Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Az öt gyermekkel megözvegyült toronyi anya nehéz küzdelmeiről jelent meg cikk
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< November 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Az öt gyermekkel megözvegyült toronyi anya nehéz küzdelmeiről jelent meg cikk
Az öt gyermekkel megözvegyült toronyi anya nehéz küzdelmeiről jelent meg cikk

Hétköznapi hősök címmel jelent meg cikk a megyei napilapban, majd annak online felületén egy nehéz sorsú toronyi család mindennapi küzdelmeiről. Szerencsére sok segítséget kapnak, de a házuk villamos vezetékrendszerének a felújításához szükséges ötmillió forint előteremtése így is csaknem kilátástalan.

Óriási harcot vív a tavaly januárban megözvegyült anya, a toronyi Váradiné Nyári Mónika az öt gyermekéért, hogy vele maradhassanak és megteremthesse a lakhatásuk megfelelő körülményeit - kezdődik a cikk, amelynek online változatát itt lehet elolvasni.

A haláleset után a családnak - hogy ne vegyék állami gondozásba a gyerekeket - állandó lakást kellett szereznie, ezért a megözvegyült anya nagymamája odaajándékozta nekik a házát, így odaköltöztek. De feltétel, hogy sürgősen meg kell oldani a villanyvezetékek cseréjét. Ez csaknem félmillió forintba kerül. Ennyi pénzük nincs, ezért a toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola igazgatóhelyettese, dr. Nárai Józsefné kezdett leveleket írni különböző helyekre, hogy segítséget kérjen – a gyerekek a toronyi általános iskolába járnak -, így születhetett meg ez a cikk is a nehéz helyzetben lévő családról.

Megírják, hogy a toronyi önkormányzat is segített már, bútorokat, ágyakat, szőnyegeket, teatűzhelyet és négy köbméter fát ajánlottak fel az időközben tíz tagúra bővült családnak. A toronyi plébános, dr. Perger Gyula pékárut, kompótot küld haza rendszeresen a nagymamával, aki bottal jár, de minden vasárnap elmegy a templomba. Volt, hogy tortát, süteményt is kaptak a plébánostól.

Elsősorban a villanyvezeték cseréjéhez van még szükségük segítségre, de további tüzelő is kellene. Örülnének, ha kapnának még bontott ajtókat, ablakokat, építőanyagokat, járólapokat. Hiányzik még a lakásból pár függönykarnis és egy konyhaszekrény is.

Várják a további segítséget.

A fotót a vaol.hu-ról kölcsönöztük.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo