Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Plébániai hírek - a toronyi elsőáldozók is ott voltak a vasvári zarándoklaton
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Október 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Plébániai hírek - a toronyi elsőáldozók is ott voltak a vasvári zarándoklaton
Plébániai hírek - a toronyi elsőáldozók is ott voltak a vasvári zarándoklaton

Csütörtökön immár negyedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Egyházmegye az elsőáldozók közös zarándoklatát. A helyszín ismét Vasvár volt, ahol mintegy 1300 gyermek - köztük a toronyi plébánia tizenhat elsőáldozója - kapott tanítást és élte át a találkozás örömét.

Vasváron a templom és a kolostor körül zajlottak az események. Lendvai Zoltán rédicsi plébános a szabadtéri színpadon tanította a gyerekeket: az ima fontosságára és a gördeszkázás rejtelmeire. Stift Zoltán atya a templomban homokanimáció segítségével igyekezett megértetni a hallgatósággal az Eucharisztia lényegét, mélységét. Kiss László atya a művelődési ház színháztermében bábelőadásban hívta fel a gyerekek figyelmét arra, hogy elsőáldozónak lenni felelősség, amelynek meg kell felelni mindennap.

A nap a Szentkútnál tartott szentmisével ért véget, ahová a résztvevők dr. Székely János megyés püspök vezetésével gyalog érkeztek meg. Szentbeszédében a püspök atya - az Evangéliumban elhangzó történet, Zakeus példája kapcsán - arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy az elsőáldozással Jézus költözik a szívükbe. Ő az aki egyedül képes betölti a szíveket, túlcsorduló mértékben. Így már könnyű lesz a jót tenni, másoknak adni abból az örömből, amit Jézus ad a számukra. Kérte a fiatalokat, hogy életükkel legyenek példamutatók - írja a martinus.hu.

És akkor a helyi plébánia híre:

Május 13-án, vasárnap fatimai engesztelés is lesz, a szentségimádás este fél 7-kor kezdődik Toronyban, majd 7-kor a szentmise, elfogadható időjárás esetén szabad téren. A szentmise főcelebránsa Stróber László zalaegerszegi apát-plébános lesz, aki a szentségimádás alatt a gyónók rendelkezésre áll. A szentmise után körmenetet tartanak a szokott útvonalon. Dr. Perger Gyula plébános kéri, hogy világítsák meg, virágosítsák fel az ablakokat, amerre a körmenet elhalad.

A fotót a martimus.hu-ról kölcsönöztük. További képek itt tekinthetők meg.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo