Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek: Sümegre és Badacsonyba kirándult a toronyi szépkorúak klubjának több mint félszáz tagja
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< Október 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program


Sümegre és Badacsonyba kirándult a toronyi szépkorúak klubjának több mint félszáz tagja
Sümegre és Badacsonyba kirándult a toronyi szépkorúak klubjának több mint félszáz tagja

Közkívánatra, a nyár kellős közepén, Anna-napon, azaz július 26-án kirándult a Balatonra a toronyi szépkorúak klubjának több mint félszáz tagja. Az úti cél Badacsony volt, de megálltak Sümegen is.

Reggel nyolc órakor indultak el a buszok - igen, kettő is, hiszen az ötven személyes bérelt jármű mellett a falu kisbuszát is igénybe kellett venni, annyian jelentkeztek a kirándulásra. Ez utóbbit Kovács György polgármester bocsátotta a klubtagok rendelkezésére. A faluvezető egyébként ott volt az elindulásnál, és személyes jókívánságok közepette indította útnak a csoportot.

A tervezett program szerint megálltak Sümegen, hogy közelebbről is megismerjék a várost. A környék látnivalói olyannyira elvarázsolták a toronyi kirándulókat, hogy sokan - korukat meghazudtoló módon - egészen a csúcsig felsétáltak a vár lankás oldalán, amihez azért - valljuk be - kellett a kitartás.

Sümeg nevezetes látnivalói közül a kegytemplomban a plébános, Pál atya ismerősként fogadta a csoportot. Róla tudni kell, hogy évekig a szombathelyi ferences templomban töltötte lelkipásztori szolgálatát. Az atya csaknem egy órás program keretében mutatta be a templomot, ismertette a város történetét.

- Tovább utazva hamarosan megpillantottuk a balatoni hegyeket, magát a magyar tengert, s az út valódi célját, Badacsonyt. A klubtagok közül többen életükben most először jártak hazánknak ezen a csodálatos vidékén - tájékoztatott a klub egyik vezetője, Schütz Jánosné. Piroska azt is elmondta, hogy a mólón sétálva úgy érezték, a legszebb arcát mutatta meg a kirándulóknak a "mi kis tengerünk".

A gyönyörű látvány után mindenkinek jól esett leülni és elfogyasztani egy tál halászlét, persze lehetett választani sült halat is. A finom étkek után természetesen mindenkinek járt egy-egy pohár "badacsonyi".

Az élményekkel feltöltekezve az úton hazafelé dalra is fakadt a társaság, de közben már szó esett az elkövetkezendő tennivalókról is. Például az augusztus 19-ei kenyérünnepre vállalt feladatokról.

- Így válik kerekké az együttműködés az önkormányzattal, amelytől sok támogatást kap a nyugdíjas klub a programjai sikeres megvalósításához - tette hozzá Piroska.

A kiránduláson készült képeket itt lehet megtekinteni.Közösségi megosztás: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet This Yahoo