Torony Község
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Események
<< Szeptember 2016 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

 • Földmunkákra, hótolásra is alkalmas a toronyi önkormányzat új traktora

  Földmunkákra, hótolásra is alkalmas a...

  2016.09.28 - Már traktora is van a toronyi önkormányzatnak, a számos funkci&oac...

 • Évközi 26. vasárnap - 2016. szeptember 25.

  Évközi 26. vasárnap - 2016. szeptembe...

  2016.09.28 - Ünnepek, emléknapok:  csütörtök  (szeptember 29):  Sze...

 • Reális vereség a listavezető otthonában

  Reális vereség a listavezető otthonában

  2016.09.27 - Vereséget szenvedett a Torony KSK vasárnap a listavezető Vasszécseny otthon&...

 • Sopronba és Kőszegre kirándultak a toronyi szépkorúak

  Sopronba és Kőszegre kirándultak a to...

  2016.09.22 - Sopronba kirándult ötven toronyi nyugdíjas a Szépkorúak Klubja s...

 • "CSILLAGOK, CSILLAGOK..." - IV. Kórustalálkozó

  "CSILLAGOK, CSILLAGOK..." - IV. Kórus...

  2016.09.21 -

 • Pályázatot hirdettek határvadász járőrtárs beosztás betöltésére

  Pályázatot hirdettek határvadász járő...

  2016.09.21 - Pályázatot hirdetett az Országos Rendőr-főkapitányság a K&eacu...

 • Pódiumbeszélgetés Gyula atyával, Mérei Tamással és az Ocho Macho zenekar tagjaival

  Pódiumbeszélgetés Gyula atyával, Mére...

  2016.09.20 - Életutak címmel pódiumbeszélgetés sorozatot indít okt&o...

Már traktora is van a toronyi önkormányzatnak, a számos funkcióra alkalmas, érvényes műszaki vizsgával rendelkező új erőgépet Kovács György polgármester a napokban vette át. A beszerzést nagyjából fele részben pályázati pénzből fedezték.
Ünnepek, emléknapok: 

csütörtök  (szeptember 29):  Szent Mihály főangyal, Szent Gábor és Rafael főangyalok
péntek
( szeptember 30):  Szent Jeromos
szombat
 (október 1.):      A Gyermek Jézusról nevezett (Lisieux-i) Szent Teréz szűz

 

1) A szombati (október 1.) naptól kezdődően átállunk a téli miserendre. Így az esti szentmisék – beleértve a szombat előestit is – 6 órakor kezdődnek.

2) Október a Szűzanya hónapja. Toronyban és Bucsuban szentmisék előtt ½ 6-tól rózsafüzért imádkozunk. Dozmaton minden este 6-kor, Sében csütörtökönként este 6-kor.

3) Szombaton van az óndódi kápolna búcsúnapja a szentmise szombaton 1-én, délután 5-kor lesz a kápolnában, amelyet az elmúlt hónapok során sikerült felújítani, ezért a kápolna búcsúnapján lesz annak felszentelése is, a kápolna megáldást Németh Károly tb. kanonok, ny. plébános úr fog elvégezni.

4) Jövő vasárnap (október 2.) elsővasárnap. ½ 3 órától a Rózsafüzér Társulat tartja titokcseréjét a toronyi templomban, Bucsuban pedig a fatimai imacsoport kezdi kilencedét. Jövő vasárnap elsővasárnap ezen a vasárnapon a perselyadományt minden községben a templom javára adjuk.

5) Pénteken az esti szentmise után fél 8-kor a fiatalokat, az idei bérmálkozókat várom egy szerény vacsorára a plébániára.

6) Szombaton 12-kor a ministránsokat várom egy pizzára a plébánia udvarára.

7) A mai nappal bezárólag lehet jelentkezni a leendő elsőáldozók és bérmálkozók közé.

8) November 26-án, szombaton Budapesten az Operettszínházban szeretnénk megnézni a Marica grófnő nagysikerű operett előadást, kérem, hogy akik szeretnének ezen részt venni most a szentmise után jelezzék szándékukat a sekrestyében, mert le kell foglalnom hétfőn a jegyeket!
Vereséget szenvedett a Torony KSK vasárnap a listavezető Vasszécseny otthonában a hatodik fordulóban a megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában. Csapatunk - egyelőre győztes meccs nélkül - az utolsó helyről várja a folytatást.
Sopronba kirándult ötven toronyi nyugdíjas a Szépkorúak Klubja szervezésében szeptember 15-én. Megtekintették a város nevezetességeit, ebédeltek a Gyógygödörben, megkóstolták a híres Kékfrankost, majd este - Kőszeg érintésével - kellemes úti élményekkel telve érkeztek haza.


Pályázatot hirdetett az Országos Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak állományába, járórtárs beosztás betöltésére. Várják a jelentkezéseket.
Életutak címmel pódiumbeszélgetés sorozatot indít október 21-én a toronyi művelődési ház. A havonta jelentkező program során ismert embereket ismerhet meg még közelebbről és még jobban a toronyi közönség.
Harmadszor végzett döntetlenre ebben az idényben a Torony KSK - ezúttal a Tanakajd ellen - vasárnap az ötödik fordulóban a megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Átvette a polgármestertől a toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola alapítványának képviselője a kenyérünnepen lebonyolított tombolaárusításból befolyt több mint 180 ezer forintot, amit a diákok szabadidős tevékenységére fordítanak.
Szeptember 12-én, hétfőn, Szűz Mária neve napján egész napos szentségimádáson, 13-án, kedden este pedig fatimai engesztelő megemlékezésen és körmeneten imádkoztak együtt a toronyi hívek.
Az alsó-ausztriai Melkben található Szent Benedek-rendi apátságba kirándulnak a toronyi plébániához tartozó hívek október 8-án, szombaton. Megtekintik a Duna menti településen található több mint 900 éves kolostort és a hozzá tartozó templomot.
Ünnepek, emléknapok:

szeptember 12, hétfő : Szűz Mária Szent Neve
szeptember 14, csütörtök : Szent kereszt felmagasztalása
szeptember 15, péntek: Fájdalmas Szűzanya

 

1) Szeptember 12-én, hétfőn, Szűzanya névnapján van Torony község szentségimádási napja, a szentségkitétel délután 3-kor a R.T. imaórájának keretében lesz, ½ 7-kor szentségeltétel, 7 órakor szentmise. A nap folyamán is minél többen jöjjünk el imádkozni családjainkért, egyházközségünkért, szeretteinkért. Mária neve napján plébániánk területén csak Toronyban lesz szentmise.

2) Kedden,13-án – a fatimai engesztelő napunkon –a szentségimádás 6-kor kezdődik a lourdesi barlangnál , a szentmise pedig ½ 7 órakor. A szentmise után körmenetet tartunk. Kérem, hogy a korábbi szép szokást követve gyertyával, virággal díszítsük az ablakokat, amerre a körmenet elhalad az Újvári utcában. S egyben köszönöm azoknak, akik ezt rendszeresen megteszik.  A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mondd, valamint a szentségimádás alatt gyóntat Hancz Tamás premontrei szerzetes, a Premontrei Gimnázium igazgató helyettese. Minél többen jöjjünk el engesztelni magyar hazánk lelki megújulásáért, valamint saját bűneink engeszteléséért! Esti időben már hűvösebb van, ezért a szentmisére jól öltözzünk fel.

3) Szombaton délután 4-kor a séi templomban Koncz Nándor és Török Anna Bécs-séi lakosok esküvője lesz, imádkozzunk az új házaspárért!

4) A Toronyi Iskolában hittanra járó gyermekek a misenaplót az iskolában megkapták, akik nem a Toronyi Iskolába járnak hittanra, azokat kérem, hogy a sekrestyében vegyék át a misenaplót, ha a saját iskolájukban nem vették át vagy nem kaptak, s kérem, hogy a mai vasárnaptól aláírásra a sekrestyébe szentmise után behozni szíveskedjenek.

5) Plébániánk területén az elsőáldozás májusban, a bérmálás 2018 áprilisban lesz. Kérem, hogy akik nem a toronyi iskolába járnak, de plébániánk területén szeretnének elsőáldozók vagy bérmálkozók lenni, azok szándékukat legkésőbb szeptember 25-ig, vasárnapig jelezzék a vasárnapi szentmisék előtt és után. Ki lehet bérmálkozó ? Bérmálkozó az a nyolcadik és középiskola első osztályos tanuló lehet, aki megszakítás nélkül folyamatosan járt és jár hittanra és jár vasárnaponként szentmisére. Ha a folyamatos hitoktatás hiányos nem megtagadjuk a bérmálást, hanem elhalasztjuk és felkínáljuk annak a lehetőségét, hogy a kimaradt évek hittan tanulását pótolja, ha ez megtörténik, minden további nélkül lehet bérmálkozó. A vasárnapi szentmisén való részvétel feltétele a szentséghez való járulásnak, nem elegendő az iskolai kötelező hittan, ha a vasárnapi szentmisén nem vesz részt a leendő elsőáldozó vagy bérmálkozó nem engedhetjük meg a szentség felvételét, mindaddig, amíg az említett feltételt nem teljesíti.

6) Október 8-án, szombaton a Melki apátságba szeretnénk kirándulni menni, jelentkezni a hétvégi szentmisék után lehet a sekrestyében.
A vendég Bozsok vártnál könnyebb győzelmével ért véget vasárnap a Torony mérkőzése a negyedik fordulóban a megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Szeptember 14-én, szerdán délután négy órakor tartja soron következő ülését a toronyi képviselő-testület, amely tizenegy napirendi pontot tárgyal, a többi között a szociális tűzifa támogatásra benyújtandó pályázatot. Az önkormányzati hivatalban tartandó tanácskozás nyilvános.
Élő zenés retro party is lesz ezentúl havonta a toronyi művelődési házban - amennyiben igény mutatkozik az efféle szórakozásra. A tervek szerint elsősorban a hatvanas és a hetvenes évek legnagyobb slágereire lehet majd táncolni, bulizni, de a kör bővíthető.