Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Plébániai hírek - szombaton fatimai engesztelő körmenet lesz
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Október 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Plébániai hírek - szombaton fatimai engesztelő körmenet lesz
Plébániai hírek - szombaton fatimai engesztelő körmenet lesz

Október a Szűzanya hónapja. Bucsuban az esti szentmisék előtt fél 6-tól rózsafüzért imádkoznak a hívek. Dozmaton minden este 6-kor, Sében csütörtökön este 6-kor, Toronyban pedig hétfőtől szombatig minden este fél 6-kor tartanak rózsafüzér imádságot.

Szombaton, október 13-án, a fatimai engesztelő napon a bucsui templomban a szentségimádás helyett a rózsafüzér fél 6-kor kezdődik, 6 órakor pedig a szentmise. A szentmise után körmenet lesz.

A szentbeszédet Keresztfalvy Péter atya mondja, aki a rózsafüzér alatt gyóntat. A szertartás egyben előesti szentmise. Dr. Perger Gyula plébános kéri, hogy minél többen menjenek el imádkozni magyar hazánkért, s annak lelki megújulásáért, valamint saját bűneink engeszteléséért. Kéri továbbá, hogy amerre a körmenet elhalad, az ablakokat gyertyával világítsák meg.

Megkezdődött az esztendő utolsó negyedéve, ezért a plébános azt kéri, hogy akik az egyházi adót még nem fizették be és a lehetőségeik engedik, tegyenek eleget a Szent István kora óta tartó kötelezettségnek.

Október 11-e, csütörtök Szent XXIII. János pápa emléknapja.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo