Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Várják a jelentkezéseket a Szeredás nyári napközis gyermektáborba
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Október 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Várják a jelentkezéseket a Szeredás nyári napközis gyermektáborba
Várják a jelentkezéseket a Szeredás nyári napközis gyermektáborba

Szeredás elnevezéssel nyári napközis gyermektábort hirdetett meg a toronyi művelődési ház. Két, egy hétig tartó turnusba várják a jelentkezőket, akiknek minden nap reggel 8-tól délután 4 óráig tartanak foglalkozásokat.

Szeredás - egy régi magyar szó, amit sokan talán már nem is ismernek. A jelentése: kecskeszőrből szőtt, majdnem négyszögletes, tarka, kemény anyagú, fedeles tarisznya. Találó a tábor elnevezése, hiszen a majdani táborlakóknak elegendő, ha egy tarisznyával felszerelkezve érkeznek a tábor helyszínére, a művelődési házba.

S hogy mire számíthatnak? A tábor célja, hogy a gyermekek megismerkedjenek a magyarság régmúlt kultúrájával, világnézetével, ezáltal valós képet kapjanak nemzetünk dicső múltjáról, értékekkel teli jelenéről.

A táborban a gyermekek játékos formában nyerhetnek betekintést irodalmi és zenei kultúránkba, meséket, mondákat, mítoszokat, ősi muzsikát, népdalokat és népi gyermekjátékokat ismerhetnek meg, megtanulhatják eredeti írásunkat, amit rovásnak nevezünk, kipróbálhatják a magyar katonai hagyományőrzés eszközeit, találkozhatnak a magyar építészet ősi remekével, a jurtával, valamint számos népi kismesterség alapjait sajátíthatják el.

A tábor első turnusa június 18-ától, hétfőtől június 22-éig, péntekig, a második turnusa pedig június 25-étől, ugyancsak hétfőtől június 29-éig, péntekig tart. A részvételi díj 3 ezer 500 forint, ami tartalmazza a tízórai, az ebéd és az uzsonna költségeit is.

Bővebb információt ad és várja a jelentkezéseket Szabó Zsolt művelődésszervező a 06/20/324-3057-es telefonszámon. (A plakáton megadott telefonszám helyett ezt kell hívni.)

A Szeredás nyári napközis gyermektábor plakátját itt lehet letölteni.

Fotónk a két évvel ezelőtti Matula táborban készült.

A tábort támogatja a Toronyi Pékség, a Torony Vendéglő és az AJA-GUR Hagyományőrző Ifjúsági Egyesület.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo