Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Hetvenféle édesség készült az idei gyermeknapi torta- és süteményfesztiválra
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Október 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Hetvenféle édesség készült az idei gyermeknapi torta- és süteményfesztiválra
Hetvenféle édesség készült az idei gyermeknapi torta- és süteményfesztiválra

A tavalyit is jócskán meghaladta az érdeklődés és a részvétel a toronyi gyermeknapi családi délutánon és annak egyik kiemelt programján, a második alkalommal megrendezett torta- és süteményfesztiválon. Összesen hetvenféle édességgel neveztek a versenyre a toronyiak.

Az előzetes várakozásokat túlszárnyalva, összesen negyvenhárom édességgel neveztek az első toronyi torta- és süteményfesztiválra - írtuk tavaly ilyenkor. Nos, az idei, immár második toronyi édességmustrára még ennél is többen neveztek szebbnél szebb és finomabbnál finomabb "alkotásaikkal".

A toronyi idősek klubjának tagjai mindjárt 32 tálca süteménnyel "nyitottak", aztán jöttek a többiek is. A zsűrinek - ahogy rendszerint - most sem volt könnyű dolga, hogy kiválassza a szemre és ízre is legkiválóbb édességeket a tíz torta és a hatvan tálca sütemény közül. Hujber Kálmánné, a zsűri elnöke - aki egyébként a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium szakoktatója - a tavalyihoz hasonlóan az idén is ingyen vállalta a bírálatot, úgyhogy kétség nem férhet hozzá: szakmai döntés született az eredmények tekintetében.

S akkor lássuk a díjazottakat:

Torta kategóriában első lett Ajkay Dorottya Vízivilág nevű "alkotása". Tündérkirályságával a második helyen végzett Horváth Veronika, Kiss László Donald kacsája pedig a harmadik helyre "úszott be".

A sütemények között Karcsicsné Homor Enikő rakott hatlaposa lett a győztes, Nagy Lajosné zserbója a második, míg Hegedűs Kálmánné diós süteménye a harmadik.

A győzteseknek és a dobogósoknak Kovács György polgármester adta át a díjakat.

Míg a zsűri a bírálatot végezte bent, a művelődési házban, odakint, a rendezvénytéren javában zajlottak a gyermeknapi családi programok. Elsőként a Dabas Energy Dance Team toronyi Virgonc csapata lépett színpadra, majd a séi ugróköteles lányok bemutatója következett. Utánuk az Inci-Finci gyermekfoglalkoztató kukta-bukta partyt tartott, majd Czirók Tamás bábelőadását nézhették meg az érdeklődők, többségükben gyermekek, illetve gyermekes szülők - ha már családi délután...

Kísérőprogramokból sem volt hiány. Lehetett íjászkodni az AJA-GUR Egyesület tagjainak segítségével, folyamatosan tele volt a légvár, sokan arcfestést vagy csillámtetoválást kértek.

Kissné Kovács Ilona önkormányzati képviselő és családja jóvoltából közben folyamatosan sült a burgonyachips, a nap folyamán összesen 30 kilogramm alapanyagot használtak fel, ami szintén egy kisebb rekord. A műsorvezetésről profi módon gondoskodott Szabó Zsolt, a település új művelődésszervezője. Az egész program sikeréért pedig köszönet illeti az önkormányzati hivatal dolgozóit.

Most már biztos, hogy a toronyi gyermeknapi családi délutánnak elmaradhatatlan része lett a torta- és süteményfesztivál, ezért nem is lehet kérdés, hogy lesz-e folytatás jövőre. Lesz.

A családi délutánon készült fotókból összeállított galériát itt lehet megtekinteni.

Fotó: Szabó ZsoltKözösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo