Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Schütz Brúnó toronyi diák országos díjat kapott az „Édes anyanyelvünk” versenyen
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Szeptember 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Schütz Brúnó toronyi diák országos díjat kapott az „Édes anyanyelvünk” versenyen
Schütz Brúnó toronyi diák országos díjat kapott az „Édes anyanyelvünk” versenyen

Az első tíz között végzett az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny idei országos döntőjén, ezzel elnyerte Sátoraljaújhely város plakettjét és a vele járó 10 ezer forintos pénzjutalmat Schütz Brúnó toronyi diák, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskolája és Gimnáziuma tanulója, akit Takács Marietta készített fel a vetélkedőre.

A középiskolásoknak szóló versenyt, a csaknem fél évszázados múltra visszatekintő "Édes anyanyelvünk" elnevezésű országos nyelvhasználati vetélkedőt immár negyvenöt éve rendezik meg. Szeptember végén Szombathelyen tartották a megyei fordulót, ahol Schütz Brúnó toronyi diák végzett az első helyen, így bejutott az országos döntőbe, amit – ahogy a korábbi években is - Sátoraljaújhelyen rendeztek meg.

Maga a verseny egy leíró nyelvtani feladatlapból, valamint egy szóbeli fordulóból állt. A versenyzőknek a három órán át tartó írásbelin az idegen és a tájszavak használatától kezdve a közmondások ismeretén és a levélfogalmazási képességeiken át minden tudásukra szükségük volt a jó megoldásokhoz. Másnap jött a szóbeli, amikor is a felkészülési idő után egy, a zsűri által megadott témák közül kiválasztott problémáról kellett három perces előadást tartani.

-       Én a mindennapos testnevelésről érveltem. A visszajelzés alapján az az irónia eredményezte az elismerést, amit sikerült az előadásba szőnöm, és amivel megnevetettem a zsűrit – árulta el Schütz Brúnó.

A bírálóbizottság – helyezési sorrend megállapítása nélkül – ítélte oda a különdíjakat és a legfőbb elismerést, Sátoraljaújhely város plakettjét, valamint az azzal járó 10 ezer forintos pénzjutalmát. Ezt a díjat érdemelte ki Brúnó is, ami azt jelenti, hogy teljesítményével bekerült a versenyen legjobban teljesítő tíz diák közé.

-       Jól megszervezett, kellemes hangulatú versenyen vehettem részt Sátoraljaújhelyen, az ott töltött három és fél nap alatt tökéletes kiszolgálást kaptunk. A vetélkedő mellett természetesen rengeteg érdekes programot is szerveztek a diákoknak, így azt mondhatom: valóban rangos esemény résztvevője lehettem. Örülök az eredményemnek, és továbbra is szeretnék anyanyelvünk művelésével foglalkozni – fejezte be a versenyről szóló rövid tájékoztatóját a toronyi fiatal.

Brúnót a nagymamája, Schütz Jánosné kísérte el Sátoraljaújhelyre, vele látható a képen Kazinczy Ferenc szobránál.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo