Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Új, sikeres programmal gazdagodott az idén a toronyi gyermeknap
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Május 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Új, sikeres programmal gazdagodott az idén a toronyi gyermeknap
Új, sikeres programmal gazdagodott az idén a toronyi gyermeknap

A művelődési házban és a mögötte lévő téren megrendezett vasárnapi gyermeknapi programokon a legkisebbektől a szépkorúakig szinte minden korosztály képviseltette magát. Több százan fogadták el az önkormányzat meghívását. Az idén új színfoltja is volt a rendezvénynek, az első toronyi torta- és süteményfesztivál sok gyermek és felnőtt számára édesítette meg ezt a napot.

A program szervezője a művelődési ház munkatársa, Kopácsi Anita önkormányzati képviselő és Mátrai István művelődésszervező volt. Az előkészületi munkákban Fazekas Gábor képviselő is segített. A rendezvény a községi önkormányzat támogatásával valósult meg.

Egymást érték a műsorszámok. Sokan élvezték a Dabas Energy Dance Team toronyi Virgonc csapatának táncbemutatóját és a Csicsergő Óvoda műsorát. A gyerekek vidáman vették használatba a legkülönfélébb játszóeszközöket: gólyalábakat, óriástalpakat és a célbadobót. Kacaghattak a Paprika Jancsi Bábszínház műsorán. Majd a torta- és süteményfesztivál eredményhirdetését követően, délután 4 órakor mindenki megízlelhette a finomabbnál finomabb édességeket.

A kóstolás után a  gyermekek kifogyhatatlan energiával újból birtokba vették a szabadtéri játékokat: a kézi forgatású kosaras körhintát, az óriástalpakat és kipróbálták a hordólovaglást. Volt, aki alkalomhoz illő arcfestést készíttetett magának, mások az óriás csúszdán csusszantak le ötször, tízszer vagy ki tudja, hány alkalommal. De lehetett kézműveskedni is a játszóházban a Vas Megyei Könyvtárellátó Szolgálat jóvoltából, illetve beülhettek a rendőrautóba vagy bemászhattak a szombathelyi tűzoltóság hatalmas járművébe.

A gyerekek lovagoltatásáról a toronyi Alpokalja Lovas Klub lovasai gondoskodtak. Késő délután az önkormányzat kiflivel, főtt virslivel vendégelte meg a legkitartóbbakat a nyugdíjas klub tagjainak közreműködésével.

Torony Község Önkormányzata és a szervezők köszönetüket fejezik ki mindazok felé, akik önzetlen munkájukkal hozzájárultak a gyermeknap sikeres lebonyolításhoz. További köszönet illeti meg Balassa Pétert, aki a művelődési ház gyermekközönségének játékokat ajánlott fel.

Hogy mindenki remekül érezte magát ezen a délutánon és estén, arról pedig a képek tanúskodnak. A képgaléria megtekinthető itt.

Mátrai IstvánKözösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo