Torony Község
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Események
<< Július 2016 >>
H K Sz Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

 • Toronyi győztesek, helyezettek Bucsuban és Vaskeresztesen - a halétel is remek volt

  Toronyi győztesek, helyezettek Bucsub...

  2016.07.22 - Bucsuban és Vaskeresztesen is jól szerepeltek az elmúlt hetekben a toronyi k...

 • Mindenki jól érezte magát a Matula táborban - augusztusban papírsárkány készül

  Mindenki jól érezte magát a Matula tá...

  2016.07.20 - Két turnusban 6-12 éves diákokat várt - és fogadott - j&uacut...

 • Megkezdte a felkészülést az őszi szezonra a Torony KSK labdarúgócsapata

  Megkezdte a felkészülést az őszi szez...

  2016.07.19 - Megkezdte a felkészülést a Torony KSK labdarúgócsapata a 2016/20...

 • Keressük Toronyban a jó tanuló, jó sportoló középiskolásokat - július 22-éig várják a javaslatokat

  Keressük Toronyban a jó tanuló, jó sp...

  2016.07.10 - \"Jó tanuló, jó sportoló\" díjat alapított legutó...

 • Toronyi hívek hegyi zarándoklata - immár huszadik alkalommal

  Toronyi hívek hegyi zarándoklata - im...

  2016.07.01 - Huszadik alkalommal indult el múlt vasárnap délután a toronyi pl&eacu...

 • "Jó tanuló és jó sportoló" díjat alapít keddi ülésén a toronyi képviselő-testület

  "Jó tanuló és jó sportoló" díjat alap...

  2016.07.01 - \"Jó tanuló és jó sportoló\" díj alapítás...

 • Pénteken nem lesz ügyfélfogadás a hivatalban

  Pénteken nem lesz ügyfélfogadás a hiv...

  2016.06.29 - Július 1-je, péntek a köztisztviselők napja, ezért ezen a napon szü...

Bucsuban és Vaskeresztesen is jól szerepeltek az elmúlt hetekben a toronyi kispályás labdarúgócsapatok. A bucsui falunapon a két toronyi együttes vívta a döntő mérkőzést, míg a vaskeresztesi halas napon második lett a toronyi gárda. Ugyanitt a halételkészítő versenyen is képviseltette magát a településünk.
Két turnusban 6-12 éves diákokat várt - és fogadott - július 4-e és 15-e között Toronyban a Matula természetbarát napközis tábor. Akik ott voltak, nem csalódtak – remekül érezték magukat, rengeteg élménnyel és tudással gazdagodtak. Már most azt kérték, jövőre is legyen ilyen tábor. Augusztusban mindenesetre újra összejönnek.
Megkezdte a felkészülést a Torony KSK labdarúgócsapata a 2016/2017-es bajnokság őszi szezonjára. A gárda továbbra is a megyei másodosztály Szombathelyi-csoportjában szerepel. Mutatjuk az előkészületi mérkőzések listáját. Közben zajlanak a hivatalos sportorvosi vizsgálatok is.
"Jó tanuló, jó sportoló" díjat alapított legutóbbi ülésén Torony Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. A kitüntetésre, amit az augusztusi kenyérünnepen adnak majd át, július 22-éig várják a javaslatokat.
Huszadik alkalommal indult el múlt vasárnap délután a toronyi plébániához tartozó zarándokcsoport a hegyen lévő kereszthez. A zarándoklat lelki vezetője Brenner József püspöki helynök volt.
"Jó tanuló és jó sportoló" díj alapítása is szerepel a toronyi képviselő-testület július 5-ére, kedden délután 5 órára az önkormányzati hivatalba meghirdetett soron következő ülésének napirendjén.
Július 1-je, péntek a köztisztviselők napja, ezért ezen a napon szünetel az ügyfélfogadás a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatalban. A hivatal vezetője köszöni a lakosság megértését.
Szombaton rendezte meg a Torony Községi Sportkör sakk szakosztálya a község idei egyéni sakk bajnokságát a Torony vendéglőben. A győztesnek járó serleget Horváth Károly vehette át.


Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő ( június 27.): Szent László király 

Szerda (június 29.): Szent Péter és Pál apostolok ünnepe

Szombat (július 2.): Szűz Mária látogatása Erzsébetnél (Sarlós Boldogasszony)

 

1) Benedek pápa szerdán ünnepli pappá szentelésének 65. évfordulóját, imádságainkban emlékezzünk meg róla!

2) A mai vasárnapi perselyadományunkat Péter fillér címén az Apostoli Szentszék kiadásaira adtuk.

3)  Elsőpénteken  este fél 7-től gyóntatás lesz a toronyi templomban.

4) Elsőszombaton délután 6-kor az óndódi kápolna szentmiséjét a toronyi templomban mondjuk el.

5) Jövő vasárnap elsővasárnap van. A Rózsafüzér Társulat ½ 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban. Perselyadományunkat ezen a hétvégén a templomok javára adjuk.

6) A mai vasárnap délután 5-kor van Torony község hegyi zarándoklata, amelyre a plébániánkhoz tartozó híveket is szeretettel hívjuk és várjuk. Találkozó 5-kor Toronyban a falu végén található keresztnél lesz.

7) A németországi- franciaországi-olaszországi zarándokút alatt a szentmiséket Brenner József ny. helynők úr és Dr. Füzes Ádám atya fogják végezni, bármilyen hivatali ügyben illetve temetés esetén is ők értesítendők. Dr. Füzes Ádám atya a plébánián fog lakni ezen időtartalom alatt.

8) Jövő hétvégén a bucsui falunap miatt módosul a szentmisék rendje, szombaton az előesti szentmise Dozmaton lesz este 7-kor, Bucsuban pedig vasárnap reggel 8-kor lesz a szentmise.
A dozmati Muzsla forrásnál piknikeztek júniusi klubfoglalkozásukon múlt csütörtökön a toronyi szépkorúak. Többen - talán nem véletlenül - arról számoltak be, hogy mintha kissé megfiatalodtak volna a forrás vizétől. Vagy csak az újabb nagyon kellemes közös időtöltés miatt érezték ezt?
Akinek kedve van, együtt szurkolhat a magyar labdarúgó válogatottnak vasárnap este a belgák ellen 9 órakor kezdődő mérkőzésen a toronyi művelődési házban, ahol kivetítőn lehet megnézni a továbbjutásunk szempontjából sorsdöntő találkozót.
Másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos az ország egész területére vonatkozóan 2016. június 23-án (csütörtök) 0.00 órától 2016. június 26-án (vasárnap) 24.00 óráig – közölte a Szombathelyi Járás Helyi Védelmi Bizottsága.
Ünnepi hangulatra ébredtek a toronyiak csütörtökön reggel. A nemzeti színű zászlókkal fellobogózott főutcával a helyiek a magyar labdarúgó válogatottnak az Európa-bajnokságon elért eddigi sikereit ismerik el és köszönik meg, a gesztussal egyúttal bíztatást és erőt sugározva a további jó szerepléshez.
Természetbarátoknak szerveznek napközis tábort - két turnusban - július első két hetében Toronyban. A Matula táborba 6-12 éves gyermekek jelentkezését várják. Természetközeli élményekből garantáltan nem lesz hiány.