Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Plébániai hírek - Íme, a nagyheti és a húsvéti szertartások rendje
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Október 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Plébániai hírek - Íme, a nagyheti és a húsvéti szertartások rendje
Plébániai hírek - Íme, a nagyheti és a húsvéti szertartások rendje

Nagycsütörtökön az esti szentmise este 6 órakor kezdődik Toronyban és Bucsuban. Ez a nap az Oltáriszentség és az Egyházi rend szentségének a születésnapja. A szentmisén elvégezik a lábmosás szertartását. Ilyenkor az orgonák és a harangok elhallgatnak. A szentmise után oltárfosztást végeznek, majd ezt követi a virrasztás az Olajfák hegyén vérrel verejtékező Krisztussal.

Nagypéntek (március 30-a) az Úr halálának a napja. Ez szigorú böjti nap (18 és 60 év között háromszori étkezés, egyszeri jóllakással; 14. évtől hústilalom). Este negyed 6-tól keresztutat végeznek a hívek, majd 6-kor a nagypénteki szertartás kezdődik Toronyban és Dozmaton.

Nagyszombat (március 31-e) az Úr sírban nyugvásának a napja.

A nagyszombati vigília szertartás és szentmise Dozmaton délután 3 órakor kezdődik, Toronyban és Bucsuban pedig este 6 órakor. A szentmise után körmenet lesz a szokott útvonalon. A plébános kéri, hogy a hívek vigyenek magunkkal a körmenetre gyertyát, és amerre a szentségi Jézus elhalad, ott az ablakokba virágot és gyertyát tegyenek. A körmenet után ételszentelés lesz.

Húsvétvasárnap (április 1-je) és húsvéthétfőn (április 2-a) a szentmisék rendje: reggel 8-kor Bucsuban és Dozmaton, fél 10-kor Sében és Toronyban.

A nagyhéten a plébániai fogadóórák a szertartások miatt elmaradnak, de a bérmálkozók oktatását szombaton délelőtt 10-kor, továbbá az elsőáldozók oktatását szombaton délelőtt 11-kor megtartják.

Dr. Perger Gyula plébános köszönetét fejezi ki mindenkinek, akik a múlt szombati társadalmi munkában részt vettek, illetve akik tartós élelmiszert ajánlottak fel, továbbá akik a kis perselyekben a nagyböjt kezdete óta a rászoruló testvéreknek pénzadományt gyűjtöttek.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo