Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Az Őrség mesemondója volt a meglepetés vendég a toronyi szépkorúak farsangi délutánján
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< November 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Az Őrség mesemondója volt a meglepetés vendég a toronyi szépkorúak farsangi délutánján
Az Őrség mesemondója volt a meglepetés vendég a toronyi szépkorúak farsangi délutánján

Németh Istvánné Baksa Eszter, az Őrség mesemondója volt a meglepetés vendég a toronyi szépkorúak múlt csütörtöki farsangi délutánján. A toronyi és a dozmati klub tagjai felköszöntötték a születésnapját ünneplő dr. Perger Gyula plébánost, majd énekkel, tánccal tették emlékezetessé a délutánt.

„Mosolyogjatok egymásra, a férjetekre, a feleségetekre, a gyermekeitekre, válogatás nélkül minden embertársatokra – és ez segít majd, hogy kibontakoztassátok egymás iránti szereteteteket.” Teréz anyától származik ez a gondolat, ahogy a többi bölcselet is, amit felolvastak és értelmeztek a toronyi és a dozmati idősek klubjának tagjai. Így indították az évet, ilyen megszívlelendő gondolatokkal kezdték a múlt csütörtöki farsangi délutánt.

Aztán hamarosan betoppant közéjük a meglepetés vendég, Németh Istvánné Baksa Eszter, az Őrség mesemondója (képünkön), aki sajátos humorral adta elő népi, paraszti történeteit, "pellengérre állítva", kikarikírozva külön-külön a férjeket és a feleségeket, hogy aztán levonja a következtetést: senki se jobb vagy rosszabb a másiknál, és még a mindennapi gondokon is könnyebb felülemelkedni, ha humorral fűszerezzük az életünket, ha mosolyogva tekintünk önmagunkra és másokra.

Ezúttal is ott volt a klubfoglalkozáson dr. Perger Gyula plébános, akit külön is nagy szeretettel köszöntöttek a szépkorúak tekintettel arra, hogy az atya a napokban ünnepelte a születésnapját. A plébános most se érkezett üres kézzel, sorra kínált mindenkit a pálinkájából. Ahogy egyébként az idősek is folyamatosan kínálták egymást, hiszen mindenki hozott most is süteményt, itókát, de volt, aki disznóölési kóstolóval vendégelte meg a többieket.

Kovács György polgármester is meleg szavakkal köszöntötte a klub tagjait, egyúttal felhívta a figyelmüket a február 3-ára meghirdetett önkormányzati rendezvényre, az első toronyi farsangi fánk fesztiválra, buzdítva a szépkorúakat arra, hogy nevezzenek a fánkmustrára, mutassák meg a fiatalabbaknak, hogyan készül az igazi toronyi fánk.

A séi Orsós Ferenc zenéjére csakhamar megtelt a táncparkett is, s akiknek éppen nem jutott hely, azok az éneklésbe segítettek be. Este ért véget a vidám farsangi összejövetel.

Az eseményen készült fotókat itt lehet megnézni a képgalériában.

B. L.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo