Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Plébániai hírek - Adománygyűjtő akciót hirdetett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Szeptember 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Plébániai hírek - Adománygyűjtő akciót hirdetett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
Plébániai hírek - Adománygyűjtő akciót hirdetett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

"Családok a családokért" címmel hamvazószerdától virágvasárnapig tartó adománygyűjtő akciót hirdetett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a családok éve alkalmából. A hívek az adományaikat egy kis perselyben gyűjthetik az akció ideje alatt.

Az idei év a családok éve, ennek keretében a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász meghirdette a "Családok a családokért" elnevezésű adománygyűjtő akcióját. A hamvazószerdától virágvasárnapig tartó időben a hívek a plébániához tartozó templomok sekrestyéiből elvihető kis gyűjtő perselyekbe tehetik a pénzt, ha adakozni szeretnének. A kis perselyeket ugyancsak a templomok sekrestyéibe kell visszavinni. Az összegyűlt adományt a helyi plébániai karitász csoportok a húsvéti élelmiszer csomagok megvásárlására fordítják, amiket a helyi rászoruló családok kapnak meg. Dr. Perger Gyula plébános azt kéri, támogassák a hívek a karitász munkáját, hogy minél többet tudjanak segíteni a szükséget szenvedő társainknak.

Május 1-jén a magyar egyház és egyben a szombathelyi egyházmegye régen várt nagy ünnepe lesz. Ezen a napon avatják boldoggá Szombathelyen Brenner János vértanú papot. A boldoggá avatási szertartáson való részvétel regisztrációhoz kötött, ezért akik szeretnének részt venni az ünnepi szentmisén, azok a szándékukat pontos név bediktálásával jelezzék a sekrestyében.

Ferenc pápa kérésére február 23-án, pénteken a Kongói Demokratikus Köztársaság, Dél-Szudán és az egész világ békéjéért imádkozik és böjtöl az egyház. Csatlakozzunk a pápa szándékához! - szólította meg a híveket a plébános.

Toronyban, Bucsuban és Dozmaton pénteken este fél 6-tól, Sében csütörtökön este 6-tól keresztutat végeznek.

A héten a filmklub keretében a Brenner János életéről készült dokumentum filmet tekinthetik meg az érdeklődők Toronyban a szokott helyen és időben.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo