Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Bízzunk önmagunkban és egymásban! - Kovács György polgármester ünnepi köszöntője
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Október 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Bízzunk önmagunkban és egymásban! - Kovács György polgármester ünnepi köszöntője
Bízzunk önmagunkban és egymásban! - Kovács György polgármester ünnepi köszöntője

Kedves Toronyiak!

Pár nap múlva véget ér a 2017-es esztendő. Pezsgőt bontunk, koccintunk az újévre, de előtte szinte kötelességszerűen visszatekintünk a mögöttünk hagyott 365 napra. Visszanézünk, akár a hosszútávfutó a cél előtt, és elgondolkodunk: vajon tényleg sikerült teljesítenünk, amit a rajtnál kitűztünk magunk elé?

Valahogy így kérdezem meg most én is önmagamtól: teljesítettük-e mindazt, amit az év elején célként megfogalmaztunk?

Azt hiszem, jó okunk van igennel válaszolni a kérdésre, még akkor is, ha tisztában vagyunk vele: mindig és mindennel teljes mértékben nem lehetünk elégedettek. De igen is büszkék lehetünk arra, amit Toronyban a mögöttünk hagyott esztendőben elértünk, teljesítettünk. És ezt nem csak az optimizmusom mondatja velem, hiszen elég végiglapozni a helyi újságot, vagy legörgetni a toronyi weblap oldalait, netán visszagondolni arra a beszámolóra, ami a közmeghallgatáson elhangzott – mind-mind azt jelzik számunkra: sok olyan dolog történt általunk és velünk Toronyban 2017-ben, amire igen is büszkék lehetünk. Persze voltak és vannak nehézségek, nehezen megoldható problémák, akadtak gondok, amiket így vagy úgy, de meg kellett oldani. Szerencsére azonban voltak és vannak örömök és sikerek is szép számmal, amikre büszkék lehetünk. Mi, mindannyian, toronyi lakosok.

Mert amit elértünk, azt együtt értük el. Felsorolni is nehéz, ki mindenki munkálkodott azon, hogy eredményes legyen ez az év is a település életében. Említhetném a falu vezetésével megbízott személyeket, a képviselő-testület tagjait és a polgármestert. Az emberek ügyes-bajos dolgait intéző jegyzőség munkatársait. Az intézményeink, köztük az óvoda, az iskola, a művelődési ház, az egészségügyi szolgálat dolgozóit. Ide sorolom a civil szervezeteink tagjait és önkénteseit, a közfoglalkoztatottakat és a közmunkásokat. Egyszóval mindenkit, akiket itt most nem tudok felsorolni, de elmondható róluk, hogy egész évben jobbító szándékkal tették a dolgukat a toronyi emberek, azaz mindannyiunk javára és örömére.

Pár dolgot azért külön is megemlítek, ami különösen is fontos volt Torony életében az elmúlt esztendőben. Ilyen a belterületi járdák felújítása, a hivatal épületének homlokzati szigetelése, az Egyedi Start Mintaprogram, benne a példa értékű közfoglalkoztatás, a játszótér bővítése, az iskola tetőcseréje, a tűzoltószertár tatarozása, az ondódi temető kerítésének helyreállítása, a közterületek fásítása, virágosítása, a szociális tűzifa támogatás. És a büszkeségeink között említhetem azt a sok-sok programot, amit szinte lehetetlen felsorolni, de mind közül kiemelkedik a Toronyi Kenyérünnep.

Tisztelt Toronyiak!

Itt vagyunk a cél előtt, akár a hosszútávfutó, aki minden bizonnyal nem csak visszafelé, hanem előre is tekint. Célba ért, de tudja, hogy újra és újra rajthoz fog állni, és a következő táv se lesz könnyebb, mint amit most leküzdött. Mi is így vagyunk ezzel. Jön az újév, jönnek az újabb feladatok, időnként kihívások. Álljunk eléjük, bízzunk önmagunkban és egymásban, hogy meg tudjuk oldani a feladatokat, úrrá tudunk lenni a kihívásokon. Most is csak azt mondhatom, amit mindig: együtt sokra képesek vagyunk. Fogjunk össze ezután is - önmagunkért, egymásért, Toronyért! Tudom, számíthatok Önökre. Önök pedig számíthatnak rám.

Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánok minden munkatársam nevében:

 

Kovács György

polgármesterKözösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo