Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Skóciáról hallgattak meg előadást a toronyi szépkorúak a szeptemberi klubfoglalkozáson
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Július 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Skóciáról hallgattak meg előadást a toronyi szépkorúak a szeptemberi klubfoglalkozáson
Skóciáról hallgattak meg előadást a toronyi szépkorúak a szeptemberi klubfoglalkozáson

Skóciáról tartott vetítéssel egybekötött élménybeszámolót a toronyi szépkorúak szeptemberi klubfoglalkozásán W. Farkas László tanár, utazó. A klubtalálkozón ezúttal se maradt el a daltanulás, s már tervezgették a jövő évi kirándulást is.

Skóciáról, az Egyesült Királyság második legnagyobb országrészéről hallhattak nagyon sok érdekeset a klubfoglalkozás résztvevői. Megtudhatták például, hogy mintegy nyolcszáz sziget tartozik az országhoz, amelynek fővárosa, Edinburgh Európa egyik legnagyobb pénzügyi központja. A rendkívül izgalmas, a többi között az ország történetére, földrajzára, lakosságára, nevezetességeire is részletesen kiterjedő beszámoló kitért arra is, hogy a három évvel ezelőtt megtartott népszavazáson a résztvevők 55 százaléka az Angliával, Walessel és Észak-Írországgal léterjött unió fenntartása mellett voksolt.

W. Farkas László tanár vérbeli utazó és előadó. (Leginkább angol nyelvtanárként ismert, de színészként is több társulatban volt alkalma bemutatkozni.) Amint egy vele készült korábbi interjúban elmondta, Európa minden országában járt már, kivéve a balti államokat, Albániát és Finnországot. Ezen kívül volt alkalma eljutni az USA-ba, Kanadába, Vietnámba és Törökországba. Az utazások jelentősebb részére munka, tolmácsolás, idegenvezetés, tanítás miatt került sor, de kedvtelésből is több helyre eljutott. Ha teheti, szívesen osztja meg az úti élményeit másokkal, így a toronyi nyugdíjasokkal is ezt tette.

A művelődési középontban megtartott szeptemberi klubfoglalkozás további részében ezúttal is daltanulás szerepelt, majd a jövő évi kirándulást tervezgették a szépkorúak, akik most is nagy számban vettek részt a találkozón.

Minderről a mellékelt képgalériát megtekintve is meggyőződhet.

A fotókat Kopácsi Anita készítette.

B. L.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo