Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Így készültek a húsvétra Toronyban az óvodások és az iskolások
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Június 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Így készültek a húsvétra Toronyban az óvodások és az iskolások
Így készültek a húsvétra Toronyban az óvodások és az iskolások

Számos húsvétváró, ünnepre hangoló programot szervezetek a művelődési házban az elmúlt napokban a toronyi gyerekeknek, de volt olyan előadás is, ami elsősorban a felnőttekhez szólt.

Jó egy héttel az ünnep előtt megkezdődtek a gyermekeknek szóló húsvétváró programok a toronyi művelődési házban. Az elsőt a Szépkorúak Klubja szervezte április 7-én, pénteken délután. Erre elsősorban az iskolásokat várták, akiknek a kőszegszerdahelyi népművész, Jagodics Imréné, Vera néni igyekezett minél látványosabban bemutatni, hogyan lehet húsvéti tojást írókázni méhviasszal. Kiderült: a műveletsor nem is olyan egyszerű, ám azért a gyerekek is kipróbálhatták, és készültek is szép színes húsvéti tojások.

A program ezzel nem ért véget, hiszen a klub egyik vezetője, Schütz Jánosné, Piroska néni irányításával kézműves foglalkozással folytatódott, amit szintén nagyon élveztek a gyerekek. A délután hátralévő részében pedig dr. Horváth Sándor néprajzos tartott előadást a húsvéti népszokásokról – a programnak ez a része már inkább a felnőtteknek szólt.

Az írókázásról és az előadásról készült képgalériát itt lehet megnézni.

Hétfőn délután ugyancsak kézműveskedés volt a művelődési házban, ezen főleg az alsó tagozatos iskolások vettek részt. S hogy mi minden készült? Elsősorban persze a húsvét jelképei „elevenedtek meg” az apró kezek által. A legtöbben kis báránykákat „alkottak” fonalból, amiket aztán boldogan mutattak fel a foglalkozás végeztével a közös fotózáson. A kézműveskedéshez az alapanyagokat az önkormányzat adta erre az alkalomra.

Ha kíváncsi a kézműves foglalkozáson készült képekre, itt találja a galériát.

Az óvodások se maradhattak ki az előkészületekből, számukra a Toronyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezett nyusziváró foglalkozást. Ezen a délelőttön természetesen a játéké, a mókázásé volt a főszerep, ehhez pedig nagyban hozzájárult, hogy a kicsik nyuszijelmezt is magukra ölthettek. Ráadásul egy előre elkészített képhez is adhatták az arcukat, ami ugyancsak mókás perceket szerzett nekik. És persze a sok ajándéknak is örültek, amit a roma önkormányzattól kaptak.

Nézze meg a nyusziváró képeit ebben a galériában!Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo