Torony Község
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Események
<< Október 2016 >>
H K Sz Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Nincsenek események.

Toroonyi KSK

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

Európa itt épül

Kulturális értéktár

Magyar Államkincstár

Helyi esélyegyenlőségi Program

 • Lakossági fórum lesz pénteken a dozmati víztározóról és a toronyi településrendezési tervről

  Lakossági fórum lesz pénteken a dozma...

  2016.10.19 - Lakossági fórumot tart október 21-én, pénteken délut&aa...

 • Pénteken lesz Toronyban a kutyák veszettség elleni védőoltása

  Pénteken lesz Toronyban a kutyák vesz...

  2016.10.18 - Pénteken oltják be Toronyban a kutyákat veszettség ellen. Az olt&aacu...

 • Foci szívvel, lélekkel - döntetlen lett a vége

  Foci szívvel, lélekkel - döntetlen le...

  2016.10.17 - Negyedik döntetlenjét érte el vasárnap hazai pályán a Tor...

 • Százan ünnepeltek együtt Toronyban az idősek napján

  Százan ünnepeltek együtt Toronyban az...

  2016.10.17 - Köszöntésre, közös ünneplésre hívta a toronyi ö...

 • Kopjafa emlékeztet Toronyban 1848-49 és 1956 hőseire, mártírjaira

  Kopjafa emlékeztet Toronyban 1848-49 ...

  2016.10.13 - Az 1848-49-es, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek, már...

 • Értesítés útlezárásról!

  Értesítés útlezárásról!

  2016.10.13 - Tisztelettel értesítjük az érintett lakosokat, hogy 2016. októbe...

 • Csillogtak a csillagok a negyedik toronyi kórustalálkozón

  Csillogtak a csillagok a negyedik tor...

  2016.10.12 - Negyedik alkalommal rendezett kórustalálkozót szombaton a toronyi művelőd&ea...

Lakossági fórumot tart október 21-én, pénteken délután 5 órakor a tornacsarnokban (Petőfi u. 1.) a toronyi önkormányzat. Tájékoztató hangzik el a tervezett dozmati víztározóról és a község településrendezési tervének módosításáról.
Pénteken oltják be Toronyban a kutyákat veszettség ellen. Az oltás kötelező, aki erre az alkalomra nem tudja elvinni az ebét a megadott helyszínre, telefonon jelentse azt be az állatorvosnál vagy az önkormányzati hivatalban.
Negyedik döntetlenjét érte el vasárnap hazai pályán a Torony a kilencedik fordulóban a megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában. Most szívvel-lélekkel küzdöttek, akik a pályán voltak.
Köszöntésre, közös ünneplésre hívta a toronyi önkormányzat pénteken a település 236 hatvanöt évnél idősebb lakóját. A szépkorúak napján - a képviselő-testület helyi rendelete értelmében - minden érintett időskori támogatásban is részesült.
Az 1848-49-es, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek, mártírjainak és áldozatainak állít emléket Toronyban a művelődési ház előtti parkban az a kopjafa, amit az aradi vértanúk emléknapján avattak és szenteltek fel.
Tisztelettel értesítjük az érintett lakosokat, hogy 2016. október 12-től megkezdődnek az útfelújítási munkálatok Torony községben, a „lenti” temető utcáiban és a Rohonczi utcában. Mindkét útszakaszon forgalomkorlátozás lesz érvényben a munkálatok befejezéséig.

Azokon a napokon, amikor az utcák aszfaltozására kerül sor, teljes útlezárásra lesz szükség.

Tervezett program(időjárás függvényében):  

2016. október 14-én (pénteken) 7.00 órától, 2016. október 15-én (szombaton) éjfélig: a lenti temető utcáiban

2016. október 17-én (hétfőn) 7.00 órától, 2016. október 18-án (kedden) éjfélig : A Rohonczi utcában (a Hivatal épületétől a Rohonczi utca 30-as házig).

 

A munkavégzés ideje alatt  TELJES ÚTLEZÁRÁS lesz!

 

Megkérjük, hogy az említett időszakaszon kívül próbálják megoldani a járművekkel való közlekedést, időben hozzák el otthonról járműveiket! Parkolási lehetőséget az orvosi rendelő előtt biztosítunk.

 

Megértésüket előre is köszönjük!                         

                                                                            Torony Község Önkormányzata
Negyedik alkalommal rendezett kórustalálkozót szombaton a toronyi művelődési házban a fennállásának huszadik évfordulóját idén ünneplő Toronyi Aranypatak Asszonykórus Egyesület. A házigazdákon kívül öt vendégkórus örvendeztette meg a műsorával az érdeklődőket.
Sorozatban kapta a kiállításokat a Torony KSK vasárnap Táplánszentkereszten, így nem meglepetés az öt gólos vereség a nyolcadik fordulóban a megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályának Szombathelyi-csoportjában.Ünnepek, emléknapok:
kedd (október 11.): Szent XXIII. János pápa
szombat  (október 15.): A Jézusról nevezett (Avila-i) Szent Teréz szűz és egyháztanító

1) Október a Szűzanya hónapja. Bucsuban az esti szentmisék előtt ½ 6-tól rózsafüzért imádkozunk. Dozmaton minden este 6-kor, Sében csütörtökön este 6-kor, Toronyban hétfőtől szombatig minden este ½ 6-kor.

2) A nyugdíjas klub tagjai Dozmaton szerdán délután 3-kor a falu házban, Toronyban csütörtökön fél 3-kor a Művelődési Házban találkoznak!

3) Csütörtökön, 13-án fatimai engesztelő napunkon a bucsui templomban a szentségimás helyett a rózsafüzér fél 6-kor kezdődik, 6 órakor pedig a szentmise. A szentmise után a körmenet. A szentbeszédet Heiter Gottfried premontrei atya mondja, aki a rózsafüzér alatt gyóntat. Minél többen jöjjünk el imádkozni Magyar hazánkért, s annak lelki megújulásáért, valamint saját bűneink engeszteléséért!

4) Pénteken este 6-kor a toronyi templomban a piarista szerzetesek megemlékeznek rendtársuk Lengyel János piarista szerzetesről, halálának 50. évfordulóján! Kérem, hogy jöjjünk el a szentmisére, tiszteljük meg a Budapestről érkezett atyákat!

5) A Brenner János Iskola felvételt hirdet nyolc évfolyamos gimnáziumába a 2017/2018-as tanévre, felvételi tájékoztatót tartanak október 19-én, szerdán délután 5 órai kezdettel az iskola új épületében. Ebben az évben is lesz lehetőség a nyolc évfolyamos gimnázium kilencedik évfolyamára való bekapcsolódásra is.

6) A jövő vasárnap van az utolsó lehetőség falinaptár és kalendárium rendelésére.

7) Toronyban szép számmal jelentkeztek olvasásra, ugyanígy szeretném kérni, hogy a templom takarítók sorába is legyenek jelentkezők. Segítség a meglévő pároknak is, hogy ritkábban kerülnének sorra, de mindenek előtt a templom takarítása is Istennek tetsző cselekedet, hiszen az Ő házának tisztaságáért, ékességért dolgozunk, szolgálva ezáltal a közösség javát is.

8) 2017-ben lesz a fatimai jelenés 100. évfordulója, ehhez az ünnepségsorozathoz csatlakozva, szeretném a jövő évi külföldi zarándoklatunkat igazítani, a június 13-i fatimai ünnepen szeretnénk részt venni, a zarándoklat fatimán kívül Portugália nevezetesebb városaiba lesz. Repülővel mennénk oda vissza június 9 és 15 között. Jelentkezni november 5-én a Plébánia Hivatalban lehet az előleg 80.000 ft befizetésével, azért ilyen korán van a jelentkezés, mert a repülőjegyeket le kell foglalni. Részletes programot a sekrestyében tudok adni az érdeklődőknek.
Száztíz éve, 1906. október 6-án született Toronyban Németh István püspöki tanácsos, plébános, író és költő. Ebből az alkalomból megemlékezést tartottak vasárnap a toronyi templom falán elhelyezett emléktáblájánál a plébánia, az egyházközség és az önkormányzat képviselői, illetve a jeles személyiség családtagjai.
Az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló önkormányzati rendelet elfogadása is szerepel a toronyi képviselő-testület soron következő, október 11-én, kedden délután négy órakor az önkormányzati hivatalban (Rohonczi u. 6.) tartandó nyilvános ülésén.
Több száz színes egzotikus díszmadár várja az érdeklődőket október 7-8-9-én, péntek reggeltől vasárnap estig a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája épületében (volt Oladi Művelődési Központban). A pompás környezetben az óvodás csoportoknak pénteken ingyenes a látogatás.
A toronyi önkormányzat csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2017. évi pályázati fordulójához - tájékoztatott Horváth Eszter jegyző.
Ünnepek, emléknapok:           

Kedd       (október 4.): Assisi Szent Ferenc
Péntek    (október 7.):   Rózsafüzér Királynője
Szombat
 (október 8.):  Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátronája

 

1) Ma elsővasárnap van. A Rózsafüzér Társulat fél 3 -kor tartja imádságát a toronyi templomban, Bucsuban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét. A mai perselyadományt minden községben a templom javára adtuk.

2) Október a Szűzanya hónapja. Bucsuban az esti szentmisék előtt ½ 6-tól rózsafüzért imádkozunk. Dozmaton minden este 6-kor, Sében csütörtökön este 6-kor, Toronyban hétfőtől szombatig minden este 6-kor, kivéve csütörtök és péntek az esti szentmise előtt fél 6-kor.

3) Elsőcsütörtökön délután 5-kor Sében is lesz szentmise.

4) Pénteken elsőpéntek, délelőtt a házaknál látogatom meg az elsőpéntekes betegeket, este fél 6-tól gyóntatás lesz a toronyi templomban.

5) A jövő vasárnapi toronyi szentmise végén emlékezünk meg Toronyi Németh Istvánról születésének 110. évfordulójáról, s a szentmise végén koszorút helyezünk el a templom falán található emléktáblánál.

6) Az esztendő utolsó negyedévét kezdtük meg, ezért kérem, hogy akik az egyházi adót még nem fizették be és lehetőségeik engedik tegyenek eleget a Szent István kora óta tartó kötelezettségnek.

7) 2017-es évre kalendárium, egy lapos naptár, forgatós naptár a kiadók és a nyomda sürgetése miatt megrendelhető a sekrestyében. Mind az egy lapos, mind a forgatható naptár hasonlóan az ideihez plébániai lesz, akik rendelni szeretnének, kérem, hogy a sekrestyében jelezzék szándékukat.

8) Szombaton kirándulni megyünk a Melki apátságba, indulás reggel ¼ 7-kor a bucsui templom elől, majd 6.20-kor Dozmat, 6.30-kor Sé és Torony. A busz költsége 5.000 ft, a belépődíjak költsége 29 euró, amelyet kérünk, hogy pontosan hozzanak. A busz költségét illetve a belépődíjak összegét a buszon szedjük össze. A jelentkezők névsorát kifüggesztettük a templom ajtóra, kérem mindenki ellenőrizze! Ha valaki mégsem tudna jönni, kérem jelezze a plébános atyának. 

9) A kirándulás miatt a bucsui szentmise nem szombaton lesz, hanem vasárnap este 6-kor.

10) Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy állampolgári kötelességének tegyen eleget és menjen el szavazni!