélyes háztartás esetén a 350 %-át, mely jelenleg 99.750,- Ft./fő.

 

(2) A kérelmek elbírálása során előnyt élveznek a

 a) foglalkoztatást helyettesítő támogatásban, vagy egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásban részesülők

 b) időskorúak járadékában részesülők,

 c) települési lakhatási támogatásra jogosultak,

 d) települési gyógyszertámogatásban részesülők,

 e) gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelők,

 f) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők,

 g) 65 év feletti nyugdíjasok,

 h) ápolási díjra jogosultak,

 i) közgyógyellátásra jogosultak,

 j) 3 vagy több gyermeket nevelők

 

A támogatás mértéke háztartásonként legfeljebb 5m3 tűzifa, egyszeri alkalommal. Az önkormányzat a tűzifát a támogatott lakóhelye előtti közterületre szállítja. 

 Az eljárás kérelem alapján indul. A kérelmet a jövedelemigazolásokkal együtt a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatalban (Rohonczi u. 6.) kell benyújtani, külön erre rendszeresített formanyomtatványon (a kérelmet személyesen a hivatalban Leidl Adrienn ügyintézőtől lehet beszerezni, továbbá a www.torony.hu honlapról letölthető.)

Az azonos lakóingatlanban élő személyek közül csak egy kérelmező részére állapítható meg a támogatás.

A támogatási kérelmeket a Torony Község Önkormányzata Szociális, Egészségügyi, Gyermek-és Ifjúságvédelmi Bizottsága (SZEB) bírálja el. A SZEB a döntéshez a kérelmezőnél környezettanulmányt készíthet. A szociális tűzifa más részére el nem adható. Ennek tudomásul vételéről a támogatott személy a kérelem benyújtásakor köteles nyilatkozni.

A kérelem letöltéséhez kérem kattintson ide.   

A kérelmet 2017. november 30.  napjáig (csütörtök) 16.00 óráig lehet benyújtani.

 

Kovács György
polgármester

Torony, 2017. november 14.  
Egy hónapon belül hozzálátnak az Aranypatak medrének kotrásához, ezzel gyakorlatilag megkezdődik a dozmati árvíztározó megépítése. Erről Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója nyilatkozott a megyei napilapnak.
Meglátogatták a Parlament épületét, majd megtekintették a Pesti Magyar Színház művészeinek előadásában A muzsika hangja című musicalt annak a több mint száz fős csoportnak a tagjai, akik részt vettek a toronyi plébánia szervezésében a múlt szombati budapesti kiránduláson.
Díszmadaraktól volt hangos az elmúlt hétvégén három napon át a toronyi művelődési ház. Ahogy korábban már több alkalommal, úgy ezúttal is a Savaria Díszmadártenyésztő és Állatbarát Egyesület tagjai hozták el a kedvenceiket, hogy a bemutatóval örömet és élményt szerezzenek a toronyi gyermekeknek, családoknak.
Nem éppen simán, de nem is túl nehezen megszerezte újabb győzelmét a Torony KSK, vasárnap hazai pályán a Vassurány ellen gyűjtötte be a három pontot a csapat a tizenegyedik fordulóban lejátszott mérkőzésen a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában.
A falu idős lakóit ünnepelte, köszöntötte pénteken délután a toronyi önkormányzat a művelődési házban. Az idén is sokan elfogadták a meghívást, meghitt és derűs percek fűszerezték az együtt töltött nagyon kellemes órákat.
Idegenbeli mérkőzésen, a Kőszegfalva otthonában folytatta vasárnap győzelmi sorozatát a Torony KSK a tizedik fordulóban lejátszott találkozón a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában. Ezzel a tabella élére ugrott a csapat.
Torony Község Önkormányzata hirdetményben tájékoztatja az érintetteket, hogy a SAVARIA Takarékszövetkezet 2017. november 2-án (csütörtökön) és 3-án (pénteken) könyvelési és pénztári bankszünnapot tart.
Hirdetményben tájékoztatja a lakosságot az önkormányzat, hogy október 31-én, kedden, tehát holnap déli 12 óráig lesz ügyfélfogadás a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatalban.
Újra lesz díszmadár bemutató Toronyban, a művelődési házban, ezúttal november 3-án, 4-én és 5-én, azaz a következő hétvégén. Az őszi szünetre időzített remek ingyenes programra várják a családokat, a gyerekeket.
Az első tíz között végzett az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny idei országos döntőjén, ezzel elnyerte Sátoraljaújhely város plakettjét és a vele járó 10 ezer forintos pénzjutalmat Schütz Brúnó toronyi diák, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskolája és Gimnáziuma tanulója, akit Takács Marietta készített fel a vetélkedőre.
Iszak Sándor távozását követően új csapatvezetővel játszotta le soron következő mérkőzését hazai környezetben vasárnap a Torony együttese, amely Dankovics mesterhármasával magabiztos győzelmet aratott a Cák ellen a kilencedik fordulóban a megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályának Szombathelyi-csoportjában.
1) Ma (október 22.) missziós vasárnap van. A perselyadományt a pápa szándéka szerint a missziók javára adjuk.

2) Október a Szűzanya hónapja. Bucsuban az esti szentmisék előtt ½ 6-tól rózsafüzért imádkozunk. Dozmaton minden este 6-kor, Sében csütörtökön este 6-kor, Toronyban hétfőtől szombatig minden este fél 6-kor.

3) Dozmaton szerdán 3-kor a nyugdíjas klub tartja összejövetelét a faluházban.

4) A Muzsika hangja című musicalre jelentkezettek névsorát kifüggesztettem a hirdetőtáblára, kérem, hogy csütörtökön a fogadóórán vegyék át a színházjegyeket, amelyeket érkezési sorrendben lehet kiválasztani a fogadóóra keretében, délután 4 és 6 között, kérem, hogy akik jelentkeztek ezen a napon vegyék át a jegyeket személyesen vagy valamelyik családtag vagy ismerős közvetítésével!

5) A Brenner János Gimnázium felvételt hirdet a nyolc évfolyamos gimnáziumába a 2018/2019-es tanévre. A képzésre várja a negyedik osztályos diákok jelentkezését, akik kiemelt színvonalú képzésben szeretnének részt venni a felső tagozat kezdetétől egészen az érettségiig. Továbbra is lehetőség van a 8. évfolyamos diákok számára gimnáziumi képzésre való becsatlakozásra a kilencedik évfolyamon. Az intézményben felvételi tájékoztatót tartanak október 26-án, csütörtökön 17 órai kezdettel. 

6) A Szent Efrém férfikar november 8-i, szerdai hangversenyére a Látogatóközpontban elővételben válthatók jegyek keddtől szombatig 9 és délután 5 között.

7) 2018-as esztendőre egylapos falinaptár, forgatható falinaptár és kalendárium a jövő vasárnappal bezárólag megrendelhető a sekrestyében.

8) A leendő elsőáldozókat és bérmálkozókat kérem, hogy minden vasárnapi szentmise után, amikor átveszik a matricát jelezzék felém, hogy a szentmisén részt vettek, hogy a vasárnapi szentmisék jelenléti íven is beírhassam részvételüket.
Százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Kovács György toronyi polgármester annak, aki érdemi információval rendelkezik a községben múlt hétfőre virradó éjjel történt betöréssel kapcsolatban, s azt hajlandó a nyomozó szervek tudomására hozni.