Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Így telt a toronyi Szeredás tábor első hete - hétfőtől jön a folytatás
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< November 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Így telt a toronyi Szeredás tábor első hete - hétfőtől jön a folytatás
Így telt a toronyi Szeredás tábor első hete - hétfőtől jön a folytatás

Szeredás elnevezéssel nyári napközis gyermektábort hirdetett a toronyi művelődési ház. Két, egy-egy hétig tartó turnusba várták a jelentkezőket, akiknek minden nap reggel 8-tól délután 4 óráig tartják az érdekesebbnél érdekesebb foglalkozásokat. Az első hét máris eltelt, de hétfőtől jön a folytatás.

A táborban a gyermekek - az előzetesen kiadott program szerint - játékos formában nyerhetnek betekintést irodalmi és zenei kultúránkba, meséket, mondákat, mítoszokat, ősi muzsikát, népdalokat és népi gyermekjátékokat ismerhetnek meg, megtanulhatják eredeti írásunkat, amit rovásnak nevezünk, kipróbálhatják a magyar katonai hagyományőrzés eszközeit, találkozhatnak a magyar építészet ősi remekével, a jurtával, valamint számos népi kismesterség alapjait sajátíthatják el.

És így is lett. A június 18-ától 22-éig tartó első hét bővelkedett programokban, elsősorban is játékos ismeretszerzésben. Hogy mi minden fért bele a napi nyolc órás tartalmas elfoglaltságba, arról jól árulkodnak a fotók, amiket itt lehet megtekinteni.

Az első hét máris elrepült, de jön a folytatás. Június 25-étől, hétfőtől péntekig még több gyermeket várnak a táborba. A létszám azért is gyarapszik, mert az előző turnusból tizen a jövő héten is a tábor lakói lesznek, és újabb érdeklődők is csatlakoznak hozzájuk.

Jó táborozást, szeredások!

Szabó Zsolt művelődésszervező, a program vezetője az alábbiakkal egészítette ki a tábori beszámolót:

"Igazi közösségi munka volt a tábor megvalósítása. Külön köszönet az önkormányzatnak, a Toronyi Pékségnek, a Torony Vendéglőnek, a Toronyi Dobkörnek, az AJA-GUR Egyesületnek, Nagy Lajosné, Márti néninek, Gáspárné Leibinger Gabinak, Farkasné Standi Veronikának, Horváth Erzsébetnek, Závár Kingának, Kovács Györgynek és minden kedves szülőnek, aki a segítségünkre volt a tábor levezetésében."Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo