Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Három díjat osztottak ki az első toronyi farsangi fánk fesztiválon
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< November 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Három díjat osztottak ki az első toronyi farsangi fánk fesztiválon
Három díjat osztottak ki az első toronyi farsangi fánk fesztiválon

Hagyományos fánk kategóriában Szalai Balázs, a különleges fánkok versenyében pedig Gáspárné Leibinger Gabriella kapott első díjat, míg a közönségszavazás nyertese Ajkay Dorottya lett a szombaton első alkalommal megrendezett toronyi farsangi fánk fesztiválon.

Hagyományteremtő szándékkal hirdette és szervezte meg a helyi önkormányzat az első toronyi farsangi fánk fesztivált az iskola sportcsarnokában. A községben egyedülálló eseményre hat nevezés érkezett. Két kategóriában lehetett versenyezni, emellett a közönség is szavazhatott a fánkokra.

A zsűri tagjainak - Balikóné Fekete Zsuzsanna, Hujber Kálmánné és az ötletgazda, Kovács György polgármester - döntése értelmében hagyományos fánk kategóriában Szalai Balázs, a különleges fánkok versenyében pedig Gáspárné Leibinger Gabriella kapott első díjat. A közönség szavazatai alapján Ajkay Dorottya nyerte el a közönségdíjat.

Kovács György polgármester köszöntőjében annak a reményének adott hangot, hogy a mostani első farsangi fánk fesztivált évről évre újabbak követik majd, s a következő farsangon hatnál jóval többen neveznek majd a különleges versenyre. Egyben megköszönte a mostani "bátrak" jelentkezését és remek fánkjait, amik persze nem kirakati tárgyként voltak jelen a rendezvényen, hiszen a zsűri bírálata után bárki megkóstolhatta azokat. És voltak is kóstolók, mindenki elismerően nyilatkozott a fánkokról.

A kísérő rendezvények sorát az iskolások nyitották, majd a Toronyi Aranypatak Asszonkórus szórakoztatta a közönséget, végül a Kekeri Citera Együttes műsorának tapsolhattak a jelenlévők.

A fesztiválon adományokat is gyűjtött az önkormányzat, amit a játszótér bővítésére fordítanak.

A kulturális programok után a Rió Duó zenéjére táncolhattak a toronyiak.

A fánkfesztiválon készült képek galériája itt tekinthető meg.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo