Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Alapításának 125. évfordulóját ünnepelte a Toronyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület - képekkel
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Június 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Alapításának 125. évfordulóját ünnepelte a Toronyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület - képekkel
Alapításának 125. évfordulóját ünnepelte a Toronyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület - képekkel

Jubuleumi ünnepséget tartottak a Toronyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai és vendégeik abból az alkalomból, hogy az elődök 125 évvel ezelőtt alapították meg a szervezetet. A megemlékezésen részt vett dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és több környékbeli tűzoltó egyesület is.

Dr. Perger Gyula ünnepi szentmiséje után dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője mondott köszönetet annak a négy generációnyi tűzoltónak, akik életüket kockáztatva védték a környék lakóit és védik a mai napig - olvasható az ünnepségről szóló tudósítás a vaol.hu-n.

- Az ő munkájuk nemcsak a tűzeseteknél fontos, hanem a nagy árvíz idején is őket hívták segítségül - mondta a képviselő, hozzátéve, hogy az Aranypatak áradása azóta is többször okozott problémát, de csak eddig.

- Jómagam is átéltem az 1965-es árvizet, emlékszem, milyen nagy erőket mozgósítottak akkor, köztük a toronyi önkéntes tűzoltók- idézte fel Hende Csaba. - Szerencsére ilyen árvíz a jövőben nem fordulhat elő, hiszen hamarosan megépül a dozmati víztározó, amely megakadályozza az áradást. 125 éve a toronyi egyesület mindig ott van, ha baj van. Emlékeznünk kell rájuk és fejet kell hajtanunk előttük. Istennek dicsőség, egymásnak segítség - emlékeztetett a hivatalos jelmondatukra.

Bakucz Gábor parancsnok tájékoztatása szerint a toronyi önkéntes tűzoltók 2016-ban hét esetben nyújtottak segítséget vihar- és tűzesetkárok felszámolásánál. Emellett az év során több olyan eseményen is részt vettek, amelyet a Vas Megyei Tűzoltó Szövetség rendezett meg.

A területi tűzoltóversenyt tavaly június 4-én rendezték Peresznyén, ahol a toronyi önkéntesek az első helyen végeztek, ezzel bejutottak a megyei versenyre.

Toronyban a hagyományos fatimai körmeneteken, továbbá a feltámadási és az úrnapi körmeneten a forgalom irányításával segítettek az önkéntesek.

Az ünnepségen készült képekből összeállított galériát itt lehet megtekinteni.

Fotók: Kopácsi AnitaKözösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo