Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: A püspöki palotába és könyvtárba látogattak a toronyi és a dozmati nyugdíjas klub tagjai
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Július 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


A püspöki palotába és könyvtárba látogattak a toronyi és a dozmati nyugdíjas klub tagjai
A püspöki palotába és könyvtárba látogattak a toronyi és a dozmati nyugdíjas klub tagjai

Nincs nyári szünet a toronyi és a dozmati nyugdíjas klub életében. Július elején a szombathelyi püspöki palotában és könyvtárban ismerkedtek az egyházi értékekkel, míg a közeljövőben a Böjte Csaba testvér gyermekotthonából toronyi táborozásra érkezők fogadására, illetve az augusztusi kenyérünnepre készülnek.

A kánikula ellenére egy negyven fős csoport "rásegítő busszal" indult el július 6-án, hogy megtekintsék Szombathelyen az egyházi értékeket. Először a püspöki könyvtárat csodálhatták meg, ahol az igazgatónő érdekes és tartalmas tájékoztatót tartott. Ezután átsétáltak a nemrég felújított püspöki palotába. A lenyűgöző termeken végighaladva részletes tájékoztatást kaptak a berendezési tárgyakról, a festményekről, az ide kapcsolódó vallási, történelmi eseményekről.

A látogatás élményét emelte az a tény, hogy dr. Perger Gyula toronyi plébános, püspöki referens, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatója vette szárnyai alá a csoportot. A helyi vezetők mellett ő ismertette, mutatta be a Mindszenty József bíboros-hercegprímás, valamint a vértanú káplán, Brenner János életéről, munkásságáról rendezett kiállítást.

A nyugdíjasok július 20-án délután 3 órakor rendkívüli klubfoglalkozást tartanak a toronyi művelődési házban. Ekkor beszélik meg, hogyan látják vendégül a Nagyszalontáról, Böjte Csaba testvér gyermekotthonából a közeljövőben Toronyba érkező kisgyermekeket és kísérőiket, akik Csercsics Kitti helyi lakos meghívására táboroznak majd a településen. Megbeszélik továbbá azt is, hogyan, mivel készüljenek a falunapra, az immár hagyományos kenyérünnepre, amit augusztus 19-ére szervez az önkormányzat. A csütörtöki találkozóra mindenkit szeretettel várnak a klubvezetők.

A fotó a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont megnyitóján készült, a martinus.hu oldalról kölcsönöztük. Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo