Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Kedvesség, bölcsesség és szeretet a szemekben - az időseket ünnepelte az önkormányzat
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Szeptember 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Kedvesség, bölcsesség és szeretet a szemekben - az időseket ünnepelte az önkormányzat
Kedvesség, bölcsesség és szeretet a szemekben - az időseket ünnepelte az önkormányzat

A falu idős lakóit ünnepelte, köszöntötte pénteken délután a toronyi önkormányzat a művelődési házban. Az idén is sokan elfogadták a meghívást, meghitt és derűs percek fűszerezték az együtt töltött nagyon kellemes órákat.

A település legfiatalabb lakói, az óvodások léptek először színpadra, nekik tapsoltak a meghívottak. Majd az iskolások műsorszámai alatt érzékenyültek el sokan az idősek közül, de vidám tekinteteket is gyakran lehetettt látni az asztaloknál ülők arcán.

A hangulatos kezdést követően Kovács György polgármester mondott ünnepi köszöntőt.

Bevezetőjében arról beszélt, hogy visszatekintve nyilván minden évnek megvan a maga csodája, de megvan ugyanakkor a szomorúsága is. Nem egyszerűek a hétköznapok, hiszen mindenkinek meg kell küzdenie a betegséggel, a magánnyal, a szorongással és a közönnyel is. De öröm, ha vannak az ember mellett barátok, rokonok, ismerősök, akik megbecsülik az eltelt években tett erőfeszítéseket és tisztelik az időseket. És jó, ha olyan emberek is vannak körülöttük, akik segítenek túljutni a nehézségeken. Ilyen környezetben könnyebb az öregség is.

"Szemetekben sugárzik a kedvesség, a bölcsesség és a szeretet" - állapította meg a polgármester, majd a falu egész közössége nevében megköszönte a jelenlévőknek a példamutatást, az emberi értékeket, az életbölcsességet, a tapasztalatot, amit átadtak a náluk fiatalabbaknak. Megköszönte az ifjabb generációk iránt megmutatkozó féltést, törődést és a sok-sok fáradozást, amivel az utánuk jövők útját egyengették és még ma is egyengetik. Majd Pál apostol Szeretethimnuszát idézve jó egészséget, szeretetet és megértést kívánt minden jelenlévőnek az elkövetkezendő esztendőkre.

Kovács György végül az önkormányzat jegyzőjének, a jegyzőség és az önkormányzat dolgozóinak, valamint a szülői munkaközösség tagjainak mondott köszönetet azért a segítségért, amivel hozzájárultak az idősek napi rendezvény sikeréhez. Műsorvezetőként ezúttal is Fazekas Gábor önkormányzati képviselő közreműködött, az eseményen jelen volt Vidos László, a roma nemzetisági önkormányzat elnöke is.

A meghívottakat ezután vendégül látta az önkormányzat. A kínálásban - ahogy a korábbi években - dr. Perger Gyula plébános is részt vett. A délután és az este jó hangulatáról a kenyérünnepen már megismert Horváth Gipsy Band gondoskodott.

Az idősek napi rendezvényen készült képekből összeállított galériát itt lehet megtekinteni.

Fotó: Kopácsi AnitaKözösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo