Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Sikeres volt a pályázat - Az idén is kapnak tűzifát a rászoruló toronyi családok
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Július 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Sikeres volt a pályázat - Az idén is kapnak tűzifát a rászoruló toronyi családok
Sikeres volt a pályázat - Az idén is kapnak tűzifát a rászoruló toronyi családok

Több mint kétezer-kétszáz önkormányzat, köztük a toronyi is kap központi támogatást, miután sikerrel szerepelt a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tüzelőanyag-pályázaton. Toronyba 1 millió 330 ezer 500 forint érkezik a rászoruló családok támogatására.

Tavaly az ideihez hasonló pályázati támogatásból csaknem 900 ezer forint értékben, az önkormányzat saját költségvetéséből pedig további 2,5 millió forint ráfordítással vásároltak tűzifát a rászoruló toronyi lakosoknak. Összesen hetvenhat család jutott így egyenként 2-2 köbméter tűzifához.

A pályázaton elnyert összeg az idén jóval meghaladja a tavalyit, több mint 1 millió 330 ezer forintot utal a Belügyminisztérium a toronyi önkormányzat számlájára. Ez azt jelenti, hogy még több család kaphat tűzifát, bár a sajtóhírek a napokban éppen arról szóltak, hogy tavaly óta jelentősen megdrágult a tüzelő, aminek hozzáértők szerint a hiány az oka.

A Belügyminisztérium által készített összefoglalóból kiderül: az idén valamivel kevesebb pályázat érkezett, mint tavaly, összesen 2255 önkormányzat pályázott, az igényelt támogatás pedig 6,1 milliárd forint volt. Kemény lombos tűzifa vásárlására 2023 önkormányzat nyert el támogatást 3,5 milliárd forint értékben, lágy lombos tűzifa vásárlására pedig 32 önkormányzat 76 millió forintot. A nyertes önkormányzatoknak a tűzifát a kormányhivatalok erdészeti igazgatóságai által nyilvántartott erdőgazdálkodóktól kell megvásárolniuk.

A pénz hamarosan megérkezik az önkormányzatok számlájára – ígéri a Belügyminisztérium, így a helyhatóságoknak a tél beállta előtt lehetőségük lesz a tűzifa megvásárlására és kiszállítására.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo