Torony Község Hivatalos Honlapja - Hírek
Torony Község Hivatalos Honlapja

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Események
<< December 2016 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

 • Igazságos döntetlen - nem kieső helyen telel a toronyi csapat

  Igazságos döntetlen - nem kieső he...

  2016.11.28 - Döntetlent játszott hazai környezetben a Torony vasárnap a Balogunyom el...

 • Mikulásvarázs

  Mikulásvarázs

  2016.11.27 -

 • Advent 1. vasárnapja - 2016.11.27

  Advent 1. vasárnapja - 2016.11.27

  2016.11.27 - 1) A séi templomban, ma, vasárnap délután 5-kor, az Öröks&e...

 • Várják a kérelmeket az önkormányzati hivatalban a szociális tűzifa támogatáshoz

  Várják a kérelmeket az önkormány...

  2016.11.24 - Százötven köbméter tűzifát juttat el a tél folyamán...

 • Fergeteges műsorral ünnepelt az idén 20 éves asszonykórus

  Fergeteges műsorral ünnepelt az id...

  2016.11.22 - Telt ház előtt bemutatott fergeteges műsorral, tapsviharban ünnepelte alapí...

 • Az utolsó helyezett Szentpéterfa ellen se sikerült megszerezni a három pontot

  Az utolsó helyezett Szentpéterfa el...

  2016.11.21 - A tabellán utolsó helyezett Szentpéterfa otthonában játszotta ...

 • Mégse érinti Torony egész területét a péntekre meghirdetett áramszünet

  Mégse érinti Torony egész terület...

  2016.11.16 - Az egész községre kiterjedő áramszünetet hirdetett meg a szolg&aa...

Döntetlent játszott hazai környezetben a Torony vasárnap a Balogunyom ellen az idényzáró fordulóban a megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában. A csapat a tizennegyedik helyen telel.1) A séi templomban, ma, vasárnap délután 5-kor, az Örökségünk alapítvány adventi, karácsonyváró koncertje lesz. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak! 

2) Kedden délután 3-tól a séi faluház ismét szeretettel hívja a nyugdíjasokat a Teaházba egy kis beszélgetésre, közös időtöltésre, ugyancsak a séi faluházban szombaton délelőtt 10-től kézművesfoglalkozás lesz az ünnepi készülődés jegyében, mindenkit szeretettel várnak mindkét programra!

3) A hajnali szentmisék reggel 6-kor kezdődnek Bucsuban szerdán, Toronyban csütörtök és pénteken.

4) Pénteken egyben elsőpéntek is lesz, gyóntatás a toronyi templomban reggel fél 6-tól lesz.

5) Kérem a kedves testvéreket, hogy idős, beteg hozzátartozóikat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat, jelentsék a mai nappal bezárólag a sekrestyében. December 2-án, elsőpénteken délelőtt és délután fogom meglátogatni őket otthonukban. Kérem, hogy azok felé is jelezzétek, akik templomba nem járnak, de tudjátok, hogy a családba idősek betegek vannak és szeretnének élni ezzel a lehetőséggel.

6) A filmklub keretében Teréz anyáról szóló film II. részét fogjuk megtekinteni a héten este 6-kor hétfőn Dozmaton, kedden Sében, szerdán Toronyban, csütörtökön Bucsuban. Minden érdeklődött szeretettel várunk!

7) Jövő vasárnap december hónap elsővasárnapja van, ezen a vasárnapon a rózsafüzér Társulat ½ 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban, Bucsuban pedig a Fatimai imacsoport kezdi kilencedét. Jövő vasárnap minden községben perselyadományunkat a templom javára adjuk.

8) Megkezdődött az advent, s szeretnék az 5 évvel ezelőtt elkezdett kedves szép szokást folytatni, a Szent Család képe végig vonulna a falun december 1-től december 23-ig, Szállást keres a Szent Család mottóval, egy-egy napra befogadhatjuk a Szent Család képét, s esténként összegyűlhet a család, s köszöntheti a Szent Családot, s másnap a listán szereplő családnak kellene tovább adni a képet. Akik szeretnék befogadni a Szt. Családot, azokat kérem, hogy a mai nappal bezárólag iratkozzanak fel a sekrestyében pontos név és cím bediktálásával.

9) Miseszándék íratás a jövő esztendőre december 1-jén, csütörtökön lehetséges délután 2 órától este 7-ig a Toronyi Plébánia Hivatalban, ezt követően a szentmisék előtt és után. Miseszándék íratás feltétele az egyházi adó pontos megfizetése az előírtak szerint.

10) Jövő vasárnap a nagyhírű Erkel kórus kérésemre adventi, karácsonyváró koncertet ad a dozmati templomban délután fél 5-kor, a programot mindenkinek nagyon ajánlom és kérem vegyünk részt rajta!

11) Nagy örömmel hirdetem, hogy a Katolikus Karitász, amely fennállásának 80. évfordulóját, újjáalakulásának 25. évfordulóját ünnepeli Horváth Gáborné toronyi lakost, a karitász munka terén nyújtott kiemelkedő munkájáért a tegnapi napon rangos kitüntetésben részesítette. További munkáját is kísérje Isten áldása!
Százötven köbméter tűzifát juttat el a tél folyamán a rászoruló családoknak a toronyi önkormányzat. December 7-éig lehet benyújtani a kérelmeket, a támogatás mértéke egyszeri alkalommal háztartásonként legfeljebb 5 köbméter tűzifa.
Telt ház előtt bemutatott fergeteges műsorral, tapsviharban ünnepelte alapításának huszadik évfordulóját a Toronyi Aranypatak Asszonykórus szombaton a művelődési házban. Az ünnepi torta persze nem húsz szeletes volt.
A tabellán utolsó helyezett Szentpéterfa otthonában játszotta és veszítette el vasárnapi mérkőzését a Torony KSK a tizennegyedik fordulóban a megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Az egész községre kiterjedő áramszünetet hirdetett meg a szolgáltató Toronyban november 18-ára, péntekre, ám egy újabb közlés szerint a korlátozás nem érinti a teljes települést, hanem csak bizonyos utcákat.
Az ország egyik legnépszerűbb könnyűzenei formációja, az Ocho Macho zenekar - élén Kirchknopf Gergő frontemberrel - lesz a vendég pénteken a toronyi művelődési házban tartandó pódiumbeszélgetésen.
1) A fatimai engesztelés szentségimádással a mai napon fél 6-kor kezdődik Dozmaton, 6-kor a szentmise, majd elfogadható időjárás esetén körmenet. Az estet Ipacs Bence püspöki szertartó, kollégiumi lelkész vezeti, aki a szentségimádás alatt a gyónók rendelkezésére áll.

2) A keresztény filmklub keretében a Teréz anyáról szóló film 1 részét lehet megtekinteni hétfőn Dozmaton, kedden Sében, szerdán Toronyban, csütörtökön Bucsuban. A filmklub 6 órakor kezdődik, a szokott helyen.  Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk.

3) Jövő vasárnap (november 20.) országos gyűjtés lesz a Karitász javára.

4) Jövő vasárnap Krisztus Király vasárnapja lesz, az egyházi év vége. Egyházközségi hozzájárulásunknak, amely Szent István kora óta kötelezettségeink közé tartozik, ha tudunk, tegyünk eleget. Egyházi adó befizetést december 10-ig tudunk elfogadni, mert az évvégi zárszámadáshoz időben át kell adni a könyvelőnek az anyagot.

5) Egyben jövő vasárnap lezárul a Szentatya által meghirdetett Irgalmasság Szentéve is.

6) A BRENNER JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA szeretettel hívja és várja a leendő 
1. osztályos gyermekek szüleit felvételi tájékoztatóra november 23-án, szerdán 17.00 órakor az iskola épületébe, amely a Brenner Tóbiás körút felől közelíthető meg.

7) Akik szeretnék jövő évre lemondani a Keresztény Élet, Új Ember vagy a Martinus újságokat vagy eddig még nem járatták, de a jövő évtől szeretnék megrendelni, kérem, jelezzék a sekrestyében, mert a Kiadó felé most kell jeleznem az igényt, évközben erre nincs lehetőség.

8) A megrendelt Mindszenty könyvek átvehetők a sekrestyében 2.990 ft-os áron.
Megszerezte második győzelmét az őszi idényben a Torony KSK a tizenharmadik fordulóban a megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában. Hat gólt kapott a vendég Gencsapáti.
A hetvenes és a nyolcvanas évek magyar és világslágerei biztosan megszólalnak november 12-én, szombaton este a toronyi művelődési házban. Ezen az estén kezdetét veszi a nosztalgia parti retró sorozat. A folytatás kizárólag az érdeklődésen múlik.
November 8-áról november 15-ére módosították a 2017-re vonatkozó Bursa ösztöndíjpályázatok benyújtásának végső határidejét – közölte a toronyi önkormányzati hivatal.
Újabb vereséggel tért haza idegenbeli szerepléséről vasárnap a Torony, ezúttal Felsőcsatárról. 5-1-re kapott ki a csapat a tizenkettedik fordulóban a megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.
Ünnepek, emléknapok:

szerda (november 9):               A lateráni bazilika felszentelése
csütörtök (november 10):         Nagy Szent Leo pápa

péntek (november 11):             Szent Márton püspök
szombat (november 12.):        Szent Jozafát püspök és vértanú

1) Károly atya pénteken ünnepelte a névnapját, imádságainkban emlékezzünk meg róla.

2) A mai vasárnap persely adományunkat mind a négy községben a templom javára adtuk. Bucsuban a fatimai imacsoport végzi kilencedét, Toronyban a Rózsafüzér Társulat imaórát tart.

3) Kedden Torony község szentségimádási napja van, délelőtt 10-kor szentségkitétel, délután 3-kor a Rózsafüzér Társulat imaórája lesz, ¾ 6-kor szentségeltétel, majd 6-kor szentmise.

4) Szombaton délelőtt 10-kor a Szombathelyi Székesegyházban a Szent Márton év lezárása lesz, a szentmisét Bábel Balázs Kalocsa- kecskeméti érsek mondja!

5) Jövő vasárnap november 13-án (vasárnap), fatimai engesztelő napunkon a szentségimádás ½ 6-kor kezdődik Dozmaton, majd ezt követően a szentmise 6-kor a szentmisét követően pedig a körmenet. A szentmisét Ipacs Bence püspöki szertartó, kollégiumi lelkész úr tartja. A szentségimádás alatt a gyónok rendelkezésére áll, a szentmise után elfogadható időjárás esetén körmenet lesz a szokott útvonalon a Mária szoborig. Mivel a fatimai engesztelés vasárnapra esik, ezért a reggel 8 órai vasárnapi dozmati szentmise elmarad! Minél többen jöjjünk el imádkozni magyar hazánk lelki megújulásáért, valamint saját bűneink engeszteléséért!

6) Török Csaba egy kiváló, érdekes, közérthető könyvet írt Mindszenty József bíborosról, amelyet nagyon ajánlok olvasásra, a szentéletű bíboros jobb és helyes megismerése céljából, a könyv ára 2.990 ft, megrendelhető a mai vasárnappal bezárólag a sekrestyében.
Ma reggel megnyílt az újabb díszmadár bemutató a toronyi művelődési házban. A kiállítás szervezői három napon át várják az egzotikus, hazánkban meglehetősen ritka madarak iránt érdeklődőket.