Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Dr. Gyürki László gyémántmisés atya mutatja be a szombati fatimai szentmisét
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Október 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Dr. Gyürki László gyémántmisés atya mutatja be a szombati fatimai szentmisét
Dr. Gyürki László gyémántmisés atya mutatja be a szombati fatimai szentmisét

Január 13-án, szombaton ismét megtartják Toronyban az immár hagyományos fatimai engesztelő szentmisét és körmenetet. A szertartás főcelebránsa ezúttal dr. Gyürki László gyémántmisés atya, nyugalmazott körmendi plébános lesz.

Este fél 6-kor kezdődik a szentségimádás a toronyi templomban, majd 6 órakor a szentmise, azt követően pedig a körmenet. A szentmisét dr. Gyürki László gyémántmisés atya, egykori körmendi plébános (képünkön) tartja, aki a szertartás végén gyémántmisés áldásban részesíti a híveket.

A körmenet - elfogadható időjárás esetén - az Újvári utcán halad. Dr. Perger Gyula toronyi plébános kéri, hogy a lakók világítsák meg az ablakokat, amerre a körmenet elhalad.

Az engesztelés miatt módosul a hétvégi miserend a plébániához tartozó településeken. Toronyban a fatimai mise egyben vasárnapra szóló előesti szentmise, így vasárnap délelőtt Toronyban nem lesz szertartás. Vasárnap reggel 8-kor Dozmaton, fél 10-kor Bucsuban, negyed 12-kor pedig Sében lesz szentmise.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo