Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Advent 2. vasárnapja - 2017. december 10.
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Október 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Advent 2. vasárnapja - 2017. december 10.
Egyházi hírek

1) A karácsony előtti fatimai engesztelés szerdán este fél 6-kor szentségimádással veszi kezdetét a séi templomban, 6-kor pedig a szentmise. A szentmise főcelebránsa Molnár János egykori séi-oladi esperes-plébános úr lesz, aki a szentségimádás alatt gyóntat. Elfogadható időjárás esetén a körmenet a Polgármesteri Hivatal felé a járdán halad. Amerre a körmenet elhalad kérem, hogy az ablakokat virággal díszítsük.

2) A hajnali szentmise reggel 6-kor kezdődik, éljünk ezzel a szép és rendkívüli lehetőséggel szerdán Bucsuban, csütörtökön és pénteken Toronyban.

3) A keresztény filmklub keretében a héten a Karácsony a kastélyban című filmet tekintjük meg. Hétfőn Dozmaton, kedden Sében, szerda helyett pénteken Toronyban, csütörtökön Bucsuban a szokott helyen este 6-kor. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

4) Szombaton délelőtt fél 11-kor a Székesegyházban a Brenner János emlékév lezárása lesz, amelynek főcelebránsa Dr. Veres András győri megyéspüspök lesz, mindenkit tisztelettel és szeretettel várunk! Brenner Jánosról készült jó pásztor zenés dráma előadása 13-kor és 15.30-kor lesz az MMIK-ban, jegyek még a mai szentmise után ingyenesen átvehetők a sekrestyében, hétfőn azonban a megmaradt jegyeket visszaviszem a Püspöki Hivatalba, ezért kérem, hogy akik szeretnék megtekinteni a darabot, most a szentmise után vegyék át az ingyen jegyeket.

5) A karácsony előtti nagygyóntatás és adventi lelki napunk szombaton és vasárnap lesz. Szombaton gyóntatás a Sében 2-3-ig, Toronyban 3-4-ig, Dozmaton 4-5-ig, Bucsuba 5-6-ig. Akik ezen a napon nem tudják elvégezni a szentgyónásukat megtehetik még a hajnali szentmise előtt és után, de a karácsonyi ünnepek alatt erre nem lesz mód és lehetőség a szentmisék szoros egymásutánja miatt. Ádventi lelki napunkat Barna Máté domonkos atya vezeti.

6) A mai nappal lezárult az egyházi adó befizetésének lehetősége, köszönöm azoknak akik ebben az évben is eleget tettek ezen kötelezettségüknek.

7) A karácsonyi oltár díszítéséhez az előző évekhez hasonlóan adományokat köszönettel elfogadunk. A karácsonyi oltárok elkészítése jövő vasárnap délután történik, amelyhez segítséget várunk és kérünk.

8) A kis Jézus jászla már itt van közöttünk a templomban, a gyermekek leveleit, amelyet a Jézuskának írtak el lehet benne helyezni.

9) Karácsonyi CD a sekrestyében 2.500 ft-os áron megvásárolható!Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo