Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Toronyban táboroznak a nagyszalontai gyermekotthon lakói - Segítsen, aki tud
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Július 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Toronyban táboroznak a nagyszalontai gyermekotthon lakói - Segítsen, aki tud
Toronyban táboroznak a nagyszalontai gyermekotthon lakói - Segítsen, aki tud

Toronyban táboroznak augusztus elején egy héten át a Böjte Csaba ferences szerzetes révén ismert nagyszalontai gyermekotthon lakói és kísérőik. A tábor programja már kész, sok felajánlás is érkezett, de a szervezők továbbra is várják a segítők jelentkezését.

A nagyszalontai Szent Antal Gyermekotthont a Böjte Csaba szerzetes által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány tartja fenn. Lakói nehéz sorsú, 2-17 éves erdélyi gyermekek. Az intézményt egy dévai tanárházaspár, Makai István és Mónika vezeti, valamint több nevelő felügyeli, irányítja a gyerekeket. A családias környezetben minden nap harmonikusan telik, és a tanulás mellett természetesen a játék és a kikapcsolódás is szerepet kap. „Mi úgy működünk, mint egy család, reggel mindenki óvodába, iskolába megy, majd délután a kisebbek alszanak, a nagyobbaknak kötelező szilenciumot tartunk, aztán pedig ki-ki néptáncórára, szalmakörre megy, mindenkinek megvan a maga elfoglaltsága” – mesélte a biharmegye.ro internetes oldalnak az otthon vezetője.

Onnan érkezik Toronyba a gyermekek egy csoportja kísérőik társaságában augusztus 1-jén, kedden. Az otthon lakóinak táboroztatását, programjait Csercsics Kitti szervezi. Jószándékú segítők és adományozók révén igen tartalmas programot sikerült összeállítani, amibe kirándulás, fürdőzés, városnézés, túrázás és sok egyéb szabadtéri időtöltés is belefér.

Ugyanakkor továbbra is várják a felajánlásokat, hiszen az otthonban folyamatosan gondot okoz, hogy minden lakónak legyen elég tisztálkodószere (fogkefe, fogkrém, tusfürdő, sampon) és megfelelő mennyiségű mosószer is rendelkezésre álljon. A szervezők szívesen veszik továbbá a tartós élelmiszerekre vonatkozó felajánlásokat (lekvár, befőtt, tészta stb.), esetleg a gyerekeknek örömet szerző édességeket, amiket az otthon maradottaknak el tudnak küldeni. Akinek van rá lehetősége, ajánljon fel jó minőségű ruhákat, játékokat.

Mindezt le lehet adni a Csercsics Faipari Kft.-nél, illetve akinek ez problémát jelent, hívja a 06/70/362-9591-es telefonszámot, és elmennek az ajándékokért.

Ezúton is köszönik a felajánlásokat, azokkal egy igazán jó ügy mellé állnak.

A fotót a biharmegye.ro oldalról kölcsönöztük.

B. L.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo