Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Hatszáz ajándék virág érkezett Toronyba a Sámson Kertészettől
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< December 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Hatszáz ajándék virág érkezett Toronyba a Sámson Kertészettől
Hatszáz ajándék virág érkezett Toronyba a Sámson Kertészettől

Hatszáz, különböző fajtájú egynyári virágot ajándékozott Torony Község Önkormányzatának a szombathelyi Sámson Kertészet. A szebbnél szebb színben pompázó növények néhány nap múlva már a település közterületeit díszítik.

Az idén is folytatódik a több éve megkezdett intenzív virágosítás Torony közterületein. Most az egynyári virágok kiültetésén van a sor. Lesz bőven dolguk az elkövetkezendő napokban a közfoglalkoztatottaknak, ugyanis - Kovács György polgármester közbenjárására - hatszáz, különböző fajtájú egynyári virágpalántát adományozott a település önkormányzatának a szombathelyi Sámson Kertészet. Az ajándék virágok ma meg is érkeztek.

A sok színben virágzó növények a Gazdag Gyuláról elnevezett parkot, az iskola, az óvoda, a művelődési ház és a polgármesteri hivatal előtti területet díszítik, de jut belőlük a főutat szegélyező szakaszokra is. És nem csak a helybeliek gyönyörűségére, hanem a községbe látogatók vagy azon éppen csak áthaladók is kedvüket lelhetik a virágok megcsodálásában. És egyre inkább igaz, amit egy osztrák vendég tavaly megjegyezett: Torony mind jobban hasonlít a határ túloldalán lévő településekhez.

A polgármester egyébként pártfogolja az ötletes megoldásokat is: a közfoglalkoztatottak bevonásával tavaly például használt autógumikból készítettek színes virágkruppokat és felfüggeszthető tartókat. Ezek az idén is látványos színfoltjai a település utcáinak, tereinek. Ahogy a most ajándékba kapott hatszáz virág is az lesz.

B. L.

Fotó: Mátrai IstvánKözösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo