Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Gyümölcsfákat telepítenek a tündérkertbe, térkő-gyártó üzemet létesítenek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Május 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Gyümölcsfákat telepítenek a tündérkertbe, térkő-gyártó üzemet létesítenek
Gyümölcsfákat telepítenek a tündérkertbe, térkő-gyártó üzemet létesítenek

Folytatódik Toronyban az Egyedi Startmunka Mintaprogram, amihez pályázaton újabb támogatást nyert el az önkormányzat. A program keretében az elkövetkezendő egy év során – tizenöt munkanélküli foglalkoztatásával – tovább dolgoznak a tündérkert kialakításán és megkezdődik a termelés az új betonüzemben.

Március elejétől jövő február végéig tart Toronyban az a mintaprogram, amelyre – pályázati támogatásból, illetve a korábban kapott 5 milliós jutalommal együtt – csaknem 32 millió forint áll rendelkezésre. Ennek az összegnek nagyjából a felét teszi ki a programba bevont tizenöt közfoglalkoztatott bére és annak járulékai, míg a többi beruházási és dologi kiadás.

A program megvalósítása kettős célt szolgál. Az egyik a gyümölcsfák telepítése a korábban előkészített tündérkert mintegy ötszáz négyzetméteres területén. A gondosan kiválasztott fajták 2-3 év alatt termőre fordulnak, így lehetővé válik a helyi óvodai és iskolai, illetve egyéb étkeztetés kapcsán jelentkező gyümölcsigény kielégítése. A későbbiekben pedig akár egy feldolgozó üzem létrehozásán is lehet gondolkodni.

A program nagyobb részét egy új, betonelemeket gyártó üzem létrehozása és folyamatos működtetése teszi ki. A mobil szerkezetű üzemcsarnokot az ipari parkba telepítik, ahol térkövek gyártása történik. Ehhez meg kell vásárolni a munkához szükséges technológiát, gépeket és berendezéseket. A kivitelező cég munkáját – azaz az összeszerelést – a közfoglalkoztatottak segítik, a szakembergárdát az önkormányzat saját forrásból fizeti. A kész térkövek gyártásához egy lebetonozott tér rendelkezésre áll.

Az idei évben az üzemben gyártott térköveket Toronyban használják majd fel térburkolásra. Ezt a munkát szintén közfoglalkoztatottak fogják elvégezni.

Képünk a tündérkert körbekerítésekor készült.

B. L.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo