Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Martinus Exclusive - folytatódik a koncertsorozat a Püspöki Palotában és a székesegyházban
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< November 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Martinus Exclusive - folytatódik a koncertsorozat a Püspöki Palotában és a székesegyházban
Martinus Exclusive - folytatódik a koncertsorozat a Püspöki Palotában és a székesegyházban

Az őszi siker után tavasszal folytatódik a Martinus Exclusive, a Püspöki Palotában és a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban tartott koncertsorozat. Jegyek dr. Perger Gyula plébánosnál korlátozott számban még kaphatók.

Tavaly ősztől új, különleges programsorozattal bővült a Püspöki Palotában a Szily János Egyházmegyei Látogatóközpont, a Székesegyház és ezzel együtt Szombathely kulturális kínálata. A Martinus Exclusive koncertsorozat szeptembertől decemberig igényes klasszikus zenével és értékes előadásokkal töltötte meg e két patinás épület - a székesegyház, valamint a Püspöki Palota tereit.

A nagy érdeklődésre való tekintettel már biztos a folytatás a 2018-as tavaszi idényben - jelentette be dr. Perger Gyula toronyi plébános, püspöki referens, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatója.

A Püspöki Palota díszterme kiváló akusztikájával elsősorban kamara-előadóestek helyszínéül szolgált olyan neves előadókkal, mint Balog József zongoraművész, a méltán híres szombathelyi Bozsodi vonósnégyessel, de igazi zenei csemegét jelentett Vörös Szilvia, Duleba Lívia és Razvaljajeva Anasztázia „Francia Líra” estje. A székesegyházi koncerteken jelentős szerepet kapott az egyházmegye legnagyobb és legmodernebb orgonája, amely páratlan hangjával méltó a „hangszerek királynője” megtisztelő címre. Igazi kuriózumként a Szent Efrém férfikar hangversenye koronázta meg a sorozatot, de Kertesi Ingrid Liszt-díjas operaénekesnő és tanítványainak koncertje is nagy sikert aratott. Az adventi készülődés során is szép és igényes programmal készültek a szervezők: Szemere Zita operaénekesnő és a Brenner János Általános Iskola gyermekkórusának éneke segítette a karácsonyra való készülődést. A tavalyi sorozatot Császár Angéla Jászai Mari-díjas színművész zárja a Püspöki Palota Maulbertsch dísztermében. A hangversenyekre rendkívül nagy volt érdeklődés, amely elsősorban a neves előadóknak köszönhető, de a Püspöki Palota dísztermének különleges atmoszférája is magával ragadta a közönséget - foglalta össze az őszi történések a plébános, majd a tavaszi sorozatot ismertette.

A tavaszi szezonban a koncertek februártól május közepéig kéthetente kerülnek majd megrendezésre a Püspöki Palotában, május közepétől pedig a székesegyházban. Fellépnek majd többek között a Budapest Saxophone Quartet művészei, a Budapesti Vonósok Rónaszéki Tamás vezetésével és Sümegi Eszter operaénekes, aki a Bozsodi Quartet kíséretében zárja az évadot. A szervezők nagy hangsúlyt fordítanak a helyi művészek és a kultúra támogatására: önálló koncertet ad a Capella Cantorum énekegyüttes, Kiss Márton zongoraművész pedig Osztrosits Eszter és Éva hegedűművészek közreműködésével ad hangversenyt áprilisban, ugyancsak a Savaria Kürt quartet tagjai is fellépnek. Anyák napjához kapcsolódóan pedig Kútvölgyi Erzsébet Kossuth és Jászai Mari-díjas művésznő előadóestje lesz a palotában. Újra lesznek orgonahangversenyek is, dr. Pem László korábbi zeneigazgató, Wolfgang Capek, a Bécsi Zeneakadémia professzora is megszólaltatja a hangszert, valamint egy különleges koncerten hallhatjuk Magyarország székesegyházainak orgonistáit is.

A következő koncertekre jegyek korlátozott számban még kaphatók a plébánosnál.

A fotót a martinus.hu oldalról kölcsönöztük.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo